Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Fyllingen sterkest i derbyet

Fyllingen sterkest i derbyet

En heroisk og livlig start av et ungt og skadeskutt Gimle var ikke nok i bergensderbyet i Fyllingsdalshallen. Til slutt ble Fyllingen for sterke, og avgjorde kampen med et overbevisende fjerde quarter, og tok sin fjerde seier for sesongen.

Forutsetningene var ikke de beste for Gimle som hadde skader på Mikkel Kolstad, Hallvard Staff og Haakon Ullrich ute. De stilte derfor med et svært ungt mannskap i lokalderbyet.

Dårlige avslutninger fra Fyllingen, og hurtige returer og steals og fastbreaks gav Gimle tidlig initiativet i kampen. Gimle kunne innledningsvis løpe inn poeng på poeng mot et dårlig organisert og passivt Fyllingen. Før første quarter var halvspilt stod det 3-11 til gjestene. Der Fyllingen bommet på det meste, fortsatte Gimle å sette skudd fra distanse  og opparbeidet seg en 23-14-ledelse etter første periode.

I andre periode endret kampbildet seg noe og det ble stadig noe jevnere. Fyllingen begynte å bruke mer tid med ballen og komme seg til bedre avslutninger enn i det hektiske første-quarteret sitt. Likevel holdt Gimles gode skyting Fyllingen på avstand gjennom store deler av perioden. Men mot slutten krøp Fyllingen innpå og kortet ned forspranget til bare seks poeng.

I tredje quarter var det Fyllingen som svært raskt tok kommandoen, og på kun sekunder var Gimles ledelse gjort om til Fyllingen-ledelse med ett poeng. Innledningen på tredje quarter var etter dette jevnspilt, og ikke velspilt. Kampen gikk fortsatt i et hektisk tempo uten at noen av lagene kom inn i en god rytme. Ledelsen vekslet derfor også frem og tilbake. Til hvile mellom tredje og fjerde quarter var stillingen 54-55 til Gimle.

Som i tredje quarter var det hjemmelaget som umiddelbart tok tak i kampen i starten av fjerde. Anført av Terrell Brown, som ble kampens store poengplukker, spratt Fyllingen raskt opp i en 59-55-ledelse. Gimle ble tvunget av et skjerpet Fyllingen-forsvar til å skyte fra distanse, og da skuddene ikke lenger satt begynte Fyllingen å seile fra, og de så seg aldri tilbake. Da Milovan Savic måtte forlate banen for Gimle hadde gjestene ikke noe å stå i mot med, og Fyllingen kontrollerte enkelt inn til 81-65.

Fyllingen-coach Calix Black Ndiaye er godt fornøyd med seieren, selv om han roser Gimles unge og skadeskutte lag for sin innsats. – De spilte oss ut i første quarter, konstaterer han. De satt alt av skudd og vi bommet og hadde ikke flyt. Særlig gir Ndiaye godord til Reidar Greve og Milovan Savic som bidro sterkt for gjestene. – Men når vi begynner å spille lagbasket offensivt, og strammer opp forsvaret i fjerde quarter snur kampen, fortsetter Calix. Han er glad for å se at laget klarer å spille seg sammen i løpet av kampen.

Poeng Fyllingen: Terrell Brown 28, Isaac Likekele 15, Nikolas Skouen 12, Eric Etienne Fongué 9, Haji Jawara 9, Peter Bullock 6, Edvard Aamodt Kristiansen 2,

Poemg Gimle: Morten Floen Osland 17, Milovan Savic 14, Noah Mykkeltvedt Bye 10, Reidar Greve 9, Jasin Akil Al-Musharafawy 9, Magnus Elgmork 4, Enzo Petroncini-Digranes 2