Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Dunket inn BLNO-rekorden
Terrell Brown har satt fart inn i Frøya-forsvaret og legger to av sine 61 poeng, presset av Valen Tejada. Til venstre i bildet er Etienne Aspevik, til høyre Nikolas Skouen.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Terrell Brown har satt fart inn i Frøya-forsvaret og legger to av sine 61 poeng, presset av Valen Tejada. Til venstre i bildet er Etienne Aspevik, til høyre Nikolas Skouen. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Dunket inn BLNO-rekorden

Han sto med bare 5 poeng etter første periode, men var ustoppelig for Frøya utover i kampen. Etter 51 poeng mot Centrum sist, satte Terrell Brown rekord i BLNO med 61 da Fyllingen tok sin 19. strake seier og cruiset videre mot seriemesterskap.

Fyllingen – Frøya 114-77

– Jeg scoret over 40 på high school en gang, men har aldri vært i nærheten av dette, fortalte 25-åringen fra Oakland i California etter rekordkampen i Fyllingsdalshallen.

Espen Stien scoret 57 poeng for Asker Aliens mot Bærum i februar 2017 og hadde rekorden i nesten sju år, mens Stian Mjøs står med 56 på det meste.

Brown som snitter på 31,8 poeng i ligaen er nå for alvor kommet i siget og er utvilsomt i stand til å kunne slå sin egen rekord i kamper senere i sesongen.

Han hadde 38 poeng før sisteperioden og fikk mer plass mot et slitent Frøya-lag mot slutten. Men selv da den raske guarden nærmet seg rekord, var det flere andre Fyllingen-spillere som fikk avslutte og både traff og bommet. Samtidig er Terrell Brown en spiller som alltid vil utfordre og angripe kurven. Det skaffer ham også mange straffekast – og gir motstanderlagene fouls.

Onsdag satte toppscoreren 15 av 16 straffer, 14 av 21 topoengsskudd og 6 av 15 treere.

 

– Duracellkanin som aldri stopper

Han nådde 50 poeng da 6 minutter gjensto i Fyllingsdalshallen, og satte rekord med 58 på en spektakulær dunk litt over et minutt før slutt.

– Han er en duracellkanin som aldri stopper, sier Calix Black Ndiaye.

– Han bare angriper og legger press på forsvaret hele tiden, de kan aldri slappe av. En ekstremt begavet scorer som kan score på så mange forskjellige måter. Temposkiftet hans er «helt elite» og i tillegg kan han skyte godt, da er han vanskelig å stoppe, fastslår Fyllingen-treneren.

– Utfordringen med så gode spillere er jo at det kan bli litt for mye noen ganger.

Isaac Likekele kom i skyggen av Brown, men leverte en ny kjempekamp for Fyllingen. Den robuste guarden endte med 11 poeng, 10 assists, 9 returer og 6 steals. Samtidig spilte han glimrende forsvar på Frøyas sterke forward JD Muila, som ble holdt til 10 poeng.

 

– Bedre jobber i større markeder

Calix Black Ndiaye er ikke redd for at Brown eller Likekele skal forsvinne til andre klubber i Europa før sesongen er over.

– Vi fikk tilbud på Isaac i fjor høst, men vurderte det ikke, sier treneren.

Derimot har klubben ingen illusjoner om å beholde USA-duoen etter denne sesongen.

– Det er veldig urealistisk, så gode som de to er. Avtalen med begge er å kunne sette dem i en situasjon hvor de får suksess og sannsynligvis vil kunne få mye bedre jobber i større markeder i Europa neste år, forteller Ndiaye.

 

Ønsker seg til Spania

– Spania, sier Terrell Brown når vi spør om han har et favorittland han kunne tenke seg å spille i.

– Jeg har vært der og likte meg veldig godt. Det er fint i Bergen også, men det er kaldt her på vinteren, understreker 25-åringen som spilte collegebasket i New Mexico State.

– Så å si i ørkenen, så det er litt forskjellig fra her, forsikrer han.

Brown stortrives likevel i Fyllingen og tror ikke det blir noe problem å motivere seg videre selv med seriemesterskapet så godt som i boks og med 19 strake seire.

– Vi skal være ydmyke og jakter jo på suksess i sluttspillet, serien er bare et steg på veien. Men det er moro, spesielt fordi vi har lokaloppgjørene her i Bergen med minst seks kamper, sier rekordmannen. Fyllingen kan jo komme til å møte Frøya og Gimle i sluttspill også.

 

22 steals

Calix Black Ndiaye var glad for Browns rekord, men aller mest fornøyd med Fyllingens forsvarsspill.

– Hele laget bidro godt der og Isaac (Likekele) er så ekstremt sterk, presiserte treneren.

De blåkledde hadde 22 steals og Frøya totalt 25 turnovers – mot hjemmelagets 12.

Fyllingen ledet fra Eric Fongué satte inn 3-0, men Frøya hang med til slutten av andre periode (42-36) før det ble for tungt å forsvare seg mot Brown & co.

 

Tre tekniske før pause

Dessuten pådro Frøya seg tre tekniske feil før pause og Marcus Larsson fikk sin tredje foul etterfulgt av en teknisk allerede i starten av andre periode.

Ognjen Nisavic er fortsatt på skadelista, men Marcus Larsson fikk 27 minutter på parketten og markerte seg med 10 poeng, 11 returer og 6 assists.

Jørgen Lamo traff på 3 av 4 trepoengere og hadde 14 poeng, mens Valen Tejada var gjestenes klart beste spiller med 27 poeng og 5 assists etter en glimrende angrepskamp.

Mens Fyllingen er på 19-2 og kan tåle minst fem tap på sine ni siste kamper og likevel bli seriemestre, falt Frøya ned til 7 tap (12-7), det samme som Kongsberg Miners (11-7) og Bærum (10-7).

Foran Frøya ligger Tromsø Storm (13-6), som spiller dobbeltkamp hjemme mot Centrum Tigers (11-8) til helgen.

 

Poengscorere Fyllingen – Frøya (114-77):

Fyllingen: Terrell Brown 61, Nikolas Kvåle Skouen 15, Isaac Likekele 11, Eric Etienne Fongué 10, Haji Jawara 10, Lars Fredrik Espe 5, Edvard Aamodt Kristiansen 2.

Frøya: Valen Tejada 27, Jørgen Lamo 14, Marcus Larsson 10, JD Muila 10, Etienne Nasser Aspevik 6, Christopher Dalland 6, Jo Mathias Bjørnevog 4.