Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Perfekt farvel for Bennett
Tayler Bennett kjemper seg forbi Laura Martínez Basora i søndagens bronsefinale, med Micol Torresani bak - tre av kampens store profiler.
FOTO: ERIK BERGLUND
Tayler Bennett kjemper seg forbi Laura Martínez Basora i søndagens bronsefinale, med Micol Torresani bak - tre av kampens store profiler. FOTO: ERIK BERGLUND

Perfekt farvel for Bennett

Asker Aliens kontrollerte kampen om bronsemedaljene mye takket være Tayler Bennetts scoringer og forsvarsspill. Nå forsvinner ligaens MVP og toppscorer til basket i et annet land enn Norge. – Jeg har en agent som arbeider for meg og ingenting er bekreftet ennå, sa 24-åringen fra Los Angeles etter den perfekte avslutningen i Nadderudhallen.

Bronsefinale Asker Aliens – Ullern 73-64

5.- plasskamp Bergen Elite – Midtbyen 67-57

7.- plasskamp Tromsø Storm Ungdom – EB85 56-41

Asker-jentene tapte for Ullern i bronsefinalen i Frøya Arena i fjor, men var fast bestemt på revansj da lagene møttes igjen i Nadderudhallen søndag.

Med trepoengere fra Siri Granheim og Tayler Bennett til 6-0 i åpningsminuttene var tonen satt, men Ullern holdt følge til slutten av andre periode (27-24) før Asker fikk inn en 8-0-run og styrte resten av kampen.

– Vi leder jo hele veien, men jeg følte meg ikke helt trygg, sa Jan Henrik Nyegaarden.

Asker-coachen måtte se Ullern anført av katalanske Laura Martínez Basora og italienske Micol Torresani hente inn mange poeng i sluttminuttene. Fra en ledelse på 18 poeng før fjerdeperioden (61-43) var Asker plutselig bare 5 poeng foran (66-61) med 59 sekunder igjen å spille.

Men Ullern måtte feile Tayler Bennett og sende den amerikanske pointguarden og MVP-en til straffelinja og klarte ikke komme nærmere.

 

Seks 3-poengere, 27 poeng og solid forsvar

For Tayler Bennett ble det en optimal avslutning på den andre sesongen for Asker Aliens og et perfekt farvel til norsk basket. 

– Helt fantastisk. Jeg skjøt jo ikke så bra i de to første playoffkampene her, så jeg var glad for å snu det rundt og lykkes nå, sa 24-åringen, som endte som kampens suverene toppscorer med 27 poeng etter å ha satt 6 av 12 trepoengere.

I tillegg hadde hun 8 returer og 3 assists, men viktigst: Tett og godt forsvar som holdt Micol Torresani unna kurven i de to første periodene.

Da italienerens giftige driver ble tatt bort, forsvant også en viktig del av Ullerns angrepsstyrke.

– Hun er en veldig god tilrettelegger for Ullern, så jeg visste at jeg måtte holde henne unna painten, forklarte Bennett etterpå.

 

Traff etter hvert

Ullern fikk ikke brukt Tori Solberg Halvorsen inside like mye som vanlig og var avhengig av å treffe utenfra. I starten av kampen bommet Torresani mye, utover i kampen og spesielt fjerdeperioden begynte 3-erne å hagle. 4 av 13 ble det til slutt på Ullerns pointguard, som ble lagets mestscorende med 18 poeng og i tillegg hadde 6 assists, 5 returer og 2 steals.

Tori Solberg Halvorsen hadde 15 poeng og 7 returer, Laura Basora endte til slutt med 11 poeng og 15 returer etter en enorm innsats spesielt i fjerde periode.

Men Asker kontrollerte, og i tillegg til Tayler Bennett hadde Hannah Reynolds en glimrende bronsefinale. 13 poeng og 10 returer ble det på Askers 1,94 m lange center.

 

– Fikk ballen til å bevege seg

De gulkledde hadde også overtaket på returene, men ikke mer enn 50-44.

– Vi gjorde det vi var blitt enige om, spilte tett forsvar og fikk ballen til å bevege seg mer i angrep enn i de siste kampene, forklarte Jan Henrik Nyegaarden.

– Vi var litt uheldige som fikk Ingrid (Selvik) med 4 og 5 feil så tidlig, men samtidig var dette Hannahs beste kamp, så hun slo til på riktig tidspunkt.

– Rent objektivt sett er bronse og tredjeplass der vi ligger. Det hadde vært surt å tape denne etter det som skjedde i fjor, men Ullern har hatt en fin utvikling og er tøffe, sa Asker-coachen.

 

Poengscorere Asker Aliens – Ullern (73-64):

Asker Aliens: Tayler Bennett 27, Hannah Reynolds 13, Fredrikke Hylen 10, Julie Skorpen 8, Siri Granheim 7, Ingrid Selvik 4, Ina Marie Ekholt 4.

Ullern: Micol Torresani 18, Tori Solberg Halvorsen 15, Laura Martínez Basora 11, Malin Schneidt 10, Sophia Priestley 5, Fanny Dyngeland-Sundén 3, Helena Eckhoff-Eliassen 2.

 

Bergen Elite tok femteplassen

Midtbyen hadde fått Dominique Leonidas klar igjen etter at hun sto over mot Tromsø Storm Ungdom lørdag, men 24 poeng fra den amerikanske pointguarden var ikke nok til å lage en jevn kamp mot Bergen Elite.

Midtbyen ledet 14-11, men scoringer fra Kristin Skåtun Hannestad og Emma Thowsen Harloff sendte Bergen foran etter første periode (15-14). I den andre la Geir Bangstads jenter grunnlaget for seieren med 26-10 etter mye bra angrepsspill – og en 16-2-run inn til 41-24 ved pause.

Bergen ledet med 24 poeng på det meste (52-28), og selv om Midtbyen nærmet seg litt på slutten, ble det aldri spenning i kampen om femteplassen.

Dominique Leonidas avsluttet sesongen med 24 poeng, 8 returer og 4 assists og var kampens mest effektive spiller.

Kristin Skåtun Hannestad hadde 11 poeng og 9 returer, i et som vanlig jevnt Bergen Elite-lag.

 

Poengscorere Bergen Elite – Midtbyen (67-57):

Bergen Elite: Sofie Blydt Paulsen 12, Kristin Skåtun Hannestad 11, Ane Schanke-Næss 11, Emma Thowsen Harloff 10, Hanna Nordtveit Sand 8, Maren Eskeland Schütz 6, Tuva Andersen 5, Sunniva Vik Pettersen 2, Rikke Sjumarken 2.

Midtbyen: Dominique Leonidas 24, Ingeborg Nævdal Gundersen 13, Emma Tallaksen 7, Maja Kristine Osmundsvåg 6, Ulrikke Bentsen 5, Ragnhild Buvik Lundesgaard 2.

 

Tromsø Storm Ungdom nummer 7

Et Tromsø-lag uten Alexandra Polishchuk ledet hele kampen, men brukte lang tid på å riste av seg EB85-juniorene. Før fjerde periode var avstanden fortsatt bare 8 poeng (38-30), men de siste ti minuttene vant Tromsø Storm Ungdom 18-12 og sikret sjuendeplassen i NM med 56-41.

Ingeborg Gruber var kampens ledende spiller og endte på 22 poeng, 9 returer, 4 assists og 2 steals.

For det unge EB-laget ble NM-deltakelsen en fin erfaring å ta med seg videre, og laget kjempet jevnt i store deler av kampene mot både Midtbyen og Tromsø.

I søndagens avsluttende kamp dominerte Malene Zakariassen og Mathea Lindbråten som sto for 31 av de 41 poengene.

 

Poengscorere Tromsø Storm Ungdom – EB85 (56-41):

Tromsø Storm Ungdom: Ingeborg Nitter Gruber 22, Ingrid Elise Karlsen 11, Vilde Havnes 10, Oda Marie Austheim 5, Victoria Gundersen 5, Andrea Pauline Karlsen 3.

EB85: Malene Garborg Zakariassen 16, Mathea Lindbråten 15, Maria Wiktoria Bogacz 4, Milla Heier 4, Ellen Deisz 2.