Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Sesongens beste: Terrell Brown
Terrell Brown har skaffet seg plass til en ny scoring, her mot Ammerud. 25-åringen fra Oakland i California snitter på 32,7 poeng pr. kamp, har styrt Fyllingen til seriegull og er kåret til ligaens MVP i 2023/24. 
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Terrell Brown har skaffet seg plass til en ny scoring, her mot Ammerud. 25-åringen fra Oakland i California snitter på 32,7 poeng pr. kamp, har styrt Fyllingen til seriegull og er kåret til ligaens MVP i 2023/24. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Sesongens beste: Terrell Brown

Terrell Brown har satt farge på BLNO, er ligaens suverene toppscorer med 32,7 poeng i snitt pr. kamp og er også coachenes valg som sesongens MVP.

– Oh man! Det er første gang jeg er MVP. Jeg må bare si takk, er Browns første reaksjon når basket.no bringer nyheten om at han er kåret til sesongens beste spiller i den norske ligaen.

25-åringen fra Oakland i California snitter på 32,7 poeng pr. kamp og har sammen med i første rekke Isaac Likekele styrt Fyllingen til et suverent seriemesterskap.

Han er spektakulær med fart, driver og spenst og har til tider vært ustoppelig for de andre lagene i BLNO. Brown har fem av de seks kampene med flest poeng denne sesongen:

61 og ligarekord mot Frøya, 51 mot Centrum Tigers, 46 og 43 mot Ammerud og 43 mot Bærum.

 

Skyter flest straffer

Den 1,88 m lange guarden treffer 87 prosent fra straffelinja og skyter desidert flest straffer i ligaen, han har satt 235 av 270 og har bare Stian Mjøs (92 prosent) foran seg på statistikken.

– Jeg syns egentlig det burde vært bedre, men jeg bommet litt mye i begynnelsen av sesongen, før jeg fant tilbake skuddet mitt og kom inn i rytmen, forteller Brown.

Han er nummer to i ligaen i effektivitet bak sin triple-double-medspiller Likekele, fem i steals med 2,7 pr. kamp og er kommet opp i 40 prosent treff på trepoengere.

 

Skadet før sluttspillet

Terrell Brown sliter med en lyskeskade, spilte ikke da Fyllingen nylig tapte for Kongsberg Miners og står også over siste seriekamp hjemme mot Tromsø Storm søndag.

– Lysken blir bedre for hver dag, men jeg venter til sluttspillet, sier han.

 

Videre til Australia

Neste stopp for 25-åringen blir Australia, nærmere bestemt øya Tasmania og NBL1-klubben Hobart Chargers.

– Jeg reiser dit 1. mai, det er faktisk samme klubben som AJ Harris (Kongsberg) spilte for og det er han som har anbefalt meg, forteller Brown.

De to tidligere lagkameratene fra New Mexico State er motstandere i den norske ligaen denne sesongen og kan komme til å møte hverandre i best av 5-finalene om NM-tittelen.

– De er vel fremste utfordrer for oss, sammen med Gimle. Vi skal bli vanskelige å slå, det viser jo resultatene våre denne sesongen, men vi vet at de andre lagene vil kjempe hardt for å slå oss og at det blir tøft, fastslår MVP-en.

Det deles også ut tre statistiske priser i BLNO Awards. Disse er ikke klare før serien er ferdigspilt, men det er ingen tvil om at Terrell Brown tar toppscorerprisen.

 

Staff på Allstar-laget

Seriemestrene Fyllingen har også fått med Isaac Likekele i Allstarlaget. 24-åringen som ble U19-verdensmester for USA i 2019 har hatt 7 kamper med triple-doubles og ytterligere 6 tett oppunder og har i tillegg markert seg som en solid forsvarsspiller.

Likekele snitter på 19,8 poeng, 12,1 returer og 8 assists pr. kamp og er ligaens nummer 1 i effektivitet foran Brown.

Tromsø Storms amerikanske dynamo Xavier Fuller som er nest-toppscorer i ligaen med 25,9 poeng er også i Allstarlaget, sammen med Frøyas råsterke kanadier JD Muila (19,8 poeng og 13,7 returer) og Gimles dunkekonge og landslagskomet Hallvard Venstad Staff som står med 17,4 poeng pr. kamp og 9,3 returer.

Dunke-statistikken fins det dessverre ikke noen statistikk over, der ville 21-åringen fra Bærum utvilsomt vært helt i toppen.

 

Fuller beste forsvarer

Fuller ble kåret til sesongens beste forsvarsspiller, Gimle-guarden Reidar Greve (21) får prisen til sesongens talent/unge spiller, mens Inge-Aleksander Kristiansen er sesongens coach etter sterke resultater med Centrum Tigers.

Bare én BLNO Awards-vinner er den samme som i fjor: Kongsberg Miners er igjen årets arrangør i BLNO.

Kåringen av vinnerne i BLNO Awards for kvinner vil bli foretatt senest torsdag 7. mars, før siste runde i seriespillet den påfølgende helgen.

 

BLNO Awards Menn – vinnerne 2023/24:

MVP:

Terrell Brown, Fyllingen

 

Allstarlag:

Isaac Likekele, Fyllingen

Terrell Brown, Fyllingen

Xavier Fuller, Tromsø Storm

JD Muila, Frøya

Hallvard Venstad Staff, Gimle

 

Forsvarsspiller:

Xavier Fuller, Tromsø Storm

 

Talent/unge spiller:

Reidar Greve, Gimle

 

Trener:

Inge-Aleksander Kristiansen, Centrum Tigers

 

Arrangør:

Kongsberg Miners

 

BLNO AWARDS MENN – MVP SISTE 10 ÅR

2015: Keon Lawrence, Tromsø Storm

2016: Mike Bruesewitz, Bærum

2017: Juan Ferrales, Kongsberg Miners

2018: Aksel Bolin, Asker Aliens

2019: Milovan Savic, Gimle

2020: Juan Ferrales, Kongsberg Miners  

2021: Devin Gilligan, Frøya

2022: Wayne Stewart, Frøya

2023: Devin Gilligan, Fyllingen

2024: Terrell Brown, Fyllingen