Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Ny scoringsfest med Fyllingen
Terrell Brown scoret 43 poeng for Fyllingen og ble nesten ustoppelig for Ammerud-forsvaret. Her er det Jacob Røysland (bak), Jonatan Hjelseth Mæhlum og Janis Prilins som blir utfordret - og det ender med to nye straffekast til gjestenes amerikaner.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Terrell Brown scoret 43 poeng for Fyllingen og ble nesten ustoppelig for Ammerud-forsvaret. Her er det Jacob Røysland (bak), Jonatan Hjelseth Mæhlum og Janis Prilins som blir utfordret - og det ender med to nye straffekast til gjestenes amerikaner. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Ny scoringsfest med Fyllingen

Med 110 poeng mot Oppsal lørdag og 119 på Apalløkka søndag bekreftet Fyllingen sitt offensive potensial – selv uten sin antatt beste spiller, Isaac Likekele. Men etter den løsslupne angrepskampen var Fyllingen-spillerne og coach Per Fedje mest opptatt av forsvarsspillet som tillot også Ammerud å komme opp i tresifret score.

Ammerud – Fyllingen 104-119

– Vi må tilbake til tegnebrettet mandag, konkluderte kampens mest spektakulære spiller og toppscoreren med 43 poeng, Terrell Brown.

– Ufattelig sløvt forsvarsspill, fastslo Per Fedje, som trener laget sammen med Calix Black Ndiaye og var coach i Oslo denne helgen.

For publikum på Apalløkka var det meste bare gøy, de fikk se et scoringsshow med 19 trepoengstreff, dunker og sterke angrepsprestasjoner.

Ammerud som er ligaens eneste lag uten seier holdt imponerende godt følge og ledet 38-35 midtveis i andre periode før Fyllingen vant de siste 5 minuttene av perioden 20-5 og gikk til pause med 55-43.

– Det var akkurat der vi havnet bakpå, samtykket Mustapha Dibba.

 

41 og 43 poeng!

For selv om hjemmelaget lenge lå mer enn 10-12 poeng bak, fikk de aldri kontakt. Fyllingen var oppe i 22 poengs ledelse før de endte på 119-104, sesongens hittil høyeste score i BLNO og den første kampen med begge lag på tresifret score.

Det skyldtes ikke minst Dibba og Brown.

Ammeruds svenske forward har riktignok 44 poeng fra en kamp mot et svakere Nidaros Jets enn dagens, men leverte nå 41 poeng og 17 returer etter en imponerende kamp med alle hans sterke driver i stor fart og mange enorme rebounds.

Brown debuterte i BLNO med 24 poeng mot Oppsal lørdag og var noen hakk hvassere på Apalløkka. Han endte med 43 poeng, sesongrekord i BLNO, etter 3 av 9 på trepoengere, 11 av 16 på topoengsskudd og 12 av 13 fra straffelinja.

 

Snart Brown OG Likekele

Farten, retningsforandringene, spensten, skuddet – alt gjør 25-åringen som kom fra New Mexico State til både en underholdende spiller og én motstanderne i ligaen skal få store problemer med å stoppe.

Spesielt når også Isaac Likekele (23) er tilbake. U19-verdensmesteren er på antibiotikakur og måtte bli hjemme i Bergen.

Han og Brown har ikke spilt noen av de fire første kampene sammen, men det kan skje allerede i lørdagens hjemmekamp mot Tromsø Storm.

 

Ruvende Jawara

Fyllingen har også fått inn Haji Jawara (28), som har en fortid i Ammerud og som spilte én ligasesong for Asker Aliens i 2015/16 før han etter hvert havnet i Spania, Frankrike, Italia og USA.

Mot Ammerud fikk den 2,10 m lange centeren vist at han også blir en attraksjon i BLNO og en viktig brikke i Fyllingens kamp for å nå toppen.

Jawara endte på 28 poeng, 19 returer og 4 blokker og hadde høyest effektivitet i kampen, høyere enn både Dibba og Brown.

– Offensiven vår begynner å komme seg nå, det er det defensive vi må jobbe med og få på plass, fastslo han.

 

Flere i bakhånd

Ivars Zvigurs som hadde 18 poeng mot Oppsal lørdag, satt på sidelinja søndag med en liten skade og sto over kampen mot Ammerud. I bakhånd har Fyllingen også Peter Bullock – og etter hvert også Lars Fredrik Espe, iallfall til andre seriehalvdel. Men bare med Likekele og Brown på samme lag skal det bli tøft å stoppe laget i orange.

– Jeg har aldri vært bekymret for angrepet vårt. Og akkurat nå er vi ikke få fokusert på resultat, mer på prosess, sier Per Fedje.

– Vi har mye å jobbe med, mest i forsvar. Vi har lyst til å fremstå som et godt forsvarslag også, og det gjør vi ikke nå, erkjenner treneren.

 

Centrum - Ammerud onsdag

Ammerud skal i aksjon igjen allerede onsdag i en Oslo-duell mot Centrum Tigers i Vulkanhallen.

Mot Fyllingen søndag var det mange lyspunkter også ved siden av Mustapha Dibba og Eric Gilchrese. Amerikaneren var bare tre returer unna en triple-double med sine 13 poeng, 11 assists og 7 returer.

Men i tillegg kom Jonatan Hjelseth Mæhlum og la 4 trepoengere på rad (4 av 5 totalt), Jacob Røysland var solid med 12 poeng og sterk skyting og spesielt Ruben Langerød markerer seg av 16-åringene som har parallell spilletillatelse med Bøler. Denne gang med 10 poeng, 3 returer og 2 assists på sine 23 minutter.

– Vi skal fortsette å bygge lag, det er en lang sesong. Og vi skal gi Centrum tøff kamp, lover Mustapha Dibba.

 

Fyllingens straffer: 96,7 prosent

Fyllingens straffeskyting i søndagens kamp var også verdt å merke seg:

29 treff på 30 skudd - 96,7 prosent!

Bare Terrell Brown bommet, men han endte på 12 av 13. Nikolas Skouen hadde 7 av 7, Haji Jawara og Eric Fongué begge 4 av 4 og Shakil Khan 2 av 2.

 

Poengscorere Ammerud – Fyllingen (104-119):

Ammerud: Mustapha Dibba 41, Eric Gilchrese 13, Jacob Røysland 12, Jonatan Hjelseth Mæhlum 12, Ruben Driesprong Langerød 10, Janis Prilins 7, Matthew Bernarte Garcia 5, Ouzhan Farzaneh 4.

Fyllingen: Terrell Jordan Brown 43, Haji Jawara 28, Nikolas Kvåle Skouen 15, Nicolas Gundersen Ballone 12, Edvard Aamodt Kristiansen 9, Eric Etienne Fongué 7, Adam Shakil Khan 5.