Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Ullern stakk fra Asker
To av de ledende spillerne i Leikvollhallen: Maren Mildestvedt som hadde 16 poeng og spilte solid forsvar for Ullern, her med ballen mot Asker-kaptein Siri Granheim - kampens toppscorer med 25 poeng etter 7 av 14 på trepoengere. Bak ser vi dommer Yousuf Sultany. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Ullern stakk fra Asker

Ullern-jentene klarte ikke å bli kvitt Asker Aliens før i fjerdeperioden, men beholdt roen og dro fra til en kontrollert og komfortabel seier, 78-63. Dermed har UIlern sammen med Ulriken også fått en luke ned til Asker på tredjeplass.

Asker Aliens – Ullern 63-78

Hjemmelagets kaptein Siri Granheim la sine tre første 3-poengere, hadde 5 av 9 til pause og endte på 7 av 14 og 25 poeng pluss 13 returer.

Mens ligaens nest-toppscorer Natalie Villaflor slet med å komme seg fri fra Maren Mildestvedt og de andre Ullern-forsvarerne og ikke nådde tosifret score før slutten av tredje periode, holdt Granheim de gulkledde inne i kampen.

Asker ledet ikke på noe tidspunkt, men var bare ett poeng bak midtveis i andre periode (28-29) da Ullern fikk en 12-2-run i løpet av tre minutter og hadde skaffet seg 11 poengs forsprang, 41-30.

10-0-run avgjorde

Så ble hjemmelaget jagende etter, men øynet sjansen til seier da Natalie Villaflor reduserte til 55-58 med en trepoenger tidlig i fjerde periode.

Men Vilde Havnes svarte med en treer, Maren Mildestvedt la pent inn to, Micol Torresani svisjet inn en trepoenger og Tori Solberg Halvorsen sørget for 68-55 etter en retur:

10-0 for Ullern og kampen i praksis avgjort med 5 minutter igjen.

– Blir veldig slitne

Den var jevnere enn sluttresultatet 63-78 tilsier, det var begge trenerne enige om.

– Jeg syns vi spiller ganske bra, men vi burde utnyttet bedre hullene i 3-2-sonen de gikk til, sa Ullern-coach Ståle Frey.

– En bra kamp av oss og jeg tror vi kan vinne mot dem, mente Basil Shiltagh.

– Men vi blir veldig slitne mot slutten og samtidig hadde de jo spillere som steppet opp, som Fanny (Dyngeland-) Sundén som la viktige treere. Og de spiller veldig forsvar, hatten av for dem, sa Asker-treneren.

Vilde Havnes ble mestscorende for Ullern med 22 poeng etter sterke driver og god skyting – 5 av 5 på 2-poengsskudd og 4 av 10 fra 3-poengsland.

Tori Solberg Halvorsen endte med 15 poeng og 14 returer, men aller best var Maren Mildestvedt som i tillegg til 16 poeng, 5 returer, 4 assists og 4 steals spilte glimrende forsvar på Natalie Villaflor.

Måtte slite

Askers amerikanske pointguard hadde 27,3 poeng i snitt før onsdagens kamp, men måtte slite for poengene sine og sto med null etter første periode og 6 poeng ved pause mot Ullern.

Med 7 og 8 i de to siste periodene kom hun opp i 21, men med 8 av 20 i field goals.

– Maren er veldig solid defensivt. Tøff, sterk, kvikk nok og er stor og har rekkevidde, oppsummerte Ståle Frey.

Ullerns aggressive forsvar skapte også trøbbel, Asker som lag måtte opp i 19 turnovers, mot gjestenes 9.

Tre-delt tabell

Ullern vant den første kampen 74-61 i oktober, og onsdagens resultat betyr at BLNO-tabellen med de seks lagene inntil videre har delt seg i tre:

Ullern (7-1) og Ulriken (6-1) har fått seg en luke til trioen Asker (4-4), Ammerud (3-5) og Bærum (3-5), mens Bergen Elite ligger for seg selv nederst med 0-7.

Lagene skal møte hverandre fire ganger i seriespillet og ende på totalt 20 kamper, Ullern og Asker møtes igjen 13. januar i Ullern Flerbrukshall og 28. februar i Leikvollhallen.

Asker - Ulriken lørdag

Asker har ny hjemmekamp lørdag mot Ulriken Eagles, mens Ullern får Bergen Elite på besøk.

Gjestene manglet Sophia Priestley som forsvant ut med overtråkk på trening fredag og i tillegg Camilla Wold Wægger som pådro seg hjernerystelse i helgens EGBL-turnering i Riga.

Poengscorere Asker Aliens – Ullern (63-78):

Asker Aliens: Siri Granheim 25, Natalie Villaflor 21, Andrine Bergseth 5, Alva Julsrud 5, Kristine Lindholm 4, Teodora Borojevic 2, Feven Ramse Chol 1.

Ullern: Vilde Havnes 22, Maren Mildestvedt 16, Tori Solberg Halvorsen 15, Fanny Dyngeland-Sundén 11, Micol Torresani 9, Hannah Tomren Kristoffersson 3, Aurora Grieg Toyomasu 2.