Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Ullern på stø kurs
Maren Mildestvedt var toppscorer med 16 poeng da Ullern slo Ammerud 66-40. Her er hun på vei mot scoring med tre av hjemmelagets spillere rundt seg, fra venstre Pia Reeves (bak), Julia Heiden og Adrianna Live Berg.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Maren Mildestvedt var toppscorer med 16 poeng da Ullern slo Ammerud 66-40. Her er hun på vei mot scoring med tre av hjemmelagets spillere rundt seg, fra venstre Pia Reeves (bak), Julia Heiden og Adrianna Live Berg. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Ullern på stø kurs

Ullern kjørte over Ammerud i de to første periodene og tok sesongens fjerde strake seier. Nå har serielederen to ukers pause før bortemøtet med favorittene Ulriken Eagles, denne gang med alle de beste på plass for begge lag.

Ammerud – Ullern 40-66

Bærum – Asker Aliens 78-70

Uten sin pointguard Alexandra «Sasja» Polishchuk ble Ammerud i praksis sjanseløse til å påføre Ullern-jentene sesongens første tap.

Gjestene presset Ammerud til 11 turnovers i førsteperioden som endte 17-5, og fortsatte til 37-13 ved pause.

– Vi var tighte og visste at resten ville ordne seg sjøl om vi brakte intensitet i forsvaret, sa Ullern-trener Ståle Frey.

 

– Dobbel dekning

Han lot etter hvert playmaker Micol Torresani hvile mye, roterte med hele laget og markerte at det ikke var noe poeng i å vinne med stor margin.

– Det var et stort poeng å få inn alle. Å holde Ammerud til 13 poeng ved pause snakker vel for seg selv. Vi har veldig bra dybde og jeg føler vi har så godt som dobbel dekning på alle plasser, fastslo Frey.

Alexandra Polishchuk snitter på 14,3 poeng, har 4,3 steals pr. kamp og er ligaens nummer 1 i assists med 7 pr. kamp, men måtte se oppgjøret mot Ullern fra benken i Apalløkkahallen.

– Hun har strukket en muskel i leggen. Den var OK i går, men dårlig i dag, forklarte Ammerud-trener Ellen Hamremoen.

– Nå måtte vi sette andre til å ta hovedansvaret med å få opp ballen. Med Alexandra ville alt vært mye lettere, presiserte treneren.

 

– Ikke på vårt beste

Det var selvfølgelig også Ullern-folket enige i.

– Vi merker jo at de mangler pointguarden sin. Én ting er at de mangler henne på gulvet, men det gjør også de andre på laget litt mer stressa, de får høye skuldre og må spille litt ute av posisjoner, sa Tori Solberg Halvorsen.

– Det var ikke Ammerud på sitt beste vi møtte i dag, men vi var heller ikke på vårt beste. Samtidig har vi en dyp benk med mange spillere vi kan bruke, la lagkapteinen til.

Halvorsen var kampens ledende spiller med 12 poeng, 13 returer og 5 blokker på 26 minutter og hadde en double-double allerede ved pause, 11 poeng og 10 returer.

 

Effektive pointguarder

Micol Torresani åpnet i stor stil med tempo, steals og assists – men spilte bare 16 minutter. Den italienske pointguarden endte med 5 poeng, 6 assists og 4 steals.

Inn kom 17-årige Aurora Toyomasu, la sine to første trepoengere og noterte seg for 12 poeng etter 5 av 6 i field goals – på 14 minutter.

Mestscorende var Maren Mildestvedt med 19 poeng og lovende trepoengsskyting, 2 av 3.

Ingen av Ullern-jentene spilte mer enn 29 minutter, spilletiden var jevnt fordelt.

Makana Stone slet i de to første periodene, men kom sterkt etter hvert og endte med 15 poeng, 9 returer, 5 assists, 3 steals og 2 blokker.

Ammerud vant returstatistikken 48-44, her var også Julia Heiden solid med 7 returer.

 

 

Møter Ulriken i Bergen

Med fire strake seire er Ullern det eneste laget uten tap i de to BLNO-ligaene, samtidig som klubbens lag i nasjonal 1. divisjon for menn også er det eneste ubeseirede – også med 4-0.

Ullern-jentene slo Ulriken 90-83 etter overtime i lagenes første møte, men vet det blir en annen kamp i Bergen om to uker.

– Vi vet at Ulriken er kjempegode og vil komme tilbake. De manglet tre og vi seks spillere sist, men de hadde tre veldig sentrale spillere ute, erkjenner Ståle Frey.

– Vi har absolutt en sjanse til å slå dem igjen, men har massevis vi ikke har vært gjennom på trening ennå, så vi føler vi ikke er helt der vi skal være. Det er fortsatt tidlig i sesongen og mye å jobbe med, understreker treneren.

– Vi er spent på neste kamp mot Ulriken, når de har fullt lag og vi har fullt lag. Det gleder jeg meg til, fastslår Tori Solberg Halvorsen.

 

Poengscorere Ammerud – Ullern (40-66):

Ammerud: Makana Stone 15, Josephine Traberg 8, Julia Heiden 5, Pia Reeves 5, Samanta Straupmane 4, Adrianna Live Berg 3.

Ullern: Maren Mildestvedt 19, Tori Solberg Halvorsen 12, Aurora Grieg Toyomasu 12, Vilde Havnes 6, Helena Eckhoff-Eliassen 5, Micol Torresani 5, Sophia Priestley 4, Hannah Tomren Kristoffersson 3.

 

Bærum best i naboduellen

Bærum sto med én seier og fire tap før møtet med Asker Aliens, men leverte sesongbeste og styrte det aller meste av kampen mot naboene.

I et underholdende oppgjør i Nadderudhallen ledet Asker 27-26 midtveis i andre periode før hjemmelaget seilte fra til en ledelse som på det meste var 17 poeng, 61-44.

Asker nærmet seg i fjerde periode og scoret sto stille på 68-61 i to og et halvt minutt der gjestene hadde flere muligheter til å redusere avstanden. I stedet la Sofia Brokhaug Koch inn 70-61 før Susanne Gjerstad i praksis punkterte kampen med trepoengeren til 73-61.

 

17 returer

Emma Hergot var kampens ledende spiller med 20 poeng og 9 returer, Susanne Gjerstad hadde 16 poeng etter 7 av 8 i field goals og dessuten 8 returer.

Sofia Brokhaug Koch satte 20 poeng etter sterk skyting, mens lagkaptein Eirin Vreim Holm tangerte sesongbeste i ligaen med sine 17 returer – det samme som Tori Solberg Halvorsen hadde for Ullern mot Ulriken, riktignok etter overtime.

Bærum måtte opp i 22 turnovers, men var best i returer (50-40) og hadde fremfor alt langt bedre treffprosent enn Asker. Hjemmelaget satte 6 av 14 trepoengere (42 prosent), med 2 av 2 fra Susanne Gjerstad, 3 av 3 fra Shiba Haji Ahmadi og 2 av 6 fra Sofia Brokhaug Koch.

 

Bommet mye

Asker endte på 13 prosent etter 5 av 36 (!) og toppscorer Natalie Villaflor fikk scoringene sine først mot slutten av kampen. Den amerikanske guarden endte med 25 poeng, 8 returer og 6 steals, men hadde bare 9 av 27 i field goals.

Siri Granheim var Askers ledende spiller med 21 poeng, 8 returer, 5 assists og 3 steals, men også hun bommet mye.

Asker Aliens skal til Bergen og møte Bergen Elite og Ulriken Eagles kommende helg, mens Bærum har hjemmekamp mot Ammerud søndag.

 

Poengscorere Bærum – Asker Aliens (78-70):

Bærum: Emma Hergot 20, Sofia Brokhaug Koch 20, Shiba Haji Ahmadi 17, Susanne Gjerstad 16, Eirin Vreim Holm 2, Mina Bergh Skarestad 2, Malene Garborg Zakariassen 1.

Asker Aliens: Natalie Villaflor 25, Siri Granheim 21, Kristine Lindholm 8, Andrine Bergseth 7, Alva Julsrud 3, Teodora Borojevic 2, Feven Ramse Chol 2, Kung Huang Goh 2.