Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Kongsberg kontrollerte
Marin Mornar var banens gigant med 14 poeng, 16 returer, 5 assists, 3 blokker og null turnovers på sine 37 minutter. Her har Kongsbergs kroatiske forward kommet seg forbi Oliver Visnes og legger en av sine scoringer. Nummer 23 er Ilarion Bonhomme og til høyre i bildet ser vi Mustapha Dibba.
FOTO: SIMEON BACOLOD
Marin Mornar var banens gigant med 14 poeng, 16 returer, 5 assists, 3 blokker og null turnovers på sine 37 minutter. Her har Kongsbergs kroatiske forward kommet seg forbi Oliver Visnes og legger en av sine scoringer. Nummer 23 er Ilarion Bonhomme og til høyre i bildet ser vi Mustapha Dibba. FOTO: SIMEON BACOLOD

Kongsberg kontrollerte

Etter tapene for Fyllingen (72-95) og Centrum Tigers (67-70) og den ikke spesielt imponerende seieren over et Bærum-lag uten Stian Mjøs (72-65), viste Kongsberg Miners klar fremgang da Ammerud med Eric Gilchrese tilbake ble slått komfortabelt på Apalløkka.

Ammerud – Kongsberg Miners 81-94

Gilchrese spilte sin første kamp siden han pådro seg en hamstringsskade mot Asker Aliens 19. oktober, mens Jordan Roberts sto over med et hovent kne og Ionas Garras også var ute med skade for Kongsberg Miners.

Det var ikke nok til å lage reell kamp om seieren på Apalløkka, selv om hjemmelaget åpnet optimistisk og ledet 18-14 etter første periode og 31-29 midtveis i den andre etter en treer fra Eric Gilchrese.

I minuttene fram til pause rykket Miners fra til 47-39 og i tredje periode festet gjestene grepet med 26-18 og 16 poengs ledelse, 73-57.

 

Mornar, Harris, Hudgins - og en joker

Det endte 94-81 etter en solid gjennomført kamp av tabellfireren, som traff på nesten 50 prosent av trepoengerne (12 av 25) og vant returstatistikken 47-45.

Tidligere Ammerud-yndling AJ Harris kjørte tempoet og hadde 20 poeng og 8 assists for Miners, med god uttelling også utenfra: 4 av 8 på trepoengerne.

Marin Mornar var kampens gigant med 14 poeng etter 5 av 8 field goals (2 av 3 på treerne) pluss 16 returer, 5 assists og 3 blokker.

Aly Hudgins var mestscorende for de hvitkledde med 22 poeng og hadde i tillegg 12 returer, mens Benjamin Fisher-Andersen var kampens store, positive overraskelse. 19-åringen fra Tønsberg satte 5 av 6 trepoengere og endte med 21 poeng. Et gjennombrudd for guarden som de siste sesongene har spilt for Norges U18- og U20-landslag.

 

– Må bygge meg opp igjen

Ammerud stilte for første gang med «fullt lag» og alle sine tre importer:

Gilchrese tilbake pluss Ilarion Bonhomme og Mustapha Dibba, pluss Henrik Male Davidsen og tilbakevendte Oliver Visnes i førstefemmeren.

Gilchrese var solid med 16 poeng, 5 returer, 4 steals, 3 assists og ingen turnovers på 30 minutter i sin første kamp på sju uker.

– Hamstringen min er bedre nå, men det har vært litt mentalt å våge å tro på å kunne gå sterkt til høyre og til venstre uten å kjenne smerter. Jeg har vært ute i nesten to måneder og må trene godt for å komme tilbake i form, bygge meg opp igjen, forklarte 36-åringen.

 

Øyner en sluttspillplass

– Jeg kommer tilbake til et mye sterkere lag, vi har tatt to seire og fått inn Ilarion (Bonhomme) og Oliver (Visnes), men vinner ikke alt med en gang. Vi må forstå hvem vi er og finne identiteten vår, vi har jo ikke hatt hele laget i kamp før i dag, påpekte den amerikanske guarden.

– Nå gjelder det å få kontinuitet, men jeg ser fram til resten av kampene i ligaen. Ønsketenkningen at vi skal få en type run, skaffe oss noen seire på rad og kapre en playoffplass.

Ammerud-trener Alexander Karlstad er glad for å ha Gilchrese på banen igjen.

– Det betyr veldig mye å få tilbake kapteinen, med lederegenskapene han har og evnen hans til å roe ned når ting går litt skeis ute på gulvet, understreket Karlstad.

 

Traff ikke godt nok

Importtrioen scoret 62 av 81 poeng for Ammerud, etter at Mustapha Dibba hadde scoret 24 poeng og tatt 8 returer, mens Ilarion Bonhomme endte med 22 poeng, 7 assists og 7 returer. Henrik Male Davidsen leverte også til klart godkjent med 8 poeng og 13 returer, flest hos hjemmelaget.

Men de grønn-svarte skjøt for dårlig. Mens Miners hadde 48 prosent på trepoengerne, traff Ammerud bare 5 av 30 (16 prosent) – og da hadde Gilchrese 4 av 12 og Ouzhan Farzaneh 1 av 1 og resten av laget 0 av 17.

Med 12 treff ble trepoengsscoren 36-15 i gjestenes favør, en klart større margin enn sluttresultatet.

Kongsberg Miners hadde nesten dobbelt så mange turnovers som Ammerud (15-7), men hadde råd til det i denne kampen.

 

Poengscorere Ammerud – Kongsberg Miners (81-94):

Ammerud: Mustapha Dibba 24, Ilarion Bonhomme 22, Eric Gilchrese 16, Henrik Male Davidsen 8, Oliver Bojang Visnes 6, Ouzhan Farzaneh 3, Jacob Røysland 2.

Kongsberg Miners: Aly Hudgins 22, Benjamin Fisher-Andersen 21, AJ Harris 20, Marin Mornar 14, Erik Lie Viken 7, William Lybæk 6, Åke Swahn 2, Matteo Smajlovic 2.