Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Stor norsk suksess i Basketligan Special
Lagbilde jubel Ammerud med trofeet.jpg

Stor norsk suksess i Basketligan Special

Helgen 12.-14. mai var det sesongavslutning for Basketligan Special i Stockholm. Og de fremmøtte på tribunene fikk se Ammerud og Hop Stars gå til topps i hver sin klasse i turneringen!

Basketligaen Special er en serie for lag med spillere som har funksjonsvariasjoner. Både Ammerud og Hop Stars har deltatt i konkurransen denne sesongen, og bitt meget godt fra seg. Basketligan Special er delt inn i tre klasser; Blå som er øverste nivå, Gull som er nest høyeste og Open. Ammerud har deltatt i Blå, mens Hop Stars har spilt i Gull.

Ammerud kom inn i den siste turneringshelgen helt ubeseiret. Og ingen av de svenske lagene klarte å gjøre noe med det i ligaens siste helg heller. Oslolaget vant alle sine kamper med svært overbevisende margin, og hadde godt forsvarsspill og raske fast breaks å takke for det. Motstanderne fra Göteborg, Sundsvall og Östersund måtte i tur og orden gi tapt for de grønnkledde.

Heder og ære ble det også på enkeltspillere fra Ammerud. Simon Haugland ble utnevnt til Basketligan Specials mest verdifulle spiller, og Gard Moeng Jensen ble kåret til finalens beste spiller.

Fornøyd med seriøst konkurransetilbud

Ammerud-coach Eivind Jensen er meget fornøyd med sesongen. - Vi er svært takknemlige for å bli invitert til å delta i Basketligan Special. Ettersom vi ikke har et reelt spilletilbud i Norge enda. Det Svenske Basketballforbundet har utviklet et konkurransetilbud der denne gruppen blir tatt på alvor noe både spillerne våre og jeg setter pris på, sier han. At vi skulle gå ubeseiret gjennom alle de tre helgene på det høyeste nivået her borte overrasket meg med tanke på at dette laget har eksistert i kun 3,5 år og der to av årene ble hemmet av Covid-pandemien, fortsetter Eivind.

Seier til TV-stjernene

Også TV-stjernene fra Hop Stars klarte seg svært overbevisende gjennom turneringen. Kun Göteborg Olimpic gav bergenserne skikkelig motstand, selv om også de måtte se seg slått to ganger i løpet av helgen. Peder Palmstrøm Hald ble Hops store spiller i finalen med 20 poeng. Dessuten ble Martin Hop Andersen kåret til Årets kompis i konkurransen!

Trener Nina Hop er begeistret for Basketligan Special. - Vi er veldig glad for at vi får lov å delta i den svenske ligaen. Det er viktig for spillerne å ha noe å trene mot. Og veldig godt å få gullet med hjem, sier Nina. Hun roser også arrangørene som tilrettelegger godt og får gjestende lag til å føle seg velkomne.

Selve arrangementet  er svært godt tilrettelagt og gjennomføres på en profesjonell måte og vi føler oss alltid velkommen.

For bergenserne ble det også et hjertelig og gledelig gjensyn med deres første trener Tanja Licina, som var i Stockholm med et serbisk lag.

Stor stas var det for alle fremmøtte at svensk baskets ambassadør pris Daniel møtte opp på eget initiativ og blant annet stod for premieutdelingen. Etter en god sesong og en flott helg til å avslutte den fikk to norske lag premier overrakt fra prins Daniel i Stockholm.