Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Kongsberg tenker sluttspill
William Lybæk var Kongsbergs mestscorende spiller med 19 poeng. Bildet er fra kampen mellom Ammerud og Kongsberg Miners på Apalløkka i desember, med Eric Gilchrese (bak) og Mustapha Dibba i forsvar for hjemmelaget. Bak til høyre ser vi Aly Hudgins.
FOTO: SIMEON BACOLOD
William Lybæk var Kongsbergs mestscorende spiller med 19 poeng. Bildet er fra kampen mellom Ammerud og Kongsberg Miners på Apalløkka i desember, med Eric Gilchrese (bak) og Mustapha Dibba i forsvar for hjemmelaget. Bak til høyre ser vi Aly Hudgins. FOTO: SIMEON BACOLOD

Kongsberg tenker sluttspill

– Det er viktig for oss nå å tenke på hver eneste som en playoffkamp, bygge oss opp mot playoff og prøve å ha så mye momentum som mulig, sa William Lybæk. Lagkapteinen hadde 19 poeng da Kongsberg Miners tok sin niende strake seier og beholdt grepet om andreplassen på BLNO-tabellen.

Ammerud – Kongsberg Miners 85-95

Et Ammerud-lag uten Ilarion Bonhomme og Oliver Visnes lå under med 15 poeng (28-43) etter en Marin Mornar-dunk midtveis i andre periode, men hentet inn alt og øynet en seier over tabelltoeren.

Med 6:40 igjen å spille dunket Mustapha Dibba hjemmelaget i ledelse 77-76 etter assist fra Eric Gilchrese, før Gilchrese la et straffekast.

Da skjerpet Miners forsvaret, Aly Hudgins angrep kurven og Tobias Rotegårds femte 3-poenger for dagen avsluttet en 13-0-run som i løpet av drøye tre minutter hadde avgjort kampen.

 

– Utfordring hele sesongen

– En litt for typisk midtuke-bortekamp for oss, fastslo William Lybæk.

– Vi kom ikke ut med den energien vi skulle ha, og det har vært en utfordring hele sesongen med bortekampene på hverdagskvelder. Det er selvfølgelig det samme for lagene som kommer til oss, men uansett noe vi må sette fokus på og bli bedre på. Heldigvis ble det litt skjerping mot slutten, sa kapteinen.

– Det føltes nesten ikke som en seier, mente Tobias Rotegård, som satte 5 av 9 trepoengere.

– Hele andre omgang var en nedadgående spiral helt til vi snudde det. Hver gang vi fikk inn noen treere, svarte de med noen.

 

Holder andreplassen

Med seieren gikk Kongsberg Miners opp i 20-7 og rykket enda litt fra utfordrerne Centrum Tigers (18-10) og Frøya (16-9).

Miners trenger bare én seier for å legge Centrum bak siden Oslo-laget bare har igjen to kamper, mens Frøya har fem kamper igjen å spille – de to første mot nestjumbo Nidaros Jets i Trondheim lørdag og søndag.

Deretter venter Gimle hjemme og nettopp Centrum og Kongsberg borte for Frøya, i kamper som kan bli avgjørende for rekkefølgen bak seriemester Fyllingen.

 

Sesongrekord for Gilchrese: 14 assists

Ammerud sviktet igjen da de hadde sjansen i sluttminuttene, men leverte fremfor alt en glimrende kamp mot nummer to på tabellen.

– Det er grunner til at Kongsberg er nummer to, de har gode spillere og mange forskjellige styrker, fastslo Eric Gilchrese.

Hjemmelagets kaptein gikk av banen med en sesongrekord i ligaen: 14 assists, én mer enn Milovan Savic hadde mot Ammerud tidligere i sesongen.

– Wow, hadde jeg? Men jeg følger ikke med på assistene mine, jeg er langt mer opptatt av turnovers. Men jeg er glad for å kunne gi lagkameratene mine gode muligheter, understreket 36-åringen.

 

Dibba i flytsonen: 32 poeng

Mustapha Dibba er i knallform og ble kampens suverene toppscorer med 32 poeng, denne gang etter 6 av 8 på straffekast (der han vanligvis sliter og ligger på 41 prosent treff) og råsterke 13 av 17 på topoengerne, pluss 3 returer og 3 assists.

Gilchrese endte på 11 poeng, 5 returer og 4 steals i tillegg til sine 14 assists, mens Roy Nwachukwu la 5 av 10 treere og endte med 17 poeng og 10 returer.

Ammerud (7-19) har to seire opp til Asker Aliens (9-18) og kjemper fortsatt for å ta den åttende og siste sluttspillplassen. Alexander Karlstads mannskap har igjen fire bortekamper, de to første allerede lørdag og søndag mot Tromsø Storm. Kamper der Oslo-lagets seierssjanser har økt betraktelig fordi Xavier Fuller fortsatt er ute med skade for Tromsø, kanskje også Giedrius Stankevicius.

– Hvis de ikke spiller, må vi bare prøve å dra fordel av det, for vi reiser opp dit for å ta to seire. Vi ønsker jo å avslutte sesongen på høyt nivå, sier Eric Gilchrese.

Bærum og Asker Aliens er motstandere i de to siste kampene, Asker-kampen i Leikvollhallen lørdag 2. mars kan bli en ren finale om åttendeplassen.

 

Kongsberg - Gimle søndag

Hos Kongsberg Miners var det som vanlig en solid laginnsats som lå bak seieren. Fem spillere endte i tosifret score med William Lybæk som mestscorende på 19 poeng og Åke Swahn rett bak de fem med 9 poeng.

Jordan Roberts markerte seg med 16 poeng, 13 returer og 4 assists, Tobias Rotegård hadde 17 poeng, 9 returer og 4 assists.

Miners får Gimle på besøk til Kongsberghallen søndag i en kamp som vil fortelle litt om styrkeforholdet mellom to av favorittene i sluttspillet.

 

Poengscorere Ammerud – Kongsberg Miners (85-95):

Ammerud: Mustapha Dibba 32, Roy Nwachukwu 17, Jacob Røysland 15, Eric Gilchrese 11, Henrik Male Davidsen 7, Craig Watkins 3.

Kongsberg Miners: William Lybæk 19, AJ Harris 17, Tobias Rotegård 17, Jordan Roberts 16, Aly Hudgins 11, Åke Swahn 9, Marin Mornar 6.