Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Norges Basketballforbund implementerer Dommerattesten
Dommer Drammen.jpg

Norges Basketballforbund implementerer Dommerattesten

Det skal ikke være tilfeldigheter som avgjør hvilke opplevelser barn og unge sitter igjen med etter deltakelse i norsk idrett. Barn og unge skal oppleve idrettsglede i et trygt miljø. Derfor implementerer Norges Basketballforbund nå dommerattesten som nettopp har blitt lansert av NIF.

Barn og unge skal oppleve idrettsglede i et trygt miljø. Dommerattesten gir deg et godt utgangspunkt for å lykkes som dommer, slik at utøverne møter et helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av dommer, idrettslag og idrett.

Dommerattest for dommere i barneidretten er nå lansert. Engelsk versjon kommer, og i fremtiden vurderes også en versjon for dommere i ungdomsidretten.

Dommerattesten er en søsterordning til Trenerattesten som tidligere er lansert i norsk idrett. Dette for å systematisk gjøre idretten vår bedre og tryggere for alle involvert. 

 

Når du har fullført Dommerattesten, blir kompetansen din synlig på din idretts-CV.

 

Dommerattesten er et viktig tiltak for kvalitetssikring og for å implementere  verdiarbeidet for våre dommere. Derfor oppfordrer Norges Basketballforbund ALLE våre dommere å ta dommerattesten uansett nivå. Dommerattesten vil være et krav for å få tildelt kompetanse på regionalt nivå med umiddelbar virkning.

 

Ta Dommerattesten her.

Lykke til!

 

 

 

 

Spørsmål til dommerattesen? Ta kontakt:

 

Kevin Juhl-Thomsen
Kevin Juhl-Thomsen
Sportssjef

Landslag, landskamper, sportslig utvikling og dispensasjonssaker.