Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Ulriken best i toppkampen
Tori Solberg Halvorsen og Lina Hønsi Blanco var sine lags mest effektive spillere. Til venstre ser vi Ullerns Camilla Vold Wægger og Ulrikens Anna Linnea Hovig Wikstrøm. Til høyre er Stine Hoff Austgulen. FOTO: Simeon Bacolod
Tori Solberg Halvorsen og Lina Hønsi Blanco var sine lags mest effektive spillere. Til venstre ser vi Ullerns Camilla Vold Wægger og Ulrikens Anna Linnea Hovig Wikstrøm. Til høyre er Stine Hoff Austgulen. FOTO: Simeon Bacolod

Ulriken best i toppkampen

Ullern måtte vinne for å holde liv i kampen om seriegullet i kvinnenes BLNO mot gullrival Ulriken lørdag ettermiddag. En jevnspilt kamp ble først avgjort i kampens fjerde periode.

 

Ullern – Ulriken Eagles 52-69

 

Tori Solberg Halvorsen var brennhet i starten av kampen og styrte Ullerns offensiv. Med 12 poeng og 1 assist var hun direkte involvert i 15 av lagets 17 scorede poeng i den første perioden. Totalt endte Halvorsen på 17 poeng, 12 returer og 3 assist. Gjestene slet med å få has på hjemmelagets kaptein og strevde stort med egne distanseskudd. Fasit etter halvspilt kamp var 1 av 16 treff på trepoengsforsøkene til bergenslaget.

- Jeg merket allerede under oppvarmingen at skytingen vår ikke kom til å bli bra. Vi bommet og bommet på de samme skuddene, sa Ulrikens trener DuRell Sanford.

I andre halvdel av kampen fikk Ulriken et større trykk på innsiden av Ullerns forsvar der særlig Anna Linnea Hovig Wikstrøm gjorde livet surt for hjemmelaget med rapt fotarbeid og sterke drives. 17-åringen endte på 20 poeng og var sterkt delaktig da Ulriken sikret seg et forsprang på 11 poeng i løpet av den tredje perioden. Ullerns Maren Vieth Mildestvedt måtte sette seg på benken med 5 fouls tidlig i 4.periode og Ulriken kunne til slutt juble for seier.

 

Blanco og Sørbye storspilte

Da Ulriken slet med skuddene i de to første periodene ble det viktig for dem å plukke ned returene og der var Lina Hønsi Blanco i en klasse for seg. Med 10 poeng og 18 returer var hun kampens mest effektive spiller og coach Sanford satte tydelig pris på sin nummer 6, som spilte samtlige 40 minutter denne ettermiddagen.

- Lina hadde en kjempekamp. Hun hadde 12 returer til pause, og dette er hennes andre eller tredje start. Hun er svært lovende, meddeler Sanford.

 

Aurora Sørbye innkasserte kampens toppscorertittel med 27 poeng og viste frem et bredt repertoar av pasninger, finter og skudd. På en svak skytedag for Ulriken viste Sørbye vei for sine lagvenninner utover i kampen.

 

Gull med seier i 3 av de 5 siste.

For at Ulriken skal kunne smykke seg med en ny seriemestertittel er utgangspunktet klart for de rødkledde.

- Vi har gjort det enklere for oss selv. Vi har skaffet oss en luke og må tape 3 av de 5 siste kampene for å miste tittelen. Vi er i en god situasjon og spiller god basketball, fastslår Sanford.

 

I seriegull-jakten til Ulriken er Ammerud på Apalløkka neste hinder søndag, mens Ullern håper å komme tilbake på vinnersporet hjemme mot Bærum onsdag.

 

Poengscorere Ullern - Ulriken Eagles (52-69):

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 17, Maren Vieth Mildestvedt 10, Vilde Havnes 8, Malin Schneidt 6, Helena Eckhoff-Eliassen 6, Camilla Vold Wægger 3, Micol Torresani 2.

 

Ulriken Eagles: Aurora Sørbye 27, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 20, Lina Hønsi Blanco 10, Stine Hoff Austgulen 8, Synne Jacobsen 2, Celine Klett 2.