Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Her er Norges EM-puljer
Karyn Sanford blir en nøkkelspiller på det norske landslaget som skal ut i Small Countries-EM i Kosovo siste uke i juni. Den tidligere Ulriken-guarden spiller nå for Tarleton State i Texas. Her i aksjon mot Nederland under U20-EM i Craiova i Romania i fjor.
FOTO: FIBA.COM
Karyn Sanford blir en nøkkelspiller på det norske landslaget som skal ut i Small Countries-EM i Kosovo siste uke i juni. Den tidligere Ulriken-guarden spiller nå for Tarleton State i Texas. Her i aksjon mot Nederland under U20-EM i Craiova i Romania i fjor. FOTO: FIBA.COM

Her er Norges EM-puljer

Norge kom i både store og ikke altfor tøffe grupper da trekningen for sommerens EM ble foretatt i Freising utenfor München tirsdag formiddag.

244 landslag fra 47 nasjoner var med i trekningen av 16 forskjellige turneringer, og de fem norske landslagene skal opp mot totalt 15 nasjoner i gruppespillet.

Seniorlandslaget for kvinner er først ut med Small Countries-EM i Pristina i Kosovo siste uke i juni, og var toppseedet sammen med Kypros.

Sju lag deltar og Norge var heldige som kom i firelagsgruppe sammen med Albania, Andorra og Armenia. I den andre spiller Kypros, Malta og vertslandet Kosovo, før de to beste i hver av gruppene avanserer til semifinale.

 

EM-gruppe med muligheter

U18 menn med BLNO-profiler som Oscar Hellebust, Ludvik Bergseng, Sivert Nordheim og Elias Demoniere har mål om å komme videre til kvartfinale i sitt B-EM i Skopje i Nord-Makedonia – og fikk en overkommelig oppgave:

Motstandere i gruppespillet blir Storbritannia, Portugal, Østerrike og Georgia.

Formatet er som alltid i B-EM: De to beste videre til kvartfinaler, nummer 3 og 4 til kamper om 9.- til 16.- plass og laget på sisteplass til kamper om 17.- til 22.- plass.

 

Nummer 17 sist

Det norske laget må likevel løfte seg flere hakk fra U16-EM i samme årgang for to sesonger siden. Også da var Portugal og Storbritannia motstandere i innledningsspillet, og Norge tapte for begge:

44-68 i åpningskampen mot portugiserne og 48-51 for britene.

Den gang ble Østerrike nummer 8, mens Portugal utklasset Storbritannia 82-52 i kampen om 9.- plassen, Georgia ble nummer 12 og Norge 17 av de 22 lagene.

Østerrike blir motstander i lagets åpningskamp i Skopje, 26. juli.

 

Møter Hellas

U18-jentene skal opp mot Hellas, mens begge U16-landslagene fikk både Danmark og Romania i sine grupper. Både U18 kvinner og U16 menn ble trukket ut i sekslagsgrupper og får dermed fem kamper i innledningen.

FIBAs EM-turnering for U18- og U16-landslag har både A-, B- og C-divisjon, mens det kun er A og B i U20-klassene der Norge er blant nasjonene som ikke deltar denne sesongen.

 

Trekningen av EM-gruppene:

Senior kvinner

Small Countries-EM 25.- 30. juni i Pristina (Kosovo) – 7 lag

Gruppe A: Kypros, Malta, Kosovo

Gruppe B: NORGE, Albania, Andorra, Armenia

 

U18 menn – 26. juli – 4. august i Skopje (Nord-Makedonia) – 22 lag

Gruppe D: Storbritannia, Portugal, Østerrike, Georgia, NORGE

 

U18 kvinner – 2.- 11. august i Ploiesti (Romania) – 18 lag

Gruppe A: Hellas, Irland, Bulgaria, Nord-Makedonia, NORGE

 

U16 menn – 8.- 17. august i Skopje (Nord-Makedonia) – 22 lag

Gruppe C: Danmark, Romania, Storbritannia, Slovakia, Irland, NORGE

 

U16 kvinner – 15.- 24. august i Konya (Tyrkia) – 20 lag

Gruppe A: Portugal, Danmark, Romania, NORGE, Sveits