Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Fyllingen viste styrke: 100-68
Terrell Brown var toppscorer med 32 poeng da Fyllingen slo Gimle 100-68 i den andre NM-semifinalen og utlignet til 1-1 i best av fem-serien. Bildet er lagenes første møte i Fyllingsdalshallen tirsdag.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Terrell Brown var toppscorer med 32 poeng da Fyllingen slo Gimle 100-68 i den andre NM-semifinalen og utlignet til 1-1 i best av fem-serien. Bildet er lagenes første møte i Fyllingsdalshallen tirsdag. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Fyllingen viste styrke: 100-68

Fyllingen lot seg ikke stoppe av Gimle i semifinale to, ledet med 20 poeng ved pause og tok tilbake hjemmebanefordelen i best av fem-serien etter 100-68.

Gimle – Fyllingen 68-100 (1-1)

De fire første semifinalene har gitt fire borteseire, men er det «order restored» når ligavinnerne Fyllingen og sølvvinnerne Kongsberg Miners har utlignet til 1-1 og kan angripe hjemme i kamp tre?

– Nei, vi er bare like langt som vi var før serien begynte, begge har vunnet hver sin kamp, understreker Calix Black Ndiaye.

Tirsdag og onsdag er det opp til Miners og Fyllingen å ta første hjemmeseier i semifinalerunden. Uansett går både Kongsberg Miners – Bærum og Fyllingen – Gimle til minst fire kamper.

 

Savic i foultrøbbel – og utvist

Søndag var Fyllingen tilbake der de har vært gjennom hele ligasesongen, som nærmest ustoppelige i angrep og knallharde i forsvar.

I en stappfull og bråkete Gimlehall med 500 tilskuere åpnet hjemmelaget med 5-0 og 7-5, men resten av kampen tilhørte Fyllingen.

Gjestene opparbeidet seg tidlig en klar ledelse og Gimle ble åpenbart svekket da Milovan Savic pådro seg tre fouls allerede før førsteperioden var over.

Så fikk montenegrineren sin fjerde i andreperioden og den femte i slutten av tredje, på stillingen 73-54 til Fyllingen. Begge de to siste var offensive feil.

 

Følte seg ikke trygge

Dommerne blåste 51 fouls i kampen, 26 på Gimle og 25 på Fyllingen – og lagene skjøt henholdsvis 39 og 31 straffer.

Med 49-29 ved pause hadde Fyllingen fått et avgjørende forsprang. Men Calix Black Ndiaye følte seg ikke trygg.

– I basket kan alt skje, og Gimle er et lag som fort kan sette tre-fire treere på rad, det vet man aldri. Når de først er heite, er de vanskelige å stoppe, sa Fyllingen-treneren.

 

Overlegne på returene

Men Gimle var alt annet enn heite i søndagens semifinale to. Hjemmelaget traff 5 av 22 trepoengere, 22 prosent – mens Fyllingen satte 11 av 22.

Den største forskjellen mellom lagene var likevel returene, den statistikken vant Fyllingen 46-20! Selvfølgelig også fordi Savic bare spilte 22 minutter og måtte nøye seg med 4 rebounds.

– Vi var veldig bra på returene, alle skulle kjempe om de ballene og gjorde det. Så var vi gode defensivt, de fikk ikke så mange åpne treere og måtte skyte mer presset enn i forrige kamp, sa Ndiaye.

 

Likekele: 28 poeng og 16 returer

Isaac Likekele var igjen banens ruvende skikkelse og noterte seg for 28 poeng og 16 returer pluss 4 assists.

Terrell Brown var toppscorer med 32 poeng selv om han misset uvanlig mange straffekast med 12 treff på 17 skudd – som likevel er 70 prosent.

Eric Fongué hadde en solid kamp med 11 poeng, 8 returer og mye bra forsvar.

For Gimle ble det en kamp å glemme. Best var Hallvard Venstad Staff som hadde 20 poeng og 7 returer.

 

Poengscorere Gimle – Fyllingen (68-100):

Gimle: Hallvard Venstad Staff 20, Reidar Greve 15, Jørgen Odfjell 12, Milovan Savic 9, Espen Fjærestad 5, Haakon UIlrich 5, Morten Floen Osland 2.

Fyllingen: Terrell Jordan Brown 32, Isaac Likekele 28, Eric Etienne Fongué 11, Lars Fredrik Espe 7, Haji Jawara 7, Nikolas Kvåle Skouen 6, Nicolas Gundersen Ballone 3, Christian Mikkelsen Skagen 3, Ivars Zvigurs 3.