Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Setter fart på Asker
Natalie Villaflor i skuddet på Asker-trening i Leikvollhallen, med Kristine Lindholm (nr 26) og Karianne Øysted Sørbye i forsvar. Den 23-årige amerikanske guarden kommer rett fra Division 1-spill for Mount St. Mary's i Maryland, der hun startet alle 31 kamper forrige sesong og snittet på 10,1 poeng.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Natalie Villaflor i skuddet på Asker-trening i Leikvollhallen, med Kristine Lindholm (nr 26) og Karianne Øysted Sørbye i forsvar. Den 23-årige amerikanske guarden kommer rett fra Division 1-spill for Mount St. Mary's i Maryland, der hun startet alle 31 kamper forrige sesong og snittet på 10,1 poeng. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Setter fart på Asker

Natalie Villaflor kommer rett fra NCAA og skal styre et Asker-lag som blir nytt og annerledes sammenlignet med det som sikret NM-bronse i april. – Vi har mange unge spillere, men jeg håper de kan ta store roller og tror vi skal kunne vinne en del kamper, sier lagets nye trener, Basil Shiltagh.

Den 28-årige svensken skal ha ansvaret for begge Askers BLNO-lag og er i gang med én seier og to tap hittil i mennenes liga.

– Jeg er blitt veldig positivt overrasket over jentene, de blir bedre og bedre for hver uke, sier Shiltagh.

Han erkjenner at laget har «andre mål» enn tidligere år og at Asker Aliens i utgangspunktet er svakere på papiret.

– Det var to importer her i fjor og mange eldre spillere, men likevel har vi beholdt en stamme her, presiserer coachen og nevner Siri Granheim, Kristine Lindholm, Karianne Øysted Sørbye og Andrine Bergseth.

– Vi har mange unge spillere vil vi satse på, de fleste av dem fra Centrum Tigers. De er dyktige,  og jeg håper de kan ta store roller. Det er flere andre lag med mange ungdommer, så jeg tror det blir mye fart i ligaen. Og jeg tror vi skal kunne vinne en del kamper, legger treneren til.

 

Sentrale spillere borte

Han overtar Asker Aliens etter Jan Henrik Nyegaarden, som har hatt laget i seks sesonger.

Asker hadde 17-7 i seire og tap og fikk bronsemedaljer i BLNO forrige sesong, før de også vant bronsekampen i NM-sluttspillet, 73-64 over Ullern.

Fra det laget er seks spillere som scoret til sammen 66 av poengene borte, bare Siri Granheim spiller fra start i sesongen. Julie Skorpen befinner seg i København og skal være på plass igjen i januar, mens Ingrid Selvik, Fredrikke Hylen, Ina Marie Ekholt og amerikanerne Tayler Bennett og Hannah Reynolds er ute.

Det er også Kristine Nyegaarden, som skadet skulderen i NM-sluttspillet og er ute for hele sesongen.

Selvik har vært en nøkkelspiller og en av ligaens beste reboundere, Bennett som scoret 27 poeng i bronsekampen i NM og ble kåret til ligaens MVP fortsetter karrieren på Malta.

 

Bedre enn Bennett?

Men inn er kommet Natalie Villaflor, som vil bli en av BLNOs fremste profiler denne sesongen.

– Hun er veldig god, har «sjukt» mye fart og er en lagspiller som vil sette opp og skaffe masse muligheter for oss andre, sier Siri Granheim.

Den erfarne forwarden og kapteinen tror Villaflor fullt ut vil kunne erstatte Bennett:

– Hun er like god, hvis ikke bedre.

 

– Jobber hardest av alle

Basil Shiltagh er enig.

– Jeg tror Natalie blir like bra som Bennett. Hun vil levere og skape mye, hun jobber hardest av alle og er i absolutt best form. Så er hun ikke ego på noen måte og hennes personlighet stråler, sier Asker-coachen.

– Hun har tidligere spilt mye 2-er, men vil være 1-er nå, det skal ikke være noe problem i denne ligaen. Hun ble signert før meg, så det var en veldig stor overraskelse for meg og en veldig bra signering fra Askers side, understreker Shiltagh.

 

– Sterk miks

Natalie Villaflor trener lag både i Asker Aliens og på SFO og trives godt i sitt første utland.

– Alt er veldig bra hittil. Det har vært noen soldager, men jeg skal bli vant til regn og kulde, sier 23-åringen som er fra Virginia og som startet alle de 31 kampene for Mount St. Mary’s (Maryland) i Division 1 sist sesong – og scoret 10,1 poeng i snitt.

– Basil er en veldig bra coach og vi har et lag med en sterk miks av unge og talentfulle spillere og noen som har vært her noen år. Jeg håper å kunne bidra med erfaring fra de fem årene jeg har spilt collegebasket, men skal lære mye av de andre også, sier Askers nye profil.

 

ASKER ALIENS

Trener: Basil Shiltagh (ny).

Spillere INN: Natalie Villaflor (Mount St. Mary’s University, Maryland), Feven Ramse Chol (Centrum Tigers, parallell spilletillatelse med klubbens U19-lag), Alva Julsrud (tilbake fra CVB Binnenland, Nederland), Ane Mai Tangen Grung (Centrum Tigers), Layla Goh, Marija Despotovic fra egen junioravdeling.

Spillere UT: Tayler Bennett (Luxol, Malta), Hannah Reynolds (hjem til USA), Ingrid Selvik (lagt opp), Fredrikke Hylen og Ina Ekholt (URRA Basket 1K), Kristine Nyegaarden langtidsskadet, Mia Præsttun (militæret).

 

SPILLERSTALL 2023/24:

1 Marija Despotovic, 3 Teodora Borojevic, 6 Feven Ramse Chol, 7 Nittaya Velten Klubbenes, 8 Julie Skorpen, 9 Siri Granheim, 10 Andrine Bergseth, 11 Tindra Hillestad Pack, 12 Karianne Øysted Sørbye, 15 Elise Linnea Sandnæs, 21 Alva Håseth Julsrud, 22 Cristina Ferrer Teixidor, 23 Ane Mai Tangen Grung, 26 Kristine Lindholm, 42 Layla Goh, 43 Natalie Villaflor.

Sannsynlig starting-5: Villaflor, Bergseth, Lindholm (Pack), Granheim, Sørbye (Goh).

Åpningskamp: Asker Aliens – Bergen Elite, Leikvollhallen lørdag 7. oktober kl. 14.30.