Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Klare for avgjørende helg
Inge-Aleksander Kristiansen ble torsdag kåret til "Årets trener" i BLNO og spillerne på Centrum Tigers fulgte opp med seier over Oppsal og tredjeplass på tabellen før møtet med Frøya i Vulkanhallen lørdag. Her flankeres Kristiansen av Giorgos Kotrotsios (13) og Johan Flaa på venstre side og Øyvind Torsetnes (nr 5) og Sivert Nordheim til høyre.
FOTO: ARILD SANDVEN
Inge-Aleksander Kristiansen ble torsdag kåret til "Årets trener" i BLNO og spillerne på Centrum Tigers fulgte opp med seier over Oppsal og tredjeplass på tabellen før møtet med Frøya i Vulkanhallen lørdag. Her flankeres Kristiansen av Giorgos Kotrotsios (13) og Johan Flaa på venstre side og Øyvind Torsetnes (nr 5) og Sivert Nordheim til høyre. FOTO: ARILD SANDVEN

Klare for avgjørende helg

Centrum Tigers måtte slite for å slå Oppsal, men fikk kontroll etter pause og rykket tilbake på tredjeplass på BLNO-tabellen. Lørdag kan de burgunderrøde sikre bronsemedaljer og hjemmebanefordel i kvartfinalene i sluttspillet, men da må de vinne over et Frøya-lag som også har alt i egne hender.

Centrum Tigers – Oppsal Panthers 81-69

Helt inn i siste helg er BLNO-sesongen spennende:

Seks kamper gjenstår og samtlige seks har betydning for medaljer, plasseringene på tabellen og hvilke lag som møtes i kvartfinalene som begynner neste uke.

– På mange måter er Frøya et lag vi bør matche bra, iallfall hvis vi har både Petar (Kutlesic) og Johannes (Dolven) på banen og kan komme ut og ha litt energi i det vi gjør, sa Inge-Aleksander Kristiansen da jobben var gjort mot Oppsal.

 

Med eller uten Dolven?

Men det er under 48 timer til Frøya kommer på besøk til Vulkanhallen og usikkert om lagkaptein Dolven rekker kampen.

– Johannes sliter fortsatt med beinet sitt etter fallet på isen for to uker siden. Naprapaten var og kikket på ham i dag, men vi får se og må bare håpe han er klar til helgen, fastslo Centrum-treneren.

Laget mangler også Elias Demoniere som måtte ut med overtråkk i U19-NM-kvalifiseringen i helgen og er ute de to-tre neste ukene.

 

«Årets trener», men ikke fornøyd

Noen timer før kampen var det klart at Kristiansen vinner prisen som «Årets trener» i BLNO. De færreste hadde tippet laget hans på tredjeplass før sesongen begynte, men Centrum har hatt en solid sesong.

– Nå er det viktig å holde på tredjeplassen så vi kan få hjemmebanefordel i kvarten, understreker 40-åringen.

– Men kampen her i dag isolert sett er jeg ikke fornøyd med. Vi kommer liksom inn og skal spille mot et lag som bare har én seier og klarer ikke å skru på skikkelig. Det suser og går og vi gjør for mange enkle feil, bokser ikke ut og lar dem dominere oss på returer i første halvdel.

– Men lørdag er det en slags «tredjeplass-finale», så det må det gå an å snu på det mentale, mener Kristiansen.

 

Forrykende Oppsal-start

Oppsal lot til å være inspirert av lørdagens 3x3-triumf i Nadderudhallen, der et lag bestående av Isaiah Alonzo, Mitchell Kirsch, Jonathan Linnestad og Niclas Ellingsen sikret klubben finaleseier.

Starten i Vulkanhallen var glimrende og anført av Kirsch ledet gjestene 14-5 etter fem minutter, før Centrum tok timeout og svarte med en 11-2-run som ga 16-16 i første pause.

Så styrte Centrum resten av kampen, men Oppsal var bare 3 poeng bak (43-40) tidlig i tredje periode og 9 bak (59-50) før fjerdeperioden. Da var det ikke så mye ork igjen i de blå.

 

Optimistiske før BLNO-kvalifiseringen

– Vi startet kampen bra og gjorde som vi var blitt enige om, spilte med press og nesten på grensa til feil hele tiden, kom oss inn i kampen og hadde noen bra plays, oppsummerte Jarl Jespersen.

– Men så viker vi fra prinsippene våre og samtidig putter Centrum på litt mer press i fjerde periode, sa treneren.

Etter seier i serieåpningen i Tromsø tapte Oppsal sine resterende 29 kamper, men nå er Jespersen optimistisk før BLNO-kvalifiseringen i Trondheim 15. til 17. mars. Der møter laget hans Ullern, Nidaros Jets og Sverresborg og må være blant de to beste for å beholde plassen i ligaen.

– Jeg syns vi har vært gode i de siste kampene, vi har ndret litt på hvordan vi skal spille. Jeg tror de lagene vi har møtt nå er på høyere nivå enn lagene vi skal møte i kvaliken, så hvis vi klarer å holde nivået fra i dag og ikke senke oss, bør det kunne gå bra, mener Jespersen.

 

Torsetnes traff

Petar Kutlesic var Centrums ledende spiller med 21 poeng og 10 returer, Johan Flaa endte med 14 poeng, 9 assists og 7 returer og Øyvind Torsetnes la viktige trepoengere da hjemmelaget rykket fra. Skytterguarden satte 4 av sine 5 første treere og misset de to siste.

Mitchell Kirsch hadde 16 poeng, 9 returer og 6 assists for Oppsal, mens Isaiah Alonzo kom sterkt først mot slutten av kampen og scoret 13 av sine 20 poeng i fjerde periode da løpet i praksis var kjørt.

 

Seks kamper som avgjør

Med seks kamper igjen av seriespillet i BLNO er det fortsatt spenning rundt plasseringene 3 til 8 og dermed kvartfinaleoppsettet.

Alle kampene har betydning og det er ennå mange muligheter:

Nidaros Jets – Bærum (lørdag 15.00): Bærum (16-13) er nummer sju og rykker opp til sjetteplass med seier hvis Tromsø Storm (16-12) taper begge sine to gjenstående kamper mot Gimle og Fyllingen. Kommer de likt på 17 eller 16 seire, går Tromsø foran på grunn av 3-0 i innbyrdes oppgjør.

Centrum Tigers – Frøya (lørdag 16.00): Centrum (19-10) sikrer tredjeplass med seier. Vinner Frøya (18-10), vil bergenslaget passere Centrum og vil ta tredjeplassen hvis de i tillegg slår Kongsberg Miners søndag. Centrum kan da bare bli nummer fire hvis Gimle taper for Tromsø Storm, men blir nummer fem med Gimle-seier. Ved poenglikhet går Frøya foran Centrum (2-0) og Gimle foran både Frøya (2-1) og Centrum (2-1).

Gimle – Tromsø Storm (lørdag 17.00): Gimle (18-11) sikrer fjerdeplass med seier og blir nummer tre hvis Centrum taper for Frøya – og Frøya taper for Kongsberg Miners.

Asker Aliens – Ammerud (lørdag 17.00): En ren finale om den åttende og siste sluttspillplassen, som betyr kvartfinaler mot seriemester Fyllingen. Asker (9-20) er foran Ammerud (8-21), men Ammerud går forbi hvis de vinner og kommer likt i poeng, fordi de da vil ha 2-1 på Asker innbyrdes. Enkelt og greit: Vinner går til sluttspill, taperen blir nummer 9 og er ferdig med sesongen.

Fyllingen – Tromsø Storm (søndag 15.00): Har betydning hvis Bærum har slått Nidaros lørdag og Tromsø har tapt for Gimle. Da kan Tromsø ta tilbake sjetteplassen med seier over Fyllingen.

Kongsberg Miners – Frøya (søndag 16.00): Hvis Frøya har slått Centrum lørdag, tar de tredjeplass med en ny seier her. Hvis Frøya har tapt for Centrum lørdag, kan de ta fjerdeplassen bare hvis Gimle har tapt for Tromsø lørdag. Med to tap blir Frøya nummer fem fordi de er bak Gimle på innbyrdes (1-2).

 

Poengscorere Centrum Tigers – Oppsal Panthers (81-69):

Centrum Tigers: Petar Kutlesic 21, Johan Flaa 14, Øyvind Lied Torsetnes 14, Giorgos Kotrotsios 8, Ulrik Stranger-Johannessen 8, Anders Nymo 6, Stian Emil Berg 4, Nikola Antanasijevic 3, Sivert Wærstad Nordheim 3.

Oppsal Panthers: Isaiah Alonzo 20, Mitchell Kirsch 16, Fredrik Hårstad Trana 8, Tomas Krogh Ceesay 6, Ruzh Baleros 5, Kevin Austria 4, Niclas Telle Ellingsen 4, Christian Andersen 2, Jonathan Siggaard Linnestad 2, Nataniel Nikolic 2.