Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Jevnt igjen, men UIlern best
Maren Mildestvedt hadde 14 poeng, 6 returer og 3 assists for Ullern mot Asker Aliens. Her legger hun et skudd over Siri Granheim. Til venstre er Ane Mai Tangen Grung.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Maren Mildestvedt hadde 14 poeng, 6 returer og 3 assists for Ullern mot Asker Aliens. Her legger hun et skudd over Siri Granheim. Til venstre er Ane Mai Tangen Grung. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Jevnt igjen, men UIlern best

Som i lagenes forrige møte i januar måtte Ullern hente opp en Asker-ledelse og sikre seieren i sluttminuttene. – Det hadde vært deilig å starte kampene bra og ikke alltid måtte ha en kjempeprestasjon i fjerde periode for å vinne, fastslo Tori Solberg Halvorsen.

Asker Aliens – Ullern 75-87

Etter 13, 15 og 3 poeng i seiersmargin i de tre første kampene mot Asker Aliens, kom Ullern opp i 12 etter en solid avslutning i Leikvollhallen onsdag.

Men igjen var Asker nær ved å slå tabelltoeren, før det glapp i sluttminuttene.

Bare i den første kampen i oktober hadde Ullern tidlig en stor ledelse før Asker kom tilbake og skapte et penere sluttresultat, 61-74.

Da lagene møttes i Leikvollhallen i desember sto det 55-58 tidlig i fjerde periode før Ullern dro fra til seier 78-63 og i Ullern Flerbrukshall i januar ledet Asker med 12 poeng og var med helt inn før UIlern kunne juble for 69-66.

 

Ledet 68-64, var likt på 71-71

Nå hadde de gulkledde føringen gjennom hele andre og tredje periode og helt fram til fire minutter ut i den fjerde da scoren var 68-64, etter en kamp der begge lag skjøt bra og scoren ble høy.

Så begynte Ullerns sluttspurt med en 7-0-run og selv om Siri Granheim la sin sjette 3-poenger til 71-71, hjalp det ikke. Gjestene svarte med treere fra Vilde Havnes og Micol Torresani og en retur og scoring fra Helena Eckhoff-Eliassen, var plutselig foran med 8 poeng (79-71) og slapp ikke Asker inn i kampen igjen.

– Det går an å slå dem, selv om de har vunnet alle fire. Det hadde vært deilig med en seier, understreker Asker-coach Basil Shiltagh.

– Men de spiller veldig fysisk og det er tøft å henge med dem i 40 minutter, legger den svenske treneren til.

 

Møtes i NM-semifinale?

Mye tyder på at Ullern – Asker også blir NM-semifinale i Frøya Arena i Bergen lørdag 16. mars.

Som tabelltoer går Ullern rett til semifinale, der de skal møte vinneren av fredagens kvartfinale mellom Asker Aliens og Bergen Elite.

Kvartfinalen er langt fra noen walkover for Asker, som måtte kjempe for seier 61-58 da de møtte Bergen Elite i Amalie Skram-hallen for 11 dager siden. Samtidig er Basil Shiltaghs jenter store favoritter.

Ullern forventer da også å møte Asker igjen.

– De kommer til å være kjempeklare i en semifinale, og har vist i fire kamper at de kan spille med oss, selv om vi har vunnet alle, sier Tori Solberg Halvorsen.

– Vi er nødt til å være på vårt beste hvis vi skal slå dem igjen, fastslår Ullern-kapteinen.

 

Sterk 3-poengsskyting: 40 og 37 prosent

I onsdagens kamp var det Asker som skjøt best i starten. Siri Granheim endte på 6 av 13 trepoengere (47 prosent), Natalie Villaflor på 5 av 13 (38 prosent).

– Vi må gjøre en bedre jobb med å ta bort de skuddene de vil ha. Vi vet jo hvem som er de primære skytterne og scorerne deres og hva slags skudd de ønsker seg. Siri og Natalie er kjempegode skyttere og gode spillere, men de får gjøre det de er aller best på, vi må være flinkere til å tvinge dem over på noe de ikke er like komfortable med, presiserer Halvorsen.

Asker endte med 37 prosent treff på trepoengerne etter 12 av 32, mens Ullern skjøt bedre og bedre utover i kampen og kom opp i 40 prosent med sine 10 av 25. Tori Solberg Halvorsen la 3 av 3, mens Vilde Havnes traff 5 av 9 og var spilleren hjemmelaget hadde størst problemer med å stoppe.

 

17-åringer markerte seg

17-årige Sophia Priestley leverte også en sterk kamp for Ullern med 17 poeng, 8 returer og 3 assists.

Asker Aliens har fått Nina Nyegaarden med igjen og er dypere enn i starten av sesongen også fordi Karianne Øysted Sørbye er tilbake og fordi 1,94 m lange Feven Ramse Chol har fått et gjennombrudd i de siste kampene. Mot Ullern hadde 17-åringen 10 poeng, 3 returer og 1 steal på bare 12 minutter.

– Hun hadde en veldig bra helg da vi var i Bergen og har steppet opp. Hun er spennende, er atletisk og kan bevege seg og har et wingspan som de færreste andre spillere i Norge, det er veldig kult, sier Basil Shiltagh.

Siri Granheim endte med 26 poeng og 10 returer etter en solid kamp, Natalie Villaflor som spilte 40 minutter hadde 23 poeng, 8 returer og 6 assists.

Begge lagene skal ut i hjemmekamper førstkommende lørdag: Asker Aliens får besøk av Ammerud, mens Ullern møter Bergen Elite.

 

Poengscorere Asker Aliens – Ullern (75-87):

Asker Aliens: Siri Granheim 26, Natalie Villaflor 23, Feven Ramse Chol 10, Andrine Bergseth 9, Karianne Øysted Sørbye 5, Alva Julsrud 2.

Ullern: Vilde Havnes 21, Tori Solberg Halvorsen 20, Sophia Priestley 17, Maren Mildestvedt 14, Micol Torresani 6, Helena Eckhoff-Eliassen 4, Fanny Dyngeland-Sundén 3, Aurora Grieg Toyomasu 2.