Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Valgte Nordstrand Arena
Karamo Jawara legger to poeng for Norge mot Nord-Makedonia i et fullsatt Nordstrand Arena 26. februar i år. Bak i bildet ser vi Stian Mjøs og Chris-Ebou Ndow. Nå blir det to nye hjemmekamper for senior menn i samme arena i VM-kvalifisering. 
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Karamo Jawara legger to poeng for Norge mot Nord-Makedonia i et fullsatt Nordstrand Arena 26. februar i år. Bak i bildet ser vi Stian Mjøs og Chris-Ebou Ndow. Nå blir det to nye hjemmekamper for senior menn i samme arena i VM-kvalifisering. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Valgte Nordstrand Arena

Hjemmekampene i første kvalifiseringsrunde for VM i 2027 skal spilles i Nordstrand Arena, har styret i Basketballforbundet bestemt.

Pre-kvalifiseringen for 2027-VM begynner for Norges del med bortekamp mot Luxembourg om drøye tre måneder, søndag 25. februar.

Så kommer hjemmekampene mot Romania torsdag 21. november neste år og de to avsluttende kampene i gruppa i februar 2025, hjemme mot Luxembourg torsdag 20. februar og borte mot Romania søndag 23. februar.

Nå har forbundsstyret vedtatt at begge hjemmekampene skal spilles i Nordstrand Arena, der Norge møtte Nord-Makedonia 26. februar i år med 2377 tilskuere ringside.

 

– Kan kjøpes som julegaver

– Vi har gode erfaringer med Nordstrand Arena. Samarbeidet med Nordstrand IF var veldig godt sist og det er en arena som passer vårt behov både med fasiliteter og tilskuerkapasitet, fastslår Espen A. Johansen, generalsekretær i NBBF.

– Så var det et poeng for oss å vedta dette tidlig for å skaffe oss gode rammevilkår for å arbeide med arrangementet og selge billetter. Vi er så tidlig ute at billettene nå kan kjøpes som julegaver allerede i år, understeker han – og bekrefter at billettene til kampene blir lagt ut til salg om kort tid.

 

Trakk 4500 i Jordal Amfi

I EM-kvalifiseringen de siste sesongene har landslaget for menn trukket mellom 2000 og 2500 til hjemmekampene i Haukelandshallen i Bergen, mens det var 4500 til stede da Norge møtte Danmark i Jordal Amfi i fjor sommer.

Nå kom det henholdsvis 1800 og 2000 til de to hjemmekampene mot Bulgaria og Østerrike i Varner Arena i Asker i juli og august i år – kamper som begge endte med norsk seier.

– Erfaringsmessig ser vi at publikumsnivået vårt ligger på i overkant av 2000, og vi er ganske sikre på at hjemmekampene i Nordstrand Arena vil bli utsolgt, sier Espen A. Johansen.

– Så må vi ta en ny vurdering på sommervinduet i 2025 (juli/august), da vil hockeyarena være tilgjengelige igjen, det er de ikke i november og februar, forklarer generalsekretæren.

 

PRE-KVALIFISERINGEN FOR VM 2027

Første runde:

Gruppevinnerne pluss beste gruppetoer videre til pre-kvalifiseringsrunde 2 sommeren 2025.

Gruppe A: Sveits, Kosovo, Irland og Aserbajdsjan.

Gruppe B: Romania, Luxembourg og Norge.

Gruppe C: Østerrike, Armenia og Albania.

 

Kampene i Norges gruppe, 2024:

22/2 Romania-Luxembourg, 25/2 Luxembourg – Norge, 21/11 Norge – Romania og 24/11 Luxembourg – Romania.

2025:

20/2 Norge – Luxembourg og 23/2 Romania – Norge.