Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Ungt Bærum fløy høyt
Fredrik Kleivdal har dunket inn to av sine 10 poeng og Miners-spillerne Erik Lie Viken og William Lybæk er ikke like begeistret som publikum i Nadderudhallen.
FOTO: ERIK BERGLUND
Fredrik Kleivdal har dunket inn to av sine 10 poeng og Miners-spillerne Erik Lie Viken og William Lybæk er ikke like begeistret som publikum i Nadderudhallen. FOTO: ERIK BERGLUND

Ungt Bærum fløy høyt

– Vi hadde flaks som møtte Kongsberg uten tre av starterne, men vi er gode når vi er gode. Og juniorer når vi er dårlige, sa Mathias Eckhoff. Men Bærum-trenerens inntil videre helnorske lag med Stian Mjøs, Sjur Dyb Berg og 10 juniorer tok sin andre seier på tre dager og underholdt publikum i Nadderudhallen med lekre scoringer, dunker, alleyoops og blokker.

Bærum – Kongsberg Miners 83-75

Etter fem dager og ni BLNO-kamper er Bærum og Frøya de to eneste av de 11 lagene uten tap, begge har to seire – og søndag møtes de i Nadderudhallen.

Bærum ledet så godt som hele kampen mot Kongsberg Miners, men gjestene kom til kampen uten både Marin Mornar og Aly Hudgins og har en ny, utenlandsk og rutinert 1,92-guard på gang og snart spilleklar.

– Vi spiller uten tre mann som vil være startere og har mye erfaring, men vi må ha fokus på de spillerne vi har. Kanskje blir det bedre når de tre kommer inn, men det vet vi jo ikke, understreker Juan Ferrales.

– Dette er bare vår andre kamp, for å sette det i perspektiv, men jeg syns vi er kapable til å levere bedre enn vi gjorde nå, sa den mangeårige kapteinen og pointguarden som er ute med kneskade og som har tatt rollen som head coach denne sesongen.

 

Bærum-rykk i tredje periode

Miners hang med lenge, selv om Bærum ledet det meste av kampen. Gjestene var i føring siste gang da Ionas Garras la inn 47-46 tidlig i tredje periode, men manglet dybde og fikk ytterligere trøbbel med Åke Swahn tidlig på 4 fouls.

Bærum hadde skaffet seg et overtak og fikk et avgjørende rykk med Jonas Øye Hansens baseline-drive, dunk og and one-straffe til 62-54 rett etter en timeout mot slutten av tredjeperioden.

Etter det var hjemmelaget oppe i 13 poengs ledelse (78-65) og mot slutten kom Miners aldri nærmere enn 7 poeng.

 

Mjøs-show og flyvende Kleivdal

Underholdning ble det uansett for publikum på en nesten fullsatt tribune i Nadderudhallen.

Hvem som var showmann nummer én kan diskuteres.

Stian Mjøs lekte seg med finter, lekre driver, delikate vipper og floatere – pluss 4 av 11 trepoengere. Til 27 poeng og 8 assists, han både moret seg og var lagspiller.

Mjøs hadde også de to pasningene til Fredrik Kleivdals spektakulære alleyoops og den 18-årige forwarden fra Ullern klinket også til med fire skuddblokker. 10 poeng og 8 returer lar seg også høre, alt i løpet av 25 minutters spilletid.

Ludvik Bergseng som fyller 17 år torsdag var også på hugget, med 16 poeng og 8 returer og både dunker og to registrerte blokker – var det ikke flere?

Og lagets nyervervelse Aksel Borg var solid med 8 poeng og 7 returer på 20 minutter.

 

Solid Roberts

Jonas Øye Hansens baselinedrive og dunk var også et av kampens høydepunkt, mens Jordan Roberts også fikk en dunk i tillegg til alt det andre Miners-amerikaneren gjorde.

Nykommeren var kampens mest effektive spiller og endte med 24 poeng, 12 returer, 4 assists og 1 steal.

Sjur Dyb Berg måtte ut av kampen med et kutt i leppa, og selv om han fikk 30 minutter på parketten, var landslagsforwarden litt mer reservert og beskjeden enn vanlig: 9 poeng, 5 returer, 4 assists, men som alltid solid i forsvar.

 

– Trenger å bli klokere

– Artig med dunkene og blokkene, måtte Mathias Eckhoff erkjenne.

– Men jeg vil jo helst at vi spiller så bra forsvar at vi ikke må ta de blokkene. Jeg blir litt støyende på sidelinja fordi vi er så lite konsekvente med tanke på prinsippene våre, det er der unge spillere trenger å bli klokere, sa Bærum-treneren.

 

Venter med Mornar og Hudgins?

Marin Mornar har en skade i leggen, men Juan Ferrales utelukker ikke at 2,06-forwarden sesongdebuterer hjemme mot Gimle lørdag.

– Jeg håper han kan spille, men samtidig er det viktig for oss å tenke langsiktig, understreket Miners-coachen.

Aly Hudgins har kommet sent i gang i sesongen, men er i trening. Den sterke forwarden var på benken i første hjemmekamp mot Nidaros Jets uten å få spille, og var ikke tilgjengelig til kampen i Nadderudhallen tirsdag.

– Han har ikke vært med så mye ennå, så det er både prinsipper og litt formen hans det står på. Men Aly kommer, forsikrer Ferrales.

 

Treffsikker Viken

Lagkaptein William Lybæk hadde 18 poeng for Miners, 19-årige Erik Lie Viken markerte seg igjen med 13 poeng, 9 returer, 4 assists og 3 steals – og satte 3 av 6 trepoengere, etter 3 av 5 mot Nidaros søndag.

Ionas Garras som i likhet med Lybæk spilte 38 minutter (Roberts 40) har også grepet sjansen som starter og hadde blant annet 14 poeng (2 av 4 på trepoengere) og 2 blokker.

 

Poengscorere Bærum – Kongsberg Miners (83-75):

Bærum: Stian Mjøs 27, Ludvik Mürer Bergseng 16, Fredrik Kleivdal 10, Sjur Dyb Berg 9, Oscar Hellebust 9, Aksel Hvalgård Borg 8, Jonas Øye Hansen 4.

Kongsberg Miners: Jordan Roberts 24, William Lybæk 18, Ionas Berg Garras 14, Eirik Lie Viken 13, Åke Swahn 4, Eldar Hjertø Alagic 2.