Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Første treningslandskamp i rullestolbasket
rsb hoved.jpg

Første treningslandskamp i rullestolbasket

Lørdag 14. oktober blir en merkedag i norsk basketball. Da spilles den første kampen i rullestolbasket med et norsk representasjonslag på banen! Kampen spilles i Haukelandshallen der det hele helgen 13.-15. oktober er en rullestolbasket-camp.

Tidligere i 2023 ble det bestemt at Norge skal ha et representasjonslag* i rullestolbasket. Nå har tiden endelig kommet for at de skal få ta på seg de norske fargene. Det norske laget vil bli trent og ledet av Inge Kristiansen, som med sin lange erfaring fra andre landslag og BLNO vil tilføre laget masse trygghet.

Generalsekretær i Norges Basketballforbund, Espen A. Johansen, er opprømt over at også rullestolbasketspillerne nå skal få representere Norge. – Vi har vist at vi er et land og et forbund som satser på parabasket, og får det til. Star-lagene våre har hatt gode resultater internasjonalt, og nå skal det bli veldig moro å se representasjonslaget i rullestolbasket konkurrere også, sier han. Espen tillegger at det er gull verdt for spillerne i norsk rullestolbasket å få noe å strekke seg etter.

Kampen blir høydepunktet i en flott helg med rullestolbasketaktivitet. Det har tidligere vært arrangert flere nasjonale camper, men i år har man fått med seg deltakere fra Finland og Sverige, i det som er starten på et nordisk samarbeid. Fordi alle tre landene opplever at det er små miljøer, ser de fordelen av å samarbeide om utvikling. En finsk og to svenske trenere vil bidra sammen med Inge Kristiansen.

Med deltakere fra tre forskjellige land er det mulig å dele opp etter nivå, når antallet deltakere er oppe i 45. Totalt vil opp mot 90 mennesker være i sving under samlingen. Som del av samarbeidet vil ett norsk og ett finsk lag delta i den svenske rullestolbasketserien. Dermed blir det startskuddet for en større sportslig satsing på rullestolbasket!

*Et representasjonslag spiller ikke kamper som er tellende i rankingsammenheng. De spiller kamper mot andre tilsvarende lag, eller lag som kan være sammensatt av ulike klubblag. De deltar ikke i kvalifiseringer.