Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Feiret 35-årsdagen med seier
 Stian Mjøs scoret 24 poeng og hadde 9 assists og 7 returer da Bærum slo Ammerud 95-86. Her driver hjemmelagets kaptein inn forbi Henrik Male Davidsen (nr 41) og Ilarion Bonhomme og legger en pasning inn til Scott Priestley. 
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Stian Mjøs scoret 24 poeng og hadde 9 assists og 7 returer da Bærum slo Ammerud 95-86. Her driver hjemmelagets kaptein inn forbi Henrik Male Davidsen (nr 41) og Ilarion Bonhomme og legger en pasning inn til Scott Priestley. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Feiret 35-årsdagen med seier

– Det fins ikke noe bedre sted å feire bursdag enn Nadderudhallen, sa Stian Mjøs. Lagkapteinen fylte 35 år og var sentral da Bærum stakk fra Ammerud i fjerde periode i et tett og spennende oppgjør.

Bærum – Ammerud 95-86

Seieren sendte Bærum (16-13) opp i ryggen på Tromsø Storm (16-12) og dermed vil helgens resultater avgjøre hvilket av lagene som blir seks og sju i BLNO.

Bærum har igjen Nidaros Jets i Trondheim og er store favoritter, Tromsø skal ut i to tøffe bortekamper mot Gimle og Fyllingen og kan falle ned på sjuendeplassen. Mest sannsynlig vil nummer sju måtte møte Kongsberg Miners (20-8) i kvartfinalene, mens sekseren ligger an til å få enten Frøya (18-9) eller Centrum Tigers (18-10) som motstander. Selv om også Gimle (17-11) på femteplass kan blande seg, hvis tittelforsvarerne slår Frøya onsdag.

– Vi vil gjerne slippe å reise, men ennå er det mye «hvisomatte, dersomatte», så vi får se, fastslo Stian Mjøs.

 

Jevnt og tøft

Oppgjøret i Nadderudhallen ble jevnt, fartsfylt og tøft med totalt 43 fouls (Bærum 25 og Ammerud 18) og 56 straffekast. De tre første periodene endte 23-22, 23-23 og 23-21 og dermed skulle alt avgjøres i den fjerde.

Sjur Dyb Berg og Stian Mjøs førte an for Bærum før pause, men etter hvert kom Oscar Hellebust (17) i siget og i fjerdeperioden meldte også Aksel Borg (19) seg på.

Borg la inn 73-68 med en sterk venstredrive og prikket like etter inn en trepoenger til 76-68.

 

Revansj

Ammerud kom tilbake anført av Roy Nwachukwu og reduserte til 78-76, men Oscar Hellebust la to straffer til 80-76 og treeren til 83-76 som ga hjemmelaget det avgjørende forspranget.

– Det ble iallfall bedre enn sist vi spilte mot dem, konkluderte Stian Mjøs.

Ammerud vant 76-67 i Nadderudhallen i november, uten Eric Gilchrese og før Roy Nwachukwu var tilbake. Nå ble det revansj for de lyseblå.

 

Snittalder: 31,8 år

Da sesongen begynte, var Ammerud nedrykkstippet med et lag som skulle bygges rundt Gilchrese og Mustapha Dibba og ha mange av Bølers 16-åringer på banen.

Unggutta har fått slippe til, men utover i sesongen har Oslo-laget fått forsterkninger til å klatre på tabellen.

Mot Bærum besto femmeren av Gilchrese (36), Ilarion Bonhomme (32), Roy Nwachukwu (33), Dibba (28) og Henrik Male Davidsen (30) – snittalder 31,8 år!

 

Sesongbeste for Nwachukwu

– De har klassespillere over hele fjøla, og hvis man ikke klarer å stresse dem og de treffer på ting, kan de gi alle trøbbel, sa Mathias Eckhoff.

Roy Nwachukwu er godt trent, har spilt seg i form og leverte sin beste kamp for sesongen med 27 poeng, 13 returer og 3 steals.

– Alle vet at Roy er en kvalitetsspiller, og uansett hvor lite han har spilt, vil ha jobbe 100 prosent i hver possession og gi dem en ekstra dimensjon, understreket Bærum-treneren.

 

Må ha hjelp fra Kongsberg

Ammerud (8-21) misbrukte muligheten til å komme opp på samme antall seire som Asker Aliens (9-19) og trenger nå hjelp fra Kongsberg Miners for å kunne legge Asker bak seg og kapre den siste sluttspillplassen.

Vinner Kongsberg onsdagens oppgjør mot Asker i Leikvollhallen, blir Asker – Ammerud i samme arena lørdag en ren finale i kampen om den åttende og siste plassen i sluttspillet, der vinneren kan forberede seg til kvartfinaler mot seriemester Fyllingen. Mens taperen havner på niendeplass og er første lag til å være ferdig med sesongen – allerede 2. mars.

– Kommer vi oss til sluttspillet, er det kult. Vi håper jo Kongsberg vinner i morgen, ellers blir vi skuffa. De tar Asker i morgen og vi tar Asker lørdag, sa Roy Nwachukwu.

 

Gilchrese styrte og traff

Ammeruds rutinerte femmer leverte en solid kamp. Eric Gilchrese styrte, satte 4 av 7 trepoengere og hadde 18 poeng, 7 assists, 5 returer og 3 steals.

Ilarion Bonhomme med 12 poeng og 6 assists og Mustapha Dibba med 20 poeng, 5 returer og 4 steals utfordret Bærum med masse fart og dro på hjemmelaget fouls.

Henrik Male Davidsen hadde 9 poeng og var både en trussel i angrep og en tøff forsvarer.

 

Oscar storspilte

Hos Bærum scoret trioen Berg, Mjøs og Hellebust 71 av de 95 poengene. Oscar Hellebust viste klasse utover i kampen og ble en matchvinner. 17-åringen sto med 2 poeng og 3 fouls til pause, men scoret 11 og 8 i de to siste og holdt seg på banen ut kampen. Da viste han klasse, utfordret Eric Gilchrese og de øvrige Ammerud-spillerne og gikk stadig til kurven.

– Jeg syns Eric kom inn i hodet hans for mye i starten av kampen, de har spilt mye mot hverandre (Gilchrese var Bærum-spiller i fjor) og jeg måtte si til ham at «du er kjempesterk mentalt». Det Oscar gjorde i andre omgang var kjempebra, presiserte Mathias Eckhoff.

– Det var viktig å få ham i gang igjen og det er viktig for oss at andre enn Stian og Sjur kan bidra offensivt og få selvtilliten til å treffe skudd.

Sjur Dyb Berg var banens ledende spiller med 26 poeng, 11 returer og 4 assists. Stian Mjøs endte i nærheten av en triple-double med sine 24 poeng, 9 assists og 7 returer, mens Oscar Hellebust hadde 21 poeng og 3 assists.

 

Poengscorere Bærum – Ammerud (95-86):

Bærum: Sjur Dyb Berg 26, Stian Mjøs 24, Oscar Hellebust 21, Aksel Hvalgård Borg 10, Osseynou Mbow 5, Scott Priestley 5, Jonas Øye Hansen 3, Ludvik Mürer Bergseng 1.

Ammerud: Roy Nwachukwu 27, Mustapha Dibba 20, Eric Gilchrese 18, Ilarion Bonhomme 12, Ilarion Bonhomme 9.