Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / FIBA inviterer til ny spennende arena for trenerutvikling
ICAB er nå et nytt og spennende alternativ for norske coacher for videreutdanning og -utvikling.
ICAB er nå et nytt og spennende alternativ for norske coacher for videreutdanning og -utvikling.

FIBA inviterer til ny spennende arena for trenerutvikling

NBBF har mottatt invitasjon til årets utgave av ICAB. Dette er et 6-måneders program for trenerutvikling som ender ut i 3 ukers praktikk på NCAA DI skoler.

De fleste trenere er alltid på jakt etter nye utfordringer og gode sjanser for å tilegne seg nye perspektiver. Nå har samarbeidet med FIBA via FECC utdanningsprogrammet resultert i at norske coacher kan få anledning til å søke om deltagelse på ICAB (mer om programmet i linken nedenfor). 

Hvis det skulle være aktuelt å søke, så er fristen allerede 6. mars og søknaden skal sendes til NBBF som innstiller videre til FIBA og ICAB (krav og forventninger fremgår av nedenstående link). 

 

Gå til offisiell invitasjon til ICAB 2024

 

Selvom du ikke søker i år, så er det fortsatt viktig for Norsk Basketball at du er oppmerksom på muligheten og vi håper også at informasjonen er viktig for å skape et nytt bilde av den basketball verden vi lever i. 

 

Utrolig spennende at det mangeårige samarbeid med FIBA har gitt slike muligheter for norske trenere. 

 

Til orientering kan jeg løfte sløret for at NBBF også har innledt et samarbeid med Euroleague på trenerutvikling, så vi vil innen lenge motta et liknende tilbud om norsk deltagelse i EHCB, som er Euroleagues program for trenerutdanning. 

 

Det er utrolig spennende tider for Norsk Basketball... og det gleder oss at flere av våre dyktige trenere får muligheter for å søke input og videreutdanning i internasjonale miljøer. Norsk Basketball vokser. 

 

 

Kevin Juhl-Thomsen
Kevin Juhl-Thomsen
Sportssjef

Landslag, landskamper, sportslig utvikling og dispensasjonssaker.