Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Massiv ros til Maria
Maria Thoresen Myklebust dekkes av UConns kroatiske forward Nika Muhl i lørdagens førsterundekamp i Storrs i Connecticut. 
FOTO: UVM ATHLETICS
Maria Thoresen Myklebust dekkes av UConns kroatiske forward Nika Muhl i lørdagens førsterundekamp i Storrs i Connecticut. FOTO: UVM ATHLETICS

Massiv ros til Maria

– En utrolig opplevelse med så mange tilskuere og helt rått å kunne spille mot et av de desidert beste collegelagene, sa Maria Thoresen Myklebust. 20-åringen grep sjansen da hun kom inn fra benken, ble Vermonts nest-toppscorer med 13 poeng og fikk ros fra mange hold.

UConn Huskies – Vermont Catamounts 95-52

«For et aktivum sophomore Maria fra Norge har vært på UVM-laget denne sesongen», fastslo kommentatorene på ESPN etter at den tidligere Sandvika-spilleren hadde levert på høyt nivå i førsterundekampen mot UConn, som ble spilt foran 8043 tilskuere i college-storhetens hjemmearena, Gampel Pavilion i Storrs i Connecticut.

Hun var som alltid ikke i startfemmeren, men kom raskt på banen og sørget for 8 av Vermonts 20 poeng i første omgang – som endte 53-20.

Løpet var for lengst kjørt, storfavorittene og det mestvinnende laget i NCAA-basket var en klasse bedre enn mesterlaget fra East America-serien, det overrasket ingen.

 

Traff tre 3-poengere

Men Maria Thoresen Myklebust grep sjansen til å vise seg.

Hun fikk 24 minutter på banen og ble sitt lags nest-toppscorer med 13 poeng bak Catherine Gilwee som hadde 14. Satte 3 av 6 trepoengere, endte med 5 av 13 i field goals, tok ned én retur. Var sentral også i tredje og fjerde periode, der Vermont spilte jevnere (42-32).

– Resultatet var jo selvfølgelig ikke det vi ville ha, og det gjorde vondt da vi gikk av banen etter kampen, sier Maria.

 

«You played one hell of a game»

Hun hadde likevel grunn til å være fornøyd og fikk høre det fra coach Alisa Kresge.

– Coachen sa én ting til meg da jeg byttet ut den siste gangen, og det var: «You played one hell of a game», forteller 20-åringen, som er norsk baskets første spiller i «March Madness» siden 2016 da Emilie Grønås spilte for Duquesne og Stine Austgulen for Colorado State.

 

U20-landslaget neste

UConn går nå videre til andre runde der de møter Baylor, mens sesongen er slutt for Vermont.

For Maria Thoresen Myklebust er U20-landslaget neste mål, med både nordisk i Södertälje siste uke i juni og B-EM i Craiova i Romania i månedsskiftet juli/august.

– Det gleder jeg meg masse til, understreker Asker-jenta.