Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Bærum lekte seg: 91-50
Osseynou Mbow leverte sin beste BLNO-kamp til nå og endte med 20 poeng og 11 returer. Her er det Anders Nymo som forsøker å stoppe den 2 meter lange senegaleseren.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Osseynou Mbow leverte sin beste BLNO-kamp til nå og endte med 20 poeng og 11 returer. Her er det Anders Nymo som forsøker å stoppe den 2 meter lange senegaleseren. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Bærum lekte seg: 91-50

Med en 28-1-run fra slutten av tredje og inn i fjerde periode kjørte Bærum over et Centrum Tigers svekket av skader og sykdom. Hjemmelaget krydret lekent angrepsspill med spektakulære dunker og dunke-forsøk og klatret opp til 14 seire, det samme som Frøya på femteplass.

Bærum – Centrum Tigers 91-50

Ammerud – Oppsal Panthers 77-74

– Det hadde vært mye morsommere om de hadde hatt med alle, erkjente Bærum-trener Mathias Eckhoff.

Med kampen avgjort allerede mot slutten av tredje periode kunne både han og Centrum-kollega Inge-Aleksander Kristiansen benytte anledningen til å gi ungguttene på benken mye spilletid.

– Det er viktig at folk får meningsfylte minutter, men i hele sesongen har vi rotert inn alle spillerne tidlig, påpekte Eckhoff.

– Og jeg kan ikke bry meg så mye om hvem de andre mangler, vi må tenke på oss selv.

 

Falt på isen

Centrum måtte spille uten Johannes Dolven som satt på benken i Nadderudhallen med vrikket kne. Der var også en fortsatt skadet Giorgos Kotrotsios, mens både Stian Emil Berg og Øyvind Torsetnes var syke og hjemme.

Dolven vrikket kneet da han falt på isen.

– På glatta, rett og slett, han er jo gammel, så vi får være glade for at lårhalsen ikke gikk, spøkte Inge-Aleksander Kristiansen.

– Vi har gjort det klart nå at han må gå med brodder.

 

Tilbake mot Ammerud søndag?

– Det er ikke noe alvorlig, forsikrer lagkaptein Dolven.

– Jeg vil bare være sikker på at jeg ikke skader kneet noe mer, men jeg håper å kunne spille mot Ammerud søndag, la 27-åringen til.

– Vi håper jo at Johannes kan spille søndag og at Stian Emil og Øyvind er friske igjen. Giorgos er i opptrening, men vil ikke spille ennå, forklarer Inge-Aleksander Kristiansen.

– Samtidig er dette fire av topp-åtte i spilletid for oss, så det er klart vi merker det. Nå blir det altfor mange minutter og for stor belastning på Petar (Kutlesic) og Johan (Flaa), de må jo ha litt hvile også, fastslo Centrum-coachen.

 

Minner om marerittkampen?

Litt over to år er gått siden Bærum utklasset Centrum Tigers 131-33 i Nadderudhallen, og med 15-0 og 13-1 i to runs etter hverandre og 13 minutter uten annen Centrum-scoring enn et straffekast, kunne kanskje minnet om marerittkampen snike seg inn.

– Nei, på ingen måte, mente Inge-Aleksander Kristiansen.

– I første omgang er det ikke Bærum som dikterer alt mulig, presiserte han.

Tre minutter før pause ledet Centrum 34-33, men etter hvert måtte Flaa og Kutlesic på benken og samtidig kom Anders Nymo tidlig i foultrøbbel.

– For oss handler det om å finne våre prinsipper og den flyten vi hadde før Johan ble skada i november, la treneren til.

 

Fire gjenstående kamper

Centrum (16-10) er inntil videre på tredjeplass i ligaen, men hardt presset av lagene rett bak: Tromsø Storm (15-10), Frøya (14-9), Bærum (14-10) og Gimle (13-11).

Oslo-laget har bare fire kamper igjen, borte mot Ammerud søndag og så tre hjemmekamper mot Asker, Oppsal og Frøya. En plass i topp 4 og hjemmebanefordel i kvartfinalen er utvilsomt innen rekkevidde.

Med tirsdagens seier har Bærum for alvor meldt seg i tetkampen. Men allerede til helgen venter Frøya og Gimle i Bergen.

– På vårt beste kan vi spille jevnt med alle i ligaen og føre kamper mot dem, men vi må jobbe med å bli konsekvente, understreker Mathias Eckhoff.

– Jeg tror vi kan vinne begge de to kampene like mye som vi kan tape dem.

I sine fire siste kamper har Bærum bortekamper mot Oppsal, Fyllingen og Nidaros og hjemmekamp mot Ammerud.

 

Toppkamp av Mbow

Osseynou Mbow ble Bærums toppscorer med 20 poeng og hadde i tillegg 11 returer, senegaleseren begynner for alvor å finne seg til rette i den lyseblå drakten.

Oscar Hellebust hadde 15 poeng og 6 assists, Stian Mjøs 14 poeng, 8 assists og 6 returer og Ludvik Bergseng 13 poeng og 8 returer. Sjur Dyb Berg noterte seg for en double-double med 12 poeng og 13 returer, men bommet mer enn vanlig.

Størst jubel fikk 18-årige Emil Unnli som kom inn i sluttminuttene og la 2 av 2 trepoengere.

Petar Kutlesic markerte seg med 16 poeng og 13 returer og var den som holdt Centrum inne i kampen i de to første periodene.

 

Poengscorere Bærum – Centrum Tigers (91-50):

Bærum: Osseynou Mbow 20, Oscar Hellebust 15, Stian Mjøs 14, Ludvik Mürer Bergseng 13, Sjur Dyb Berg 12, Emil Unnli 6, Aksel Hvalgård Borg 3, Scott Priestley 3, Jonas Øye Hansen 2, Fredrik Kleivdal 2, Brage Slott Hovstad 1.

Centrum Tigers: Petar Kutlesic 16, Elias Demoniere 8, Johan Flaa 7, Nikola Antanasijevic 5, Sivert Wærstad Nordheim 5, Laurence des Bouvrie 3, Dante Olsen 3, Johannes Wangensteen 3.

 

Ammerud forbi Nidaros Jets

Ammerud levde farlig både før kampen og i sluttminuttene mot Oppsal. Eric Gilchrese og Mustapha Dibba sto i lagoppstillingen, men Gilchrese har bronkitt og ble sittende på benken i 40 minutter.

Mustapha Dibba har smerter i kneet og sto over søndagens kamp mot Frøya i Bergen, men ble sendt innpå etter pause på Apalløkka tirsdag. Det avgjorde den viktige kampen og skaffet Ammerud seieren som sendte laget opp forbi Nidaros Jets på 2-1 i innbyrdes oppgjør.

Ammerud står med 7-17 på er på niendeplass, Nidaros er på 7-18 og Asker Aliens rett foran med 8-17.

Det ligger an til en spennende sluttspurt om den åttende og siste sluttspillplassen og niendeplassen som betyr ny kontrakt i BLNO og ferie fra 3. mars.

Laget på tiendeplass må ut i BLNO-kvalifisering i Trondheim 15.- 17. mars sammen med Oppsal og de to beste i 1. divisjon, som ser ut til å bli Ullern og Sverresborg.

 

Dro fra med Dibba

Oppsal ledet 40-39 ved pause og øynet sin første seier siden serieåpningen i Tromsø, men anført av Mustapha Dibba dro Ammerud fra til 12 poengs ledelse (67-55) og vant tredjeperioden 23-8.

Nettopp tredjeperiodene har vært Oppsals store utfordring denne sesongen, men gjestene kom sterkt mot slutten av den fjerde.

Kevin Austria traff flere trepoengere på rad (4 av 9 til slutt) og satte inn de to som reduserte Ammeruds ledelse til 67-62 og 67-65. Ilarion Bonhomme og Dibba ga hjemmelaget et pusterom med de to neste scoringene (71-65), men Oppsal var likevel nær ved å hente inn ledelsen og tvinge fram ekstraomgang.

Henrik Male Davidsen tippet inn Ammeruds siste scoring til 77-71, men feilet Isaiah Alonzo på en trepoenger – og amerikaneren satte alle: 77-74 med 40 sekunder igjen å spille.

Oppsal fikk ytterligere en sjanse, men Kevin Austrias siste trepoenger spratt i ringen og ut – og dermed hadde Ammerud reddet seieren.

 

Davidsen ruvet

Henrik Male Davidsen endte med 13 poeng, 15 returer og 3 blokker og var kampens mest effektive spiller. Ilarion Bonhomme var en assist unna en triple-double med sine 14 poeng, 10 returer og 9 assists, mens Roy Nwachukwu hadde 13 poeng, 10 returer og 6 assists og Oliver Visnes 12 poeng, 8 returer og 4 blokker.

Mustapha Dibba ble likevel en matchvinner med 11 poeng på sine 20 minutter.

Mitchell Kirsch leverte en glimrende kamp og endte med 18 poeng, 8 returer, 6 steals og 5 assists, bare skuddprosenten (7 av 20) trakk ned.

I sine seks gjenstående kamper skal Ammerud møte Centrum Tigers og Kongsberg Miners hjemme, før de spiller dobbeltkamp i Tromsø og avslutter borte mot Bærum og Asker Aliens.

 

Poengscorere Ammerud – Oppsal Panthers (77-74):

Ammerud: Ilarion Bonhomme 14, Henrik Male Davidsen 13, Roy Nwachukwu 13, Oliver Bojang Visnes 12, Mustapha Dibba 11, Jacob Røysland 8, Matthew Garcia 6.

Oppsal Panthers: Isaiah Alonzo 19, Mitchell Kirsch 18, Kevin Austria 14, Tomas Krogh Ceesay 6, Gudmund Leachman Røthing 5, Christian Andersen 4, Nataniel Nikolic 3, Fredrik Hårstad Trana 3, Jonathan Siggaard Linnestad 2.