Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Den perfekte finalen: 94-91
Sverresborg kunne juble for seriemesterskapet i 1. divisjon etter 94-91 over Ullern i den siste og avgjørende kampen. Bak fra venstre Bo Skarland Schønberg, Tor Anders Ringen, Jesper Skarland Schønberg, Fredrik Darre Seip, Brage Vejlgaard Sørensen, lagkaptein Vegard Dischington Tøfte, Jørgen Kjesbu og coach Christian Dischington Tøfte. Foran fra venstre Johan Edvard Karlsen, Fredrik Tystad Løvseth, Fedor Paramonov, Hallgrim Kiludidi Resheim, Mikkel Måøy Thorsø og Kevin Brandon Alvez Raaen.
FOTO: HUGO DE LA PLAZA
Sverresborg kunne juble for seriemesterskapet i 1. divisjon etter 94-91 over Ullern i den siste og avgjørende kampen. Bak fra venstre Bo Skarland Schønberg, Tor Anders Ringen, Jesper Skarland Schønberg, Fredrik Darre Seip, Brage Vejlgaard Sørensen, lagkaptein Vegard Dischington Tøfte, Jørgen Kjesbu og coach Christian Dischington Tøfte. Foran fra venstre Johan Edvard Karlsen, Fredrik Tystad Løvseth, Fedor Paramonov, Hallgrim Kiludidi Resheim, Mikkel Måøy Thorsø og Kevin Brandon Alvez Raaen. FOTO: HUGO DE LA PLAZA

Den perfekte finalen: 94-91

Med en ramme og en stemning bedre enn på noen BLNO-kamp denne sesongen underholdt Sverresborg og Ullern i seriefinalen i 1. divisjon. I høyt tempo, med totalt 25 trepoengstreff og et oppgjør som ikke ble avgjort før i sluttsekundene – med hjemmeseier.

Sverresborg Hoops – Ullern 94-91

Bedre kunne det ikke bli for Sverresborg, og bedre PR foran neste helgs BLNO-kvalifisering i samme arena var det umulig å få.

Fredag, lørdag og søndag kjemper Sverresborg og Ullern mot Nidaros Jets og Oppsal Panthers om to ledige plasser i neste sesongs liga. Det vil si: Sverresborg vet ikke om de takker ja til å rykke opp hvis de kvalifiserer seg.

– Det får årsmøtet uka etter bestemme. Det hadde vært gøy, men det er gøy med Nidaros i BLNO også, sa Sverresborg-kaptein Vegard Tøfte etter at han og laget hadde jublet ferdig sammen med 250 entusiastiske tilskuere.

 

Førte hele finalen

Sverresborg og Ullern sto med ett tap hver – mot hverandre, i fjor høst – før alt skulle avgjøres i den tredje kampen mellom de to topplagene.

Gjestene fra Oslo ledet 10-5, men resten av kampen var de grønnkledde foran hele veien, og på det meste med 13 poeng (63-50) tidlig i tredje periode.

Men Ullern tok innpå og var likt på 80-80 da Levi Dakin la sin sjette trepoenger i kampen med 5 minutter igjen å spille.

Sverresborg fikk et overtak med Jørgen Kjesbus treer til 86-81, men gjestene kom tilbake enda en gang og var nær ved å stjele seieren i siste minutt.

 

Bare nesten for Ullern

Elias Lyngstad reduserte til 93-91 da han satte sine første poeng i kampen med en trepoenger 30 sekunder før slutt, og da Sverresborg misset, fikk Ullern ballen igjen med 17 sekunder.

Det kunne gitt ekstraomgang eller seier, men Gustav Barths 3-poenger traff ikke og i stedet måtte Ullern feile og sende Brage Sørensen til straffelinja enda en gang – da 2,5 sekunder gjensto.

Han traff det første og bommet det andre, men Jørgen Kjesbu kjempet til seg returen og dermed hadde Sverresborg vunnet.

 

25 trepoengere

Og for en kamp det var, med høyt tempo, stor innsats og imponerende 3-poengsskyting – spesielt før pause.

Etter de to første periodene hadde Ullern 9 av 21 og Sverresborg 6 av 12 på treerne. Ved kampslutt var prosenten sunket til henholdsvis 38 og 31, men Ullern satte 16 trepoengere (av 42) og Sverresborg 9 (av 29), til sammen 25 for de to lagene.

– Bare veldig gøy det her, sa Vegard Tøfte, og Sverresborg-kapteinen er også godt fornøyd med hele sesongen i nasjonal 1. divisjon. Etter «skyggeligaen» i fjor har de sju lagene møtt hverandre tre ganger i årets sesong, med TNT Towers, Kristiansand Pirates, Ulriken Eagles, Tromsø Storm (2. laget) og Bergen Elite som de øvrige lagene.

 

– Ekstra motivasjon

– 1M denne sesongen har gitt vår klubb en ekstra motivasjon til å opprettholde og styrke det spesielle miljøet vi har, det har vært en fin mulighet for våre yngre spillere og en ny arena å utvikle seg på.

– Vi har lyst til å spille i denne serien neste sesong også, kanskje med litt flere lag. Nå var det flere lag som kanskje ikke helt visste hva de gikk til, men alle lagene har utviklet seg, så jeg tror det kan bli jevnere neste sesong. TNT har åtte tap, men tallene lyver litt, de spilte jevnt med både oss og Ullern i flere kamper, presiserer Tøfte.

Brage Sørensen ble hjemmelagets mestscorende med 23 poeng, hadde 13 returer og la 16 av 20 straffer i kampen, mens publikum på et tidspunkt ropte «MVP, MVP!» for den 2,05 m lange centeren.

Jørgen Kjesbu viste også sin ligaerfaring og ble viktig med sine 20 poeng og da han holdt seg på banen med 4 fouls i fjerdeperioden.

Mest effektiv var likevel var likevel Johan Edvard Karlsen som bare var en retur unna en triple-double med sine 17 poeng, 11 assists og 9 returer.

 

Manglet viktig trio

Ullern kom til kampen uten toppscorer Aksel Barkvoll som var i Polen i forbindelse med sine medisinstudier, mens både Alan Graadahl og Joakim Liebig sto over med småskader.

– De er med i kvalifiseringen neste helg, forsikret trener Tom Barkvoll.

Gjestene hadde momentum i sluttminuttene og var ytterst nær ved å ta seriemesterskapet, men opprykk er viktigst for Ullern.

 

– God læring

– Dette var veldig god læring for oss foran neste helg, for spillerne MÅ lære seg å tåle det trøkket som var her i dag. Vi gjorde det vi skulle, men mistet litt fokus på slutten, mente Barkvoll.

– Det blir spennende, sier han om neste helgs kvalifisering.

– Vi møter Sverresborg igjen, mens Nidaros og Oppsal har BLNO-setupen og to-tre spillere på hvert av lagene som er veldig gode, jeg syns vi er dypere.

Barkvoll og Ullern er godt fornøyd med sesong to i 1. divisjon.

– Konseptet har vært veldig bra og for oss har det vært fint å kunne reise spille mot andre lag enn de vanlige, fastslår Ullern-treneren.

 

49 poeng fra guard-duo

Jacopo Fanin og Levi Dakin styrte mye av lagets angrepsspill, Fanin med tempo og driver til 26 poeng og 7 assists – og Dakin med glimrende skyting: 6 av 12 på trepoengere, 23 poeng pluss 5 assists og 5 steals.

I et jevnt Ullern-lag hadde Gustav Barth 12 poeng, 9 returer og 5 assists og Vilji Wiik 10 poeng og 8 returer.

Ullern irriterte seg over tapet, men det er neste helg det gjelder for Oslo-laget som satser hardt på BLNO-spill neste sesong.

 

Poengscorere Sverresborg Hoops – Ullern (94-91):

Sverresborg Hoops: Brage V. Sørensen 23, Jørgen Kjesbu 20, Johan Edvard Karlsen 17, Kevin Alvez Raaen 9, Bo Skarland Schønberg 8, Fredrik Tystad Løvseth 7, Tor Anders Ringen 5, Fredrik Darre Seip 5.  

Ullern: Jacopo Fanin 26, Levi Dakin 23, Karl Gustav Barth 12, Vilji Wiik 10, Justinas Liobikas 8, Petter Skjellaug 7, Elias Lyngstad 3, Emil Unnli 2.