Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Lovende start for Ullern
Maren Mildestvedt spilte sin første basketballkamp siden hun vant NM-finalen med Gimle i 2019, men var toppscorer med 15 poeng da Ullern slo Bærum 60-30 i seriestarten. Her må Mathea Lindbråten og Bærum-trener Mathias Eckhoff konstatere at Ullerns nyervervelse kommer seg forbi og har fri vei mot kurven.
FOTO: ERIK BERGLUND
Maren Mildestvedt spilte sin første basketballkamp siden hun vant NM-finalen med Gimle i 2019, men var toppscorer med 15 poeng da Ullern slo Bærum 60-30 i seriestarten. Her må Mathea Lindbråten og Bærum-trener Mathias Eckhoff konstatere at Ullerns nyervervelse kommer seg forbi og har fri vei mot kurven. FOTO: ERIK BERGLUND

Lovende start for Ullern

Det var langt fra noen perfekt angrepskamp, men Ullern var som ventet en klasse bedre enn et nytt og urutinert Bærum og fikk bekreftet at Maren Mildestvedt og Vilde Havnes er to særdeles verdifulle forsterkninger.

Bærum – Ullern 30-60

– De er kvalitetsspillere, begge to. De er i god form, begge har fart, kan skyte, gå inside, dekke høye spillere, oppsummerte Ståle Frey etter at laget hans hadde gjort prosess med Bærum og i praksis avgjort åpningskampen i Nadderudhallen allerede etter første periode.

Ullern gikk ut med 11-3 og ledet 24-5 før Mathea Lindbråten la en 3-poenger noen sekunder før slutt i førsteperioden, der hjemmelaget kom opp i 10 turnovers.

– Vi har et litt mer erfarent lag som er vant til intensitet, som tåler et høyere tempo og som har litt bedre ferdigheter. Så vi tenkte det bare var å gønne på, sa Ullern-treneren.

 

Solid comeback etter fire år

Maren Mildestvedt spilte sin første basketballkamp på over fire år, scoret sesongens første BLNO-poeng med et straffekast og ble åpningskampens toppscorer med 15 poeng. Den tidligere Ytrebygda- og Gimle-guarden hadde også 7 returer, 3 steals, 1 assist og 1 blokk og var banens mest effektive spiller.

Vilde Havnes markerte seg med 12 poeng, 6 returer, 3 assists, 3 steals og 2 blokker.

– Det var utrolig godt å komme i gang og jeg hadde nerver før kampen, det er så lenge siden jeg har spilt i en ordentlig setting, forklarte Mildestvedt.

– Men det var godt å spille med det nye laget og kjenne hvordan det er. Jeg tror vi kan komme langt når vi blir mer samspilt og finner hverandre litt bedre, sa 23-åringen som også har en fortid i Norges U16- og U18-landslag.

 

– Sterkere enn før

Men hun har vært på folkehøgskole og på sosionom-utdanning på Lillehammer og har ikke spilt basket på fire år. Dermed er det grunn til å tro at hun blir enda bedre utover i sesongen, når det basketballmessige sitter bedre. Fysikken er det ingenting i veien med for den 1,80 m lange guarden, som har trent mye CrossFit de siste årene.

– Jeg føler meg sterkere enn jeg var og tør å ta mer plass og stå opp litt sterkere. Utnytte fysikken min enn før.

3-poengsskuddet sier Maren Mildestvedt hun har glemt igjen hjemme i Bergen, selv om det sist ble i Rykkinnhallen i april 2019 da hun la 3 av 8 treere, scoret 20 poeng og hadde assisten til Gimles seiersmål til 75-74 i NM-finalen mot Sandvika.

 

– Visste det ville bli brutalt

Bærum forsvarte seg bedre etter hvert, men scoret bare 8, 5 og 6 poeng i de tre første periodene før det ble 11-14 i en noe mer løssluppen fjerdeperiode.

Hjemmelaget nådde 30 poeng til slutt i en kamp som aldri kunne bli spennende. Men de lyseblå måtte også opp i 30 turnovers, mot Ullerns 15.

– Dette var som forventet, vi visste det ville bli brutalt, sa Mathias Eckhoff, som trener og coacher Bærum-jentene sammen med Henning Bergh.

– Laget vårt har store utfordringer, vi har ikke fått spilt så mye sammen og spillerne vet ennå ikke helt hva de skal gjøre og hvordan de skal få det til. Vi vil nok finne en struktur som gjør at vi kan hvile mer angrepsmessig. Vi er i en prosess og det kommer til å bli mye bedre, presiserte treneren.

 

Ulriken neste

Kanskje ikke så mye bedre allerede i neste kamp, for den er mot Ulriken som kommer til Nadderudhallen søndag.

– Vi må finne ut et par ting vi kan få til under trykk, og har jo fått den mest brutale ilddåpen man kan få med Ullern og Ulriken i de to første kampene. Men det er greit nok, og vi må ha realistiske forventninger til dette. Først etter jul kan vi se konturene av hva dette vil bli. Det kommer til å bli helt okay, tror jeg, sa Eckhoff.

 

Traff ikke

Ullern hadde heller ikke noen stor angrepskamp og spesielt 7-5 (!) i andreperioden var langt under pari.

– Vi skyter for tidlig fordi Bærums forsvar er relativt svakt og gir oss åpne skudd. Så skal alle plutselig ta egne valg og så slutter vi å drive som vi gjorde da kampen startet og de hadde 4 lagfeil etter 3 minutter, sa Ståle Frey.

– Men når vi har flyt, er vi gode, understreket Ullern-treneren.

Lagets mange gode skyttere hadde en dårlig dag på trepoengerne, der gjestene endte på 4 av 30. Bærum med 3 treff på 20 skudd hadde faktisk en høyere prosent, men 15 og 13 i treffprosent var oppsiktsvekkende svakt.

– Begge lag må hjem og øve på skudd, konkluderte Maren Mildestvedt.

– Men det handler jo også om å finne rytmen og ta de rette skuddene.

Ullern vant returstatistikken klart, 55-41, men Emma Hergot hadde 13 for Bærum og var kampens beste rebounder. Tori Solberg Halvorsen endte på 10, men Ullern-kapteinen kom i foultrøbbel og spilte bare 20 av kampens 40 minutter.

PS. Lagkaptein Tiril Rokne Hjelde måtte stå over åpningskampen etter overtråkk på trening.

 

Poengscorere Bærum – Ullern (30-60):

Bærum: Shiba Haji Ahmadi 7, Eirin Vreim Holm 6, Emma Hergot 4, Mathea Lindbråten 4, Bodil Brokhaug 3, Sofia Brokhaug Koch 2, Sofie Hoelsbrekken 2, Susanne Gjerstad 1, Tuva Nyland Rotherud 1.

Ullern: Maren Vieth Mildestvedt 15, Vilde Havnes 12, Sophia Priestley 7, Helena Eckhoff-Eliassen 6, Tori Solberg Halvorsen 5, Micol Torresani 4, Hannah Tomren Kristoffersson 4, Fanny Dyngeland-Sundén 3, Camilla Wold Wægger 2, Aurora Toyomasu 2.