Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Nidaros tok nok en seier

Nidaros tok nok en seier

Nidaros klarte ikke å kvitte seg med Oppsal før i sluttminuttene av kampen, men dro til slutt fra og sikret nok en seier i en sesong der de er i ferd med å bli en av overraskelsene.

Nidaros spratt tidlig opp i en 13-9-ledelse mot gjestene fra Oslo i en kamp som innledningsvis var jevnspilt. Høyt tempo og tidlige avslutninger preget begynnelsen av kampen, selv om ikke uttellingen var all verden. Mot slutten av første quarter havnet Nidaros i lagfeil, og tillot Oppsal å holde følge med dem da de igjen og igjen ble satt på straffelinjen. En meget aktiv Fredrik Trana herjet hemningsløst på offensive returer, men fikk dessverre for Oppsal for få av skuddene til å sitte. Perioden ebbet ut med 18-13 til hjemmelaget.

Også andre quarter startet med høyt tempo og offensiv unøyaktighet. Nidaros klarte imidlertid å få ballen til å gå litt bedre og da de tok bedre tak i den defensive returtakningen hadde plutselig ledelsen strukket seg til 10 poeng. Rett fra timeout fikk Nidaros 5 enkle poeng, og hadde med det tredoblet differansen fra pausen. Med mer tålmodighet og bedre ballbevegelse begynte vertene å få åpne trepoengere, samtidig som Nidarosforsvaret presset noe hardere enn innledningsvis i kampen. Oslolaget fikk en periode med flere turnovers der trønderne fort kunne stukket fra. Det sluttet 38-27 før midtpausen.

Oppsal startet friskt i tredje quarter, og krøp innpå litt. Men hjemmelaget svarte nesten med en gang, og Righ Dau og Emil Grosse tok veldig tak i kampen i begynnelsen av perioden. Fredrik Trana fortsatte å være spilleren som offensivt noenlunde holdt Oppsal inne i kampen sammen med Isaiah Alonzo.

Inn i fjerde quarter var stillingen 58-49 til trondheimslaget, og kampen levde i aller høyeste grad. Det vippet rundt 8-10 poeng i innledningen av siste periode, og Oppsal kjempet hardt for å få kontakt. Men nærmere enn åtte poeng kom aldri Oppsal, og mot slutten av kampen seg Nidaros Jets fra og sikret en til slutt ganske komfortabel sier med sifrene 85-72.

Nidarostrener Mantas Matevičius roser Oppsal for et tøft oppgjør og en hard kamp for seieren. – Vi spilte etter våre systemer og vår identitet, men i begynnelsen var det dårlig gjennomføring og uttelling. Særlig defensiv returtakning var dårlig, sier han. Han tillegger at han er glad for guttas del, og at intensiteten i begge ender av gulvet til slutt ble utslagsgivende for resultatet.

Jarl Jespersen innrømmet at det var surt å forlate Trondheim med tap, men at det er vanskelig å få noe annet med over 20 turnover og 50% skyting fra straffelinja. – Nidaros skal ha cred for å spille helbaneforsvar hele kampen, sier han. – Vi mangler noen sentrale spillere i dag, men heldigvis er det andre som da melder seg på. Oppsal-coachen ser konturene av noe, og sier det er særlig gøy med Fredrik Tranas returtakning, siden det er noe spilleren har jobbet hardt med over tid.

Poeng Nidaros: Righ Dau 25, Dominic Borgialli 22, Bernat Godall 15, Ole Hogstad 8, Emil Grosse 7, Burak Kizilirmak 6, Filip Øverli 2

Poeng Oppsal: Isaiah Alonzo 21, Fredrik Trana 15, Christian Andersen 8, Niclas Telle Ellingsen 8, Jonathan Linnestad 6, Tomas Ceesay 5, David Ayden 5, Nataniel Nikolic 4

Tromsø Storm – Asker Aliens

Kampen mellom Tromsø Storm og Asker Aliens endte med helt ufattelig dramatikk, og Johannes Langes trepoenger med under minuttet igjen skulle bli avgjørende da hjemmelaget dro i land seieren med 85-84, etter at Asker på det meste ledet med 18 poeng i fjerde quarter. Men fra tre minutter spilt av sluttperioden spiste Tromsø seg sakte men sikkert nærmere, og halvveis i perioden var de kun 3 poeng bak. De siste tre minuttene stengte hjemmelaget døra defensivt, og kaptein Johannes Lange ble helten med kampens siste fem poeng, som skulle bli helt avgjørende.

Poeng Tromsø: Johannes Lange 23, Xavier Fuller 23, Reginald Agbeko, Isak Emanuel Nilsen 8, Marcus Wynn 6, Joachim Aabel 5, Christopher Dobree-Bell 2, Giedrius Stankevicius 2

Poeng Asker: Joshua Hart 27, Sebastian Sjöberg 18, Max Andersson 12, Benjamin Alknes Cox 8, Mihajlo Krivokapic 7, Anders Landenget 5, Ludvig Bergh 3, Gaute Haugen 2, William Kruse 2

Bergen Elite – Ulriken Eagles

I lokaloppgjøret i Bergen gjorde Ulriken kort prosess i første quarter, og gav seg ikke før det stod 28-5. Også de neste to periodene vant de regjerende mesterne med tosifret antall poeng, før de tråkket noe løsere på gassen i fjerde periode, som ble ganske jevn. Sluttresultatet ble kontrollerte 40-94 til Ulriken, med Stine Austgulen som kampens toppscorer.

Poeng Bergen Elite: Emma Thowsen Harloff 16, Sigrid Hardie 9, Ane Schanke-Næss 6, Sunniva Vik Pettersen 6, Victoria Aas Minne 3

Poeng Ulriken: Stine Austgulen 25, Aurora Sørbye 15, Synne Jacobsen 13, Lina Isabel Blanco 11, Siena Sanford 8, Fatima Mohammad 8, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 8, Sunniva Sørbye 5, Helene Klett 1

Gimle – Bærum Basket

To lag som har fått avhenge mye av sine unge spillere møttes i Gimlehallen, og det var gjestene fra Bærum som umiddelbart tok kommandoen. Først rett opp i 0-6 og så 6-16, og etter det så Bærum Basket seg aldri tilbake. Etter å ha vunnet første periode 16-27 og andre 21-27, ble det av nesten akademisk interesse at Gimle tok tredje quarter. Vertene fikk det ned i 8 poeng i tredje periode, men klarte aldri helt å gjøre kamp av det igjen.

Poeng Gimle: Morten Floen Osland 21, Reidar Greve 15, Magne Fivelstad 13, Kristoffer Sætren 13, Jasin Al-Musharafawy 8, Noah Mykkeltvedt Bye 3, Steinar Rakneberg 3

Poeng Bærum Basket: Stian Mjøs 19, Sjur Dyb Berg 18, Ludvik Bergseng 16, Fredrik Kleivdal 16, Aksel Hvalgård Borg 11, Oscar Hellebust 5, Herman Ingstad 2, Brage Slott Hovstad 2