Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Kongsberg inn i tetkampen
AJ Harris leverte sin beste kamp for Kongsberg Miners og endte med 20 poeng, 10 assists og 6 steals mot Oppsal. Her prøver han å lure seg forbi Isac Angelsen. Bak til venstre er Jonathan Linnestad og til høyre ser vi Åke Swahn.
FOTO: ESPEN SANDENGEN
AJ Harris leverte sin beste kamp for Kongsberg Miners og endte med 20 poeng, 10 assists og 6 steals mot Oppsal. Her prøver han å lure seg forbi Isac Angelsen. Bak til venstre er Jonathan Linnestad og til høyre ser vi Åke Swahn. FOTO: ESPEN SANDENGEN

Kongsberg inn i tetkampen

Kongsberg Miners brukte tid på å riste av seg et Oppsal-lag som manglet flere sentrale spillere, men slapp seg løs og vant de to siste periodene 27-9 og 36-20.

Kongsberg Miners – Oppsal Panthers 114-66

 – En fin mate å avslutte året på. Selv om Oppsal ligger nederst på tabellen, har de kvaliteter og ga oss god motstand, sa Kongsberg-trener Juan Ferrales.

– Vi har en del spillere som er i utvikling i sine karrierer, og det er viktig at de lærer seg å forstå flyten i en kamp og når man skal angripe og avslutte. Der gjorde vi en veldig bra job utover i kampen i dag, fastslo han.

– Nå er det viktig at vi bringer med oss energien fra i dag til kampene i januar.

 

Fire lag likt?

Med seieren rykket Kongsberg Miners forbi Bærum og er nummer fem på tabellen med 10-6.

Når Oppsal på nytt er motstander i første kamp i det nye året 3. januar, kan Miners med seier være likt med trioen Frøya, Tromsø Storm og Centrum Tigers, som alle står med 11-6.

Onsdag var Jordan Roberts med igjen etter et par kamper ute med knetrøbbel, og amerikaneren storkoste seg utover i kampen da Oppsal ikke lenger maktet å forsvare seg.

Skuddguarden satte 3 av 4 trepoengere og endte med 19 poeng, 15 returer og 4 assists og som kampens mest effektive spiller. Etter 26 minutter på parketten i Kongsberghallen.

– Kneet hans har vært litt ustabilt og han har hatt litt smerter og hevelse, så han var ikke klar til å spille mot Fyllingen. Vi måtte sjekke det ut, men Jordan har trent både søndag, mandag og i går og følte det var bra nå, forteller Ferrales.

 

Sesongbeste for Harris - og Alagic

Seks av hjemmelagets spillere kom opp i tosifret score, med AJ Harris og William Lybæk som toppscorere på 20 poeng.

Harris hadde 10 assists og 6 steals i tillegg og er blitt en solid forsterkning i Miners-laget.

Eldar Alagic leverte også en sterk kamp og endte med 17 poeng etter 7 av 10 i field goals, pluss blant annet 2 blokker.

– AJ leverte sin klart beste kamp for Miners hittil, det gjorde også Eldar. Han er en spiller vi alltid kan stole på, som gjør mye som ikke syns på statistikkene, presiserer coach Ferrales.

 

Ny 3. periode-kollaps

Oppsal hang godt med i de to første periodene, lyktes til tider godt med et høyt press og lå bare 4 poeng bak på 32-28, 34-30 og 36-32.

Men de tre siste minuttene av andreperioden endte 9-2 til Kongsberg Miners, som med 51-37 ved pause hadde koblet grepet.

Miners var kommet i siget, mens gjestene så ut til å ha tatt en tidlig juleferie. De to siste periodene vant hjemmelaget 27-9 og 36-20 mot et Oppsal-lag som ble fullstendig overkjørt i forsvar.

– Vi har hatt ferie i tredjeperiodene i fem kamper på rad, fastslo Jarl Jespersen.

– Det er som et spøkelse. Men nå får vi mulighet til å revansjere oss på hjemmebane når vi møter Kongsberg igjen om to uker, sa Oppsal-treneren.

 

Viktige spillere ute

Isaiah Alonzo og nykommeren Mitchell Kirsch sto for 40 av lagets 66 poeng og blir viktige i resten av sesongen.

Forfallslisten var lang – og mye lengre enn ligaens bunnlag kan tåle. Fredrik Trana er fortsatt ute med sin ankelskade, pointguard og kaptein Thomas Ble rakk ikke kampen og i tillegg manglet Christian Andersen som skadet ryggen mot Ammerud og Tomas Ceesay som måtte prioritere jobb.

– Vi håper Fredrik også er tilbake i hjemmekampen mot Kongsberg, sier Jarl Jespersen.

Oppsal gikk på sitt 16. strake tap og har fortsatt bare overtime-seieren fra åpningskampen i Tromsø, 86-81 over Storm-laget som nå står med 10 seire.

 

Poengscorere Kongsberg Miners – Oppsal Panthers (114-66):

Kongsberg Miners: AJ Harris 20, William Lybæk 20, Jordan Roberts 19, Eldar Hjertø Alagic 17, Aly Hudgins 14, Marin Mornar 12, Erik Lie Viken 5, Benjamin Fisher-Andersen 3, Karl Sigurd Madsen 3, Åke Swahn 1.

Oppsal Panthers: Isaiah Alonzo 25, Mitchell Kirsch 15, Niclas Telle Ellingsen 8, Isac Ashraf Angelsen 8, Jonathan Siggaard Linnestad 4, Nataniel Nikolic 2, Daniel Salih Berg 2, Joseph Suleiman 2.