Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Bærum dro fra Ammerud
Emma Hergot førte an for Bærum med 16 poeng og 11 returer. Her skyter hun over Madelen Rundbråten (til venstre, delvis skjult), Celine Mannsåker og Julia Heiden. Bærum-spilleren til venstre i bildet er Eirin Vreim Holm.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Emma Hergot førte an for Bærum med 16 poeng og 11 returer. Her skyter hun over Madelen Rundbråten (til venstre, delvis skjult), Celine Mannsåker og Julia Heiden. Bærum-spilleren til venstre i bildet er Eirin Vreim Holm. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Bærum dro fra Ammerud

Ammerud holdt følge med Bærum inn i andre periode og ledet 19-17 før hjemmelaget klinket til med en 25-0-run og cruiset inn til sin åttende seier i sesongen.

Bærum – Ammerud 69-37

– Ammerud mangler flere spillere og kan være et helt annet lag enn det vi møtte her i dag. Men for oss handler alt om å bygge kollektive vaner, sa Bærum-coach Mathias Eckhoff etter den komfortable seieren.

– Selv om vi vinner, har vi for dårlig offensiv flyt, det er for stort sprik mellom topp og bånn. Men når vi følger det vi er blitt enige om, ser det veldig fint ut, la han til.

Ammerud har fortsatt Makana Stone, Alexandra Polishchuk og lagkaptein Josephine Traberg på skadelista – tre av de fire som har klart flest minutter på banen og høyest poengsnitt i comeback-laget fra Oslo Øst. Alle tre er ute med kneskader.

 

Møtes i NM-kvartfinale

Bærum på fjerde- og Ammerud på femteplass vil etter all sannsynlighet møtes i NM-kvartfinale i Frøya Arena i Bergen fredag 15. mars. Hvor mange fra skadetrioen kan være med da?

– Kanskje Makana, sier coach Ellen Hamremoen.

– Og kanskje Josephine. Hun har vært på MR med kneet sitt og ikke fått svar ennå. Mens Alexandra som må få operert korsbåndet er ute.

 

25-0 på 6 minutter

Likevel holdt Ammerud følge en god stund i tirsdagens kamp i Nadderudhallen. Etter at Bærum hadde startet med 9-1, kom gjestene tilbake og ledet 19-17 fire minutter ut i andreperioden.

Før det sprakk helt og Bærum avgjorde oppgjøret med en 25-0-run (!) de neste seks minuttene. Til 42-19 før Julia Heiden la en trepoenger, den siste scoringen før pause.

Ammerud slo Bærum klart (78-47) i lagenes første møte denne sesongen, på Apalløkka i oktober da Makana Stone hadde 20 poeng og 13 returer og pointguard Alexandra Polishchuk 12 poeng og 7 assists.

Begge spilte da Bærum vant 67-55 hjemme en måned senere, mens Polishchuk var skadet og Stone pådro seg sin kneskade i det tredje oppgjøret, 14. januar. Da ledet Ammerud 23-22 etter 11 poeng fra amerikaneren som spilte for nettopp Bærum forrige sesong.

 

– Viktig at alle får spille

Sesongens nykommer har ikke akkurat hatt flaksen med seg, men vil fullføre med stil.

– Vi har 11-12 jenter som alle skal få spille. Når vi ligger under og ikke kan vinne, bryr jeg meg ikke så mye om hva stillingen er. Det er viktig både for meg og ikke minst for dem at de får spille, understreker Ellen Hamremoen.

– For flere av jentene er det uvant å spille på så høyt nivå, men når vi har bra matchup på banen kan det gå ganske bra. Det varierer litt fra kamp til kamp, påpeker treneren.

 

Jevn spilletid

Bærum lot i enda større grad jentene fra innbytterbenken slippe til. Emma Hergot hadde 16 poeng og 11 returer som kampens ledende spiller og hadde mest spilletid hos Bærum, men ikke mer enn 25:56.

Alle 11 på laget spilte mer enn 10 minutter.

Sofie Hoelsbrekken er yngst på laget med sine 16 år og markerte seg med 3 av 5 på trepoengere og som nest-toppscorer med 10 poeng – på 17 minutter.

 

Heiden solid

Julia Heiden (19) hadde en solid kamp for Ammerud, var delt toppscorer med Emma Hergot på 16 poeng og satte 7 av 13 field goals etter sterk skyting og driver.

Den 1,90 m lange svenske forwarden ville utvilsomt kommet enda mer til sin rett med Stone, Polishchuk og Traberg rundt seg. Nå må hun gjøre for mye på egen hånd.

Begge lag spiller igjen til helgen: Ammerud borte mot Asker Aliens lørdag, mens Bærum får Bergen Elite på besøk i Nadderudhallen søndag.

 

Poengscorere Bærum – Ammerud (69-37):

Bærum: Emma Hergot 16, Sofie Hoelsbrekken 10, Shiba Haji Ahmadi 9, Susanne Gjerstad 9, Milena Lund 7, Tuva Nyland Rotherud 5, Mathea Lindbråten 4, Ellen Deisz 3, Eirin Vreim Holm 3, Mina Bergh Skarestad 3.

Ammerud: Julia Heiden 16, Adrianna Live Berg 9, Celine Mannsåker 4, Pia Gudmundsen Reeves 4, Madelen Rundbråten 2, Samanta Straupmane 2.