Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / – En karakterseier for oss
Mikkel Kolstad og Gimle har vunnet fire av sine fem siste kamper og har foreløpig avansert to plasser på BLNO-tabellen. Bildet er fra en hjemmekamp mot Frøya med Christopher Dalland i forsvar for gjestene.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Mikkel Kolstad og Gimle har vunnet fire av sine fem siste kamper og har foreløpig avansert to plasser på BLNO-tabellen. Bildet er fra en hjemmekamp mot Frøya med Christopher Dalland i forsvar for gjestene. FOTO: BRAGE TITLESTAD

– En karakterseier for oss

Gimle-trener Audun Eskeland var godt fornøyd med å kunne dra fra Apalløkka med seier over Ammerud, og slapp med skrekken da Milovan Savic og Mikkel Kolstad ble liggende skadet etter en kollisjon med Roy Nwachukwu i sluttminuttene

Ammerud – Gimle 73-88

Tromsø Storm – Centrum Tigers 69-77

Nidaros Jets – Kongsberg Miners 69-100

– Roy er tøff og fair og alltid moro å spille mot. Jeg vet ikke hva som skjedde, om jeg tråkket på Roys eller Mikkels ankel, sa Milovan Savic som etter kampen kunne fortelle at skaden ikke var verre enn et vanlig «overtråkk».

– Men jeg forstår ikke hva galt vi har gjort i år, det kan jo ikke gå en uke uten at noen blir skadet, sa kapteinen med et smil.

– Forhåpentlig er det ikke lenge til vi er friske og raske igjen.

Det skadeforfulgte Gimle har etter jul endelig fått fullt lag og er på vei oppover BLNO-tabellen, foreløpig til en trygg 7.- plass.

Søndagens seier var den fjerde på fem kamper, Gimle har kun tapt i en jevn kamp mot Fyllingen (79-88).

 

Stakk fra i sluttminuttene

Men Ammerud var på hugget og bare 4 poeng bak (71-75) da både Savic og Mikkel Kolstad gikk over ende i Gimles forsvarsfelt etter å ha fått Roy Nwachukwu over seg – og ble liggende, tilsynelatende med smerter.

Heldigvis kom Kolstad inn igjen helt mot slutten og Savic beroliget både coach Audun Eskeland og alle andre med at han håper å være tilbake igjen kanskje allerede til hjemmekampen mot Asker Aliens lørdag.

4:30 gjensto da de to nøkkelspillerne forsvant ut, men Ammerud grep ikke sjansen til å gå opp og forbi.

I stedet fikk Mustapha Dibba sin femte foul mot Hallvard Venstad Staff som la to straffer, før den samme Gimle-forwarden ble spilt fri til både 79-71 og 81-73. Så overtok Reidar Greve sjefsrollen og drivet sterkt inn de to neste scoringene til 85-73 og avgjorde kampen.

 

– Følte vi var det beste laget

Det endte med 15-poengsseier til Gimle, men resultatet lyver:

Ammerud kjempet lenge jevnt med de to siste sesongenes norgesmestre.

– Resultatet lyver LITT, samtykket Audun Eskeland.

– Men jeg følte vi var det beste laget. Det svinger litt for begge lag, og Ammerud er mye bedre enn tabellposisjonen viser.

– Jeg syns det var en fin karakterseier for oss. I lignende situasjoner i tidligere kamper har vi vært vinglete, i dag var vi mer tro mot oss selv, mente Gimle-treneren.

 

– Håper vi har nok tid

– Vår beste kamp denne sesongen, mente Ammerud-trener Alexander Karlstad, som regner Gimle som «et av ligaens to beste lag».

Lagkaptein Eric Gilchrese var enig.

– Vi spiller jevnt med dem og føler vi kunne ha vunnet, men har noen unødvendige turnovers som ødelegger. Men det var vår første kamp med fullt mannskap og selv om Roy (Nwachukwu) og Ilarion (Bonhomme) ikke er 100 prosent ennå, har vi selvtillit nå. Så jeg håper vi har nok tid til å vinne de nødvendige kampene som får oss til en playoff-plass.

– På papiret er vi gode nok til det, men vi må få alt til å klaffe. Jeg er aldri helt fornøyd etter et tap, men det ser bedre ut for oss nå. Jeg er mer fornøyd enn skuffet i dag, fastslo 36-åringen.

 

Oppsal neste for Ammerud

Ammerud står med 5 seire og 15 tap, men det er kun to seire opp til Nidaros Jets (7-13) og Asker Aliens (7-12).

Allerede lørdag kommer en mulighet til å nærme seg ytterligere, når bunnlaget Oppsal er motstander i Oppsal Arena. Uansett gjenstår fortsatt 10 kamper for et Ammerud-lag som ser ganske annerledes og langt bedre ut enn da sesongen startet.

Mustapha Dibba var igjen fremste angrepsvåpen og endte med 23 poeng og 9 returer, mens Ilarion Bonhomme hadde 18 poeng og Roy Nwachukwu 14 poeng og 20 returer som er tredje mest i en BLNO-kamp denne sesongen, bak Amadi Ikpeze (Asker) på 22 og JD Muila (Frøya) på 21 – og likt med Fredrik Trana (Oppsal) som også har 20.

 

Odfjell tilbake på Gimle?

Gimle har hjemmekamper mot Asker Aliens lørdag 20. og Tromsø Storm søndag 28. januar og kan kanskje få en forsterkning de neste ukene:

Forrige sesongs finale-MVP Jørgen Odfjell er løst fra kontrakten med nederlandske Aris Leeuwarden og hjemme i Bergen.

– Hvis han velger å spille for oss, vil det være en kjempehjelp. Jørgen kjenner jo spillestilen godt og vil kunne gjøre oss mye bedre. Men han vil helst til utlandet igjen og jeg håper han får den muligheten, sier Audun Eskeland.

Milovan Savic, Reidar Greve og Hallvard Venstad Staff scoret alle 19 poeng for Gimle, mens Espen Fjærestad satte 5 av 8 trepoengere og endte med 15 poeng. Staff hadde 8 returer, Savic 7 returer og 6 assists, mens Greve utfordret med sterke driver spesielt i de to siste periodene.

 

Poengscorere Ammerud – Gimle (73-88):

Ammerud: Mustapha Dibba 23, Ilarion Bonhomme 18, Roy Nwachukwu 14, Oliver Bojang Visnes 9, Eric Gilchrese 5, Henrik Male Davidsen 4.

Gimle: Reidar Greve 19, Milovan Savic 19, Hallvard Venstad Staff 19, Espen Fjærestad 15, Mikkel Kolstad 6, Kristoffer Gjerde Sætren 6, Haakon Ullrich 4.

 

Centrum – Tromsø 3-0

Tromsø Storm ledet 38-33 tre minutter før halvtidspausen, men der og da festet Centrum Tigers grepet med en 11-0-run og ga denne gangen aldri fra seg ledelsen. Men det ble jevnt mellom de to lagene, for tredje gang denne sesongen.

Med 1:30 igjen å spille var hjemmelaget bare 2 poeng bak (68-70), men Johan Flaa la inn to poeng for Centrum før Anders Nymo satte en trepoenger til 75-69 for Oslo-laget da under et minutt gjensto i Tromsøhallen.

Og etter seire med 1 poeng hjemme i Vulkanhallen (76-75) og med 5 i Tromsø lørdag (77-72), vant Centrum Tigers denne gang med 8 poeng, 77-69. Med andre ord totalt 14 poeng på tre seire.

Det sendte Inge-Aleksander Kristiansens menn opp til andreplass med 13-8, det samme som Tromsø Storm. Samtidig har lagene rett bak et tap mindre, Kongsberg Miners 13-7, Frøya 12-7 og Bærum 10-7.

 

Solid Flaa: 26 poeng

Johan Flaas retur etter skade har løftet Centrum. Søndag dominerte pointguarden stort og endte med 26 poeng – etter 3 av 4 på trepoengere, 4 av 6 på topoengsskudd og 9 av 9 fra straffelinja.

Petar Kutlesic var også sentral med sine 8 poeng og 16 returer.

Hos Tromsø hadde toppscorer Xavier Fuller en dag der skuddene gikk stang ut: 5 av 19 i field goals er uvanlig for den solide amerikaneren.

Reggie Agbeko fightet godt og var lagets beste med 19 poeng og 11 returer, mens også Johannes Lange hadde en god offensiv kamp og endte på 19 poeng.

 

Poengscorere Tromsø Storm – Centrum Tigers (69-77):

Tromsø Storm: Reggie Agbeko 19, Johannes Rydningen Lange 19, Xavier Fuller 13, Giedrius Stankevicius 10, Aron Nielsen Finstad 6, Marcus Wynn 2.

Centrum Tigers: Johan Flaa 26, Sivert Wærstad Nordheim 11, Stian Emil Berg 8, Johannes Dolven 8, Petar Kutlesic 8, Nikola Antanasijevic 5, Elias Demoniere 5, Anders Nymo 3, Øyvind Lied Torsetnes 3.

 

21-0-run avgjorde for Kongsberg

Nidaros Jets matchet Kongsberg Miners i starten av helgens andre møte mellom lagene i Trondheim Spektrum og ledet 44-39 da 2:30 gjensto av andre periode. Men fram til pause var det blitt 44-49 og 2:50 ut i tredjeperioden sto det 44-60 etter en trepoenger fra William Lybæk. 21-0 til Kongsberg Miners i løpet av drøye 5 effektive minutter!

Senere var Nidaros aldri i nærheten av å få kontakt, og gjestene dro inn til seier 100-69.

Jordan Roberts var kampens ledende spiller med 16 poeng, 10 returer og 7 assists, mens William Lybæk ble mestscorende for Kongsberg med 22 poeng og AJ Harris hadde 18 poeng og 9 assists.

Emil Grosse var hjemmelagets beste med 16 poeng og 11 returer, Ringo Dau kampens toppscorer med 24 poeng.

Kongsberg Miners får besøk av Bærum i neste kamp onsdag, Nidaros Jets skal til bortekamp mot Tromsø Storm lørdag.

 

Poengscorere Nidaros Jets – Kongsberg Miners (69-100):

Nidaros Jets: Righ Lual Dau 24, Emil Grosse 16, Ole Flock Hogstad 13, Christian Dischington Tøfte 8, Bernat Godall 3, Tobias Edvardsen Øvermo 3, Mikkel Aarnes 2.

Kongsberg Miners: William Lybæk 22, AJ Harris 18, Jordan Roberts 16, Åke Swahn 11, Benjamin Fisher-Andersen 9, Tobias Rotegård 9, Erik Lie Viken 7, Eldar Hjertø Alagic 5, Marin Mornar 3.