Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Et langt steg mot seriegull
Aurora Sørbye var den store spilleren i Landåshallen og endte med 32 poeng, 8 returer, 5 assists og 3 steals. Her med Marika Kromberg Underwood i lagenes møte i samme arena 19. november. 
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Aurora Sørbye var den store spilleren i Landåshallen og endte med 32 poeng, 8 returer, 5 assists og 3 steals. Her med Marika Kromberg Underwood i lagenes møte i samme arena 19. november. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Et langt steg mot seriegull

Med en ny storseier over Ullern tok Ulriken et langt steg mot et nytt seriemesterskap. Som i hjemmekampen i november, la tittelforsvarerne grunnlaget med å score over 50 poeng før pause.

Ulriken Eagles – Ullern 86-59

Med sin andre trepoenger for dagen la Aurora Sørbye inn 20-12 for Ulriken mot slutten av første periode og sto da med 15 av hjemmelagets 20 poeng.

Ledelsen økte til 27-14 etter første periode og videre til 53-32 ved pause, nesten en kopi av førsteomgangen i Landåshallen i november (54-29), da Ulriken vant 77-45.

Stine Austgulen og Aurora Sørbye traff begge på 3 av 4 trepoengere og sto med henholdsvis 21 og 20 poeng ved pause, 41 av lagets 53 poeng i et fyrverkeri av en førsteomgang.

Hjemmelaget kjørte tempo, hadde glimrende ballflyt og mange flotte kombinasjoner som ga scoringer.

 

Ullern med 11-0-run

Ullern la om til soneforsvar, fikk bra uttelling på sitt aggresive press og nærmet seg med en oppsiktsvekkende 11-0-run tidlig i tredje periode. Gjestene var bare 12 poeng bak på 55-43 og 57-45, men like etter stakk Ulriken igjen og lot det aldri bli spennende.

Med 86-59 har tittelforsvarerne tatt et solid grep om seriemesterskapet. De står med én seier mer enn Ullern og 2-1 i innbyrdes oppgjør.

Ullern vant 90-83 etter overtime i seriestarten, men Ulriken har vunnet de to neste kampene med 32 og 27 poeng og har følgelig +52 i innbyrdes score mot Ullern.

 

Møtes igjen 10. februar

Hvis Oslo-jentene skulle vinne det fjerde oppgjøret som spilles i Ullern Flerbrukshall 10. februar vil det bli 2-2 innbyrdes, men forskjellen i score betyr at Ulriken må tape én kamp til for å kunne seriemesterskapet.

Det er det nok ikke mange som tror de gjør.

– Vi har fått oss et overtak og en liten hvilepute, men går først og fremst for å vinne hver kamp, presiserer DuRell Sanford.

– Kampene mot Ullern ser vi alltid fram til, det er de største utfordringene.

 

– Trener mye mot sone

Sanford var ikke bekymret da Ullern kom ned i 12 poeng og lot være å ta timeout. Det virket som om gjestenes sone og mer aggressive forsvar ble ubehagelig for Ulriken noen minutter.

– Vi trener mye mot sone og fikk egentlig de samme skuddene som tidligere i kampen, men begynte å bomme og misset noen enkle layups. Vi må treffe på skuddene, det handler bare om det, mente treneren.

 

50 prosent på 3-poengere

Men med 86 poeng og 50 prosent treff på trepoengerne (11 av 22) hadde Ulriken god grunn til å være fornøyd med det tredje toppmøtet denne sesongen.

Aurora Sørbye var kampens store spiller og endte med 32 poeng, 8 returer, 5 assists og 3 steals.

Stine Austgulen hadde 28 poeng, til sammen sørget duoen for 60 poeng. Austgulen la 4 av 7 trepoengere og Sørbye 4 av 8, Synne Jacobsen 2 av 2 og Nora Hisdal 1 av 1.

17-årige Anna Hovig Wikstrøm var solid med 7 poeng, 6 assists og 5 returer, Sunniva Sørbye hadde 6 poeng, 5 returer, 3 steals.

Ulriken vant returstatistikken 36-33 og hadde bare 9 turnovers på 40 minutter.

 

Fatima Mohammad ute

Eneste dårlige nyhet i Ulriken er at Fatima Mohammad (20) må gjennom en kneoperasjon og er ute for resten av sesongen.

For Ullern ble det en bedre bortekamp mot Ulriken enn den forrige i november.

– Vi hadde fokusert mye på å kunne bryte presset deres. 15 turnovers mot Ulriken er ikke så verst, vi hadde 31 sist, minnet Ståle Frey om.

– Det er ganske likt i rebounds og vi har bare 6 turnovers mer, så det er treffprosenten som er den store forskjellen. De har et par veldig gode skyttere i Stine og Aurora, så vi må være smartere med tanke på hvordan vi skal dekke de andre. Jeg er egentlig godt fornøyd med gjennomføringen av kampen, vi roterte med 12 spillere og lyktes godt med forsvaret vårt i tredje periode.

– Så er vi litt misfornøyde med hvordan vi spiller dem i mann-mann, der kommer de for lett inn, mente Ullern-treneren.

 

Viktigst å sikre andreplassen 

Han har ingen tro på å kunne frata Ulriken seriemesterskapet.

– Det viktigste for oss nå er å berge andreplassen, så vi ikke kan møte Ulriken igjen før i en eventuell finale. Men vi sleit mot Asker sist (69-66) og Bærum spiller seg opp, så vi skal ikke ta noe for gitt. Men det ser bra ut og vi har Asker på innbyrdes, understreker Frey.

Ullern satte 9 av 29 trepoengere (31 prosent), klart godkjent i en bortekamp mot Ulriken. Vilde Havnes satte to raske i andre periode og var på hugget, men måtte nøye seg med 2 av 6 og totalt 10 poeng.

Maren Mildestvedt førte an tidlig i kampen for Ullern og hadde 14 poeng, 7 returer og 3 assists, mens Tori Solberg Halvorsen endte med 14 poeng og 12 returer – det meste mot slutten av kampen.

 

Poengscorere Ulriken Eagles – Ullern (86-59):

Ulriken Eagles: Aurora Sørbye 32, Stine Hoff Austgulen 28, Synne Jacobsen 8, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 7, Sunniva Sørbye 6, Nora Anie Hisdal 5.

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 14, Maren Vieth Mildestvedt 14, Vilde Havnes 10, Aurora Grieg Toyomasu 9, Fanny Dyngeland-Sundén 3, Camilla Wold Wægger 3, Helena Eckhoff-Eliassen 2, Sophia Priestley 2, Micol Torresani 2.