Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Storseier for Ammerud

Storseier for Ammerud

Et Ammerudlag som har fått en god start på sin retur til toppligaen i kvinnebasket tok i mot et svært ungt Bærum Basket på Apalløkka søndag. Kamprutinen ble avgjørende da Ammerud stresset Bærum og fikk løpe inn mange enkle poeng.

Ammerud gikk ut som det klart mest aggressive laget og tvang Bærum til gjentatte turnovers i begynnelsen av kampen. Julia Heiden åpnet kampen friskt og var den store poengplukkeren til hjemmelaget i åpningsminuttene. Ammeruds helbanepress ble mer til fordel for Bærum som kom seg ganske lett ut av det og fikk muligheter til å score i transition. Bærum snudde derfor Ammeruds tidligere ledelse til egen ledelse 10-6 før Ammerud tok timeout. Da Ammerud falt tilbake til halvbaneforsvar fikk de tilbake kontrollen, og avsluttet perioden med et 11-1-run, og ledelse 17-11.

Det skulle drøye helt til 4.38 inn i andre quarter før Bærum igjen fikk ballen i kurven, og klarte å redusere til 22-12.  Etter et par trepoengere hadde gjestene plutselig redusert forspranget til 7 poeng med drøyt tre minutter igjen til pause. I det første omgang tok slutt var stillingen 29-19 til hjemmelaget.

I andre omgang gikk Bærum ut og satt et hoppskudd til 29-21. Etter det gikk Ammerud på et run frem til 38-21, før Bærum tok timeout. Ammerud fortsatte imidlertid å øke avstanden etter at coach Henning Bergh hadde fått prate med sine spillere, og først da perioden var halvspilt klarte Bærum å score på nytt. Da de klarte å redusere var stillingen 46-23, og vertene hadde koblet et skikkelig grep om kampen. Den siste halvdelen av quarteret spiller bærumsdamene jevnt med vertene, og går til hvile med 54-34.

Bærum skjøt seg fort nærmere med tre raske treere i starten av fjerde periode. Plutselig var avstanden bare 13 poeng med åtte minutter igjen å spille. Ammerud svarte imidlertid på Bærums run med fire strake poeng, og snart halvveis i sisteperioden tok Bærum en ny timeout for å endre kampbildet. Mot slutten hadde de grønnkledde full kontroll på kampen, og økte ledelsen sin til det som til slutt ble utklassingssifre 76-47.

Poeng Ammerud: Makana Stone 20, Julia Heiden 14, Joesphine Traberg 12, Alexandra Polishuk 12, Samanta Straupmane 11, Andrea Fergem Faal 5, Henon Ogbazion 2, Pia Reeves 2

Poeng Bærum Basket: Emma Hergot 10, Shiba Ahmadi 8, Eirin Vreim Holm 7, Malene Zakariassen 6, Sofia Brokhaug Koch 5, Mathea Lindbråten 3, Tuva Rotherud 3, Sofie Hoelsbrekken 3, Susanne Gjerstad 2

Ammerud-coach Ellen Hamremoen synes laget hennes tok steg i denne kampen, og er særlig glad for at det er stadig flere som kommer med gode bidrag. – I dag kunne vi hvile startingen mer, fordi de spillerne som kom inn leverte veldig godt. Det gjorde at vi kunne holde et jevnere trykk gjennom kampen, sier hun. Hamremoen er også opptatt av at spillerne har fokus på å gjøre hverandre gode og spille sammen som lag, og hun trekker frem Pia Reeves, Samanta Straupmane og 16-åringen Andrea Faal som gode bidragytere. – Vi vil jo at alle lagene i BLNO skal glede seg til å spille mot oss, avslutter en offensiv Ammerud-coach

Henning Bergh så positive ting det var verdt å dyrke og ta med seg videre, men konkluderte med at mer kamptrening og øvelse må til for å kunne spille jevnt med Ammerud. – Det blir for mange individuelle og kollektive feil, og vi spiller for kaotisk i angrep, sier han. Han ønsker at laget skal spille hurtig og aggressivt, men i dagens kamp gikk det på bekostning av organisering og kvalitet i beslutninger. – Vi tillot derfor Ammerud å få mange enkle poeng på oss. Vi kommer til gode avslutninger tidvis, men må få bedre uttelling, avslutter Henning.

Fyllingen - Bærum Basket 88-76

Det ble jevnspilt i første omgang mellom vertene Fyllingen og et Bærum Basket-lag som fra lørdagen hadde fått med seg en seier i Bergen. Bergenserne vant begge de første to periodene med tre poeng, og i halvtidshvilen var stillingen 37-31. I starten av tredje periode ordnet Sjur Dyb Berg og Stian Mjøs fire raske poeng, og plutselig skilte bare to fattige poeng lagene. Men de neste snaue to minuttene satte hjemmelaget inn et run og økte ledelsen til 12 poeng. Gjennom tredje quarter ble det litt poengbytting mellom lagene, så avstanden holdt seg rundt 10 poeng. I starten av fjerde gikk Fyllingen voldsomt ut, og hadde på kun sekunder økt ledelsen til 18 poeng. Gjestene pyntet på resultatet mot slutten, men Fyllingen hadde full kontroll på seieren.

Poeng Fyllingen: Terell Brown 27, Isaac Likekele 17, Eric Etienne Fongué 16, Nikolas Skouen 14, Mahammadu Jawara 8, Peter Bullock 4, Kardokh Nikpour 2

Poeng Bærum Basket: Sjur Dyb Berg 21, Stian Mjøs 15, Ludvik Bergseng 14, Aksel Hvalgård Borg 11, Oscar Hellebust 9, Jonas Øye Hansen 4, Fredrik Kleivdal 2

Kongsberg Miners – Ammerud 90-47

Alexander Karlstads unge Ammerud-mannskap måtte klare seg helt uten Eric Gilchrese som skadet seg i forrige kamp. Uten den rutinerte point guarden klarte gjestene fra Oslo å holde følge til 9-6, før vertskapet åpnet opp en tosifret ledelse på få minutter. Kongsberg økte til 27-13 til den første hvilen, og fortsatte kjøret i begynnelsen av andre periode. Uten å gå på noen spesielt store runs seg Kongsberg fra med ytterligere ti poeng i andre periode, anført av Jordan Roberts og William Lybæk. Etter midthvilen gikk hjemmelaget veldig hardt ut, og i løpet av tredje ble forspranget økt til over 40 poeng. Litt stillere gikk det for seg i en jevnspilt fjerdeperiode der nok ingen av lagene tråkket fullt på gassen.

Poeng Kongsberg: Amos Dwayne Harris 23, Jordan Roberts 20, William Lybæk 17, Aly Hudgins 9, Benjamin Fisher-Andersen 7, Åke Swahn 6, Erik Lie Viken 4, Marin Mornar 2, Eldar Alagic 2

Poeng Ammerud: Jacob Røysland 15, Mustapha Dibba 12, Henrik Male Davidsen 8, Jonatan Mæhlum 4, Craig Watkins 3, Ouzhan Farzaneh 2, Jan Prus 2, Kevin Austria 1

Frøya – Centrum 88-77

Det ble jevnspilt mellom Frøya og gjestende Centrum fra Oslo i store deler av kampen. Hjemmelaget gikk hardt ut og rev til seg en fempoengsledelse før Centrum kom opp i ryggen på dem og holdt avstanden til fem-seks poeng gjennom det meste av første periode. Frøya ledet med seks på vei inn i andre quarter, og økte tidlig til tretten.Centrum hadde ikke tenkt å gi seg med deg, og klatret sakte men sikkert innpå frem til midtpunktet i perioden, da avstanden igjen var bare fire poeng. Petar Kutlesic, Johan Flaa og Elias Demoniere var involvert i mye Centrum kortet forspranget til 61-58 før den siste perioden i kampen. I de avsluttende minuttene var det Frøya som var sterkest, anført av Christopher Dalland, Jørgen Lamo og Ognjen Nisavic, og de dro av gårde til en til slutt kontrollert 11-poengsseier.