Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Flying start for Ammerud
36-årige Alexandra "Sasja" Polishchuk satte 4 av 7 trepoengere og hadde 20 poeng, 7 assists og 4 steals i sin Ammerud-debut. Her setter den ukrainsk-kanadiske guarden fart opp banen. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Lucia Ruiz Galvan, Ammerud-kaptein Josephine Traberg, Victoria Minne og Sunniva Vik Pettersen.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
36-årige Alexandra "Sasja" Polishchuk satte 4 av 7 trepoengere og hadde 20 poeng, 7 assists og 4 steals i sin Ammerud-debut. Her setter den ukrainsk-kanadiske guarden fart opp banen. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Lucia Ruiz Galvan, Ammerud-kaptein Josephine Traberg, Victoria Minne og Sunniva Vik Pettersen. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Flying start for Ammerud

Ammerud-jentene innfridde i ligacomebacket, leverte mye fin angrepsbasket og viste at de vil sette preg på BLNO i den nye sesongen.

Ammerud – Bergen Elite 70-48

Hjemmelaget dro fra til 20-4 før det var spilt 8 minutter og lot aldri Bergen Elite få komme inn i kampen igjen, selv om gjestene løftet seg og bød på god motstand i de tre siste periodene.

– En fin start og bra å få en kamp hvor vi kunne se hvordan jentene fungerer sammen og gjøre tingene vi har planlagt, sa Ellen Hamremoen, som er både styreleder i klubben og head coach for jentene som er Ammeruds første i ligaen siden sesongen 2014/15.

– Vi føler vel at vi har mye å gå på og det er mye som må bli bedre, la hun til.

Men samtidig kan ingen regne med å være på topp i første kamp, og det er heller ikke så viktig.

Comeback-klubben fra Oslo Øst stiller utvilsomt et lag som både er konkurransedyktig og som skal kunne slåss om medaljer i serie og NM denne sesongen.

 

Solid trio

De tre utlendingene i laget utmerket seg allerede i starten mot Bergen Elite og sto for 55 av de 70 poengene.

Makana Stone var kampens mest effektive spiller med 15 poeng, 14 returer, 6 assists, 3 blokker og 2 steals, det er statistikklinja til en allsidig lagspiller. Bare treffprosenten trakk litt ned for 25-åringen som var nummer 2 i effektivitet, 2 i returer og 3 i scoringer i ligaen da hun spilte for Bærum forrige sesong – med 18,7 poeng og 12,2 returer pr. kamp.

Alexandra «Sasja» Polishchuk (36) har markert seg i Tromsø Storm Ungdom og hadde en glimrende åpningskamp i Ammerud-drakt med 4 av 7 på trepoengere og 20 poeng, 7 assists og 4 steals.

Nykommeren Julia Heiden (19) brukte sine 190 cm godt og endte med 20 poeng og 9 returer i debuten, der hun var bevegelig og god rundt kurven og viste at hun har et delikat skudd også fra midrange.

 

– Godt å være tilbake

I tillegg var spesielt den tidligere Høybråten-spilleren Henon Ogbazion (25) solid i sin guardrolle og leverte bra med 9 poeng, 8 returer, 2 assists og 2 steal i åpningskampen.

– Det er godt å være tilbake i dette landet og spille, fastslo Makana Stone etter seieren.

– Vi har et spennende lag med noen erfarne og mange unge jenter som skal arbeide godt og utvikle seg gjennom sesongen, sa 25-åringen som er fra Coupeville utenfor Seattle i Washington.

Allerede i neste kamp møter hun ligaens andre amerikanske import, Natalie Villaflor som debuterte for Asker Aliens lørdag med 21 poeng mot Bergen Elite.

– Det blir gøy, Asker er en bra matchup for oss og hun ser ut til å være en imponerende spiller, sa Stone.

 

Sterk guard-duo

Bergen Elite viste også mye bra basket i Apalløkkahallen, der spesielt guardene Ane Schanke-Næss og Sigrid Hardie (15 poeng hver) markerte seg.

19-årige Schanke-Næss hadde i tillegg 6 steals, 4 assists, 4 returer og 2 blokker og var på banen i 31 minutter, til tross for en ryggskade hun behandles for.

– Ane var bedre i ryggen i dag, så det er bare å fortsette å jobbe, sa Geir Bangstad.

Treneren var godt fornøyd med lagets andre kamp i ligaen.

– Vi startet med å bomme en god del skudd, og treffer vi dem er det plutselig en jevn kamp. Men som i kampen mot Asker i går gikk vi litt tom for krefter etter hvert. Vi kommer til å være litt opp og ned før vi blir flere spillere utover i sesongen, sa Bangstad.

I neste kamp mot Ulriken Eagles om to uker er trolig også Maren Schütz med igjen for Bergen Elite.

 

Poengscorere Ammerud – Bergen Elite (70-48):

Ammerud: Julia Heiden 20, Alexandra Polishchuk 20, Makana Stone 15, Henon Ogbazion 9, Josephine Traberg 5, Samanta Strupmane 1.

Bergen Elite: Sigrid Hardie 15, Ane Schanke-Næss 15, Emma Thowsen Harloff 9, Victoria Aas Minne 8, Lucia Ruiz Galvan 1.