Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Nye profiler i Tromsø Storm
Reggie Agbeko i en drive mot David Berntsen på trening i Tromsøhallen. 31-årige Agbeko fra Ghana spilte forrige sesong for Melilla på nivå to i Spania, 18-årige Berntsen er tilbake i Storm etter en sesong på NTG og med EB85.
FOTO: GRY BERNTZEN
Reggie Agbeko i en drive mot David Berntsen på trening i Tromsøhallen. 31-årige Agbeko fra Ghana spilte forrige sesong for Melilla på nivå to i Spania, 18-årige Berntsen er tilbake i Storm etter en sesong på NTG og med EB85. FOTO: GRY BERNTZEN

Nye profiler i Tromsø Storm

Forrige sesongs sterke importtrio har reist, det har også treneren Sergio Beleña – og ingen vet helt hva Tromsø Storm står for i den nye BLNO-sesongen. Amerikanske Xavier Fuller, ghanesiske Reggie Agbeko og litauiske Giedrius Stankevicius er lagets nye profiler, mens David Torrescusa har overtatt som trener.

– Jeg er veldig fornøyd med alt hittil. Byen er fin, jeg liker energien, det er kultur her og folk er veldig hyggelige, sier 37-åringen som skal lede Tromsø Storm i den nye sesongen, med opsjon på én til.

Beleña fra Madrid har reist til Nässjö i Basketligan, Torrescusa fra Barcelona kommer fra to sesonger i den svenske Superettan, i Wetterbygden og sist sesong i Ockelbo.

– Sergio og jeg kjenner hverandre og har et godt forhold og jeg kjenner også godt Basil (Shiltagh) som er ny coach i Asker og en fin fyr, sier den nye Storm-treneren.

 

Solid trio

De blåkledde vant 20 av 30 kamper i ligaen sist sesong og endte på en sterk fjerdeplass, men røk 0-2 i kvartfinalen for femmeren Frøya.

Importene var sentrale:

Kanadiske Cole Long snittet på 22,3 poeng og 10,1 returer, serbiske Petar Radojicic hadde 20,8 og amerikanske Billy McDonald 19,7 poeng pr. kamp.

Nå er alle tre ute, Long ble med coach Beleña til Nässjö.

 

Spilte sammen i Spania

Inn kommer Xavier Fuller (1,96), Reggie Agbeko (2,00) og Giedrius Stankevicius (2,05). Fuller rett fra Northern Arizona til sitt første utland som spiller, Agbeko og Stankevicius begge fra Melilla på spansk nivå to.

Stankevicius spilte U20-VM for Litauen i 2016.

– Jeg kjenner de to som har spilt i Spania og det er positivt at de har spilt sammen og har et godt forhold. Fuller ser ut til å være en spennende spiller med masse energi, så jeg er veldig fornøyd med det jeg har sett av de tre, understreker Torrescusa.

– Samtidig har vi mistet noen av eldre og erfarne spillerne i laget, og med ny coach og nye spillere blir det også en ny situasjon for alle. Heldigvis har vi en erfaren pointguard i Johannes (Lange) og en masse spillere som trener godt og kjemper godt for å få minutter på banen.

– Alle skal få en sjanse til å vise seg, lover den katalanske coachen.

 

Slutt for Lange og Solem

Henrik Lange (28) og Anders Solem (31) har gitt seg, og med den duoen forsvinner de to mest erfarne Storm-spillere og to av de viktigste kontinuitetsbærerne i klubben.

Samtidig har Marcus Wynn (28) og Aron Nielsen Finstad (25) etter hvert lang fartstid og mye BLNO-erfaring, mens Christopher Dobrée-Bell (26) og Joachim Aabel (21) er godt innkjørt i miljøet og laget.

Finstad er skadet og går glipp av de to åpningskampene mot Oppsal i Tromsøhallen lørdag og søndag.

Fire av fem spillere i førsteoppstillingen virker opplagt:

Agbeko, Stankevicius og Fuller tar de tre plassene nærmest kurven, Johannes Lange er pointguard og toerposisjonen kan dekkes av flere.

 

– Trenger tid

– Vi har både ny trener og nytt lag, så vi trenger tid. Men det gjelder jo ikke bare oss, det er mange lag i ligaen som har mye nytt, erkjenner David Torrescusa.

– Jeg har sett mange kamper fra i fjor, men vi må fokus på eget lag nå. Vi skal jobbe hardt og forsvar er en stor faktor, men vi har trent mest på angrep inntil nå, forteller den nye treneren.

 

TROMSØ STORM

Trener: David Torrescusa Jimenez (ny).

Assistenttrener: Stefan Pettersson.

Spillere INN: Xavier Robert Fuller (Northern Arizona University), Reginald Caleb Agbeko og Giedrius Stankevicius (Melilla Sport, Spania), David Berntsen (tilbake fra EB85/NTG), Brage Engelsen, Eirik Hadler-Olsen og Kristian Sollid hospitanter fra Tromsø Storm Ungdom U19.

Spillere UT: Cole Long (Nässjö, Sverige), William McDonald (Spania), Petar Radojicic, Henrik Lange, Anders Solem og Preben Strende har lagt opp, Odin Olsen Kvalvåg (Tromsø Storm 1. divisjon).

 

SPILLERSTALL 2023/24:

1 Omar Meknas, 2 Joachim Vogt Aabel, 4 Johannes Rydningen Lange, 6 Isak Emanuel Ramirez Nilsen, 11 Christopher John Dobrée-Bell, 12 Aron Nielsen Finstad, 15 Xavier Robert Fuller, 17 Trym Engelsen, 22 David Berntsen, 23 Marcus Wynn, 34 Giedrius Stankevicius, 35 Reginald Caleb Agbeko, 93 Mathias Hansen Nymo.

Hospitanter i BLNO-troppen: Brage Engelsen, Eirik Hadler-Olsen og Kristian Sollid.

Sannsynlig starting-5: Lange, Aabel (Dobrée-Bell), Fuller, Stankevicius, Agbeko.

Åpningskamp: Tromsø Storm – Oppsal, Tromsøhallen lørdag 23. september kl. 15.00.