Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Asker presset Centrum
Johan Flaa styrte Centrums opphenting, scoret 11 av 24 poeng i tredjeperioden og endte med 25 poeng, 5 assists, 5 returer og 3 steals da hjemmelaget vant 87-83. Her unngår han William Kruses blokkforsøk og får avsluttet på kurven. Med ryggen til er Petar Kutlesic og Gaute Haugen, bak til høyre er Stian Emil Berg og til venstre dommer Bereket Leta.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Johan Flaa styrte Centrums opphenting, scoret 11 av 24 poeng i tredjeperioden og endte med 25 poeng, 5 assists, 5 returer og 3 steals da hjemmelaget vant 87-83. Her unngår han William Kruses blokkforsøk og får avsluttet på kurven. Med ryggen til er Petar Kutlesic og Gaute Haugen, bak til høyre er Stian Emil Berg og til venstre dommer Bereket Leta. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Asker presset Centrum

Asker Aliens jaktet en viktig seier i kampen om den siste sluttspillplassen, ledet lenge og hadde sjansen til å vinne helt inn i sluttsekundene i Vulkanhallen. Men Centrum Tigers snudde kampen i tredje periode og holdt unna for gjestenes sluttspurt – så vidt.

Centrum Tigers – Asker Aliens 87-83

– Asker kjemper virkelig hardt for en sluttspillplass, men så kommer vi inn og tar lett på det og ser ut som vi er fornøyde med tabellposisjonen. Jeg sa før kampen at det ikke kom til å funke, fortalte Inge-Aleksander Kristiansen etter at laget hans hadde reddet seieren i siste minutt.

– All ære til Asker, de straffer oss når vi er sløve og vi klarer ikke å spille forsvar og hindre dem i å gå til kurven i første omgang, fastslo Centrum-treneren.

Gjestene åpnet med 20-12, ledet 44-39 ved pause og lå likt på 57-57 to minutter før slutt i tredje periode før Centrum satte inn støtet med en 10-0-run.

 

Ett poeng bak

Hjemmelaget økte til 13 poengs ledelse (76-63) før Asker med en 2+1-situasjon (tip-in og «and one») og 3-poenger fra Ludvig Bergh begynte opphentingen.

Inne i siste spilleminutt la Joshua Hart en treer og reduserte til 82-81, og Centrums seier var i fare. Da tok Stian Emil Berg ansvar, drivet inn 84-81 og ga hjemmelaget et avgjørende overtak.

Med ett straffetreff fra Johan Flaa og to fra Petar Kutlesic ble det 87-81 før Hart fikk legge inn kampens to siste poeng i siste sekund.

 

Centrum - Frøya kamp om tredjeplassen?

Seieren sendte Centrum Tigers opp i 18-10 med to gjenstående kamper hjemme mot Oppsal og Frøya.

Mens Fyllingen (24-3) har sikret seriegullet og Kongsberg Miners (19-7) har stø kurs for andreplass, kan Centrum-Frøya lørdag 2. mars fort avgjøre kampen om tredjeplass og bronsemedaljer.

Rett bak Centrum ligger Frøya (16-9, ett tap mindre), Tromsø Storm (15-11) og Gimle (15-11), og både Frøya og Gimle tar Centrum på innbyrdes-resultater ved eventuell poenglikhet.

 

Overtak på Ammerud

Asker Aliens (9-18) har inntil videre overtaket på Ammerud (7-18) i kampen om åttendeplassen, men Asker-Ammerud lørdag 2. mars KAN bli en «finale» om å komme med i sluttspillet.

Asker har så godt som sikret seg å unngå kvalifiseringsspill siden de har 3-0 i innbyrdesoppgjør mot Nidaros Jets (7-20), hvis ikke Nidaros plutselig slår til med seier i alle sine tre gjenstående kamper, dobbeltkamper hjemme mot Frøya og hjemme igjen mot Bærum.

Asker får Gimle på besøk til Leikvollhallen fredag og har deretter hjemmekamp mot Kongsberg Miners før de møter Ammerud.

Men Ammerud har fem kamper og muligheter i kommende helgs dobbeltoppgjør borte mot Tromsø Storm, som har Xavier Fuller og trolig fortsatt også Giedrius Stankevicius ute. Deretter skal Oslo-laget møte Bærum i Nadderudhallen, der de overrasket ved å vinne (76-67) i november.

 

Flaa førte an

Johan Flaa startet kampen beskjedent, men scoret 11 poeng i Centrums sterke tredjeperiode (24-13) og endte som hjemmelagets mestscorende spiller med 25 poeng – pluss 5 assists, 5 returer og 3 steals.

Sivert Nordheim hadde en ny, solid angrepskamp med 18 poeng (til tross for 0 av 4 på trepoengere), mens Petar Kutlesic var kampens mest effektive spiller med 15 poeng, 11 returer, 5 assists og 3 steals.

30-åringen vant dermed den serbiske duellen med navnebror Petar Radojicic, som måtte nøye seg med 10 poeng og 7 returer for Asker.

– Det var det eneste vi fikk til konsekvent, å ta bort deres Petar, sa Inge-Aleksander Kristiansen.

Centrum Tigers hadde også god kontroll på vanligvis så giftige Sebastian Sjöberg, men ikke på Gaute Haugen som var gjestenes bestemann med 20 poeng og 6 assists etter både solid skyting og sterke driver.

I tillegg kom Joshua Hart sterkt og ble kampens toppscorer med 26 poeng etter å ha satt 4 av 9 trepoengere.

 

Poengscorere Centrum Tigers – Asker Aliens (87-83):

Centrum Tigers: Johan Flaa 25, Sivert Wærstad Nordheim 18, Petar Kutlesic 15, Stian Emil Berg 9, Johannes Dolven 8, Nikola Antanasijevic 6, Anders Nymo 5, Laurence des Bouvrie 1.

Asker Aliens: Joshua Hart 26, Gaute Haugen 20, Petar Radojiicic 10, Ludvig Bergh 9, William Ljones Kruse 9, Anders Lislevatn Landenget 3, Benjamin Alknes Cox 2, Sebastian Sjöberg 2, Jacob Vogt Aabel 2.