Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Et langt steg mot kvartfinale
Kampen er slutt, Norge har vunnet 65-53 over Bulgaria og U20-jentene jubler ellevilt. Inne i sirkelen er Vilde Havnes helt til høyre, deretter Aurora Sørbye (skjult), Synne Jacobsen, Sunniva Sørbye, Maria Thoresen Myklebust, Karyn Sanford, Camilla Gjerstad, Sophia Priestley (skjult), Felicia Dyngeland-Sundén og på vei ut på banen Fatima Mohammad, Selma Deisz (til venstre) og Anna Hovig Wikstrøm.
FOTO: RAGNHILD RIIS
Kampen er slutt, Norge har vunnet 65-53 over Bulgaria og U20-jentene jubler ellevilt. Inne i sirkelen er Vilde Havnes helt til høyre, deretter Aurora Sørbye (skjult), Synne Jacobsen, Sunniva Sørbye, Maria Thoresen Myklebust, Karyn Sanford, Camilla Gjerstad, Sophia Priestley (skjult), Felicia Dyngeland-Sundén og på vei ut på banen Fatima Mohammad, Selma Deisz (til venstre) og Anna Hovig Wikstrøm. FOTO: RAGNHILD RIIS

Et langt steg mot kvartfinale

Seier nummer to for U20-jentene! Slovakia var regnet som en tøff konkurrent, Bulgaria som kom fra A-divisjon var favoritt i gruppa – men nå har Norge slått begge. Tirsdagens kamp mot Island blir en liten finale: Vinner Norge, har de også tatt førsteplassen i gruppa.

Norge – Bulgaria 65-53

– Det er et kjempelangt steg mot kvartfinale, samtykker Gunnar Nesbø.

– Samtidig skal vi vokte oss litt for å være for sikre. Vinner Island over Bulgaria i morgen, er vi allerede i kvartfinalen. Men vinner Bulgaria, kan det bli tre lag likt i poeng hvis vi taper for Island, og avgjørelse på innbyrdes oppgjør. Da er det også greit å ha med seg 12 poeng fra kampen i dag, understreker U20-treneren.

Bulgaria rykket ned fra A-divisjonen i U20 kvinner i fjor og har mistet sine to ledende spillere, begge fra 02-årgangen.

 

17-5 i andre periode

De ledet 13-12 etter første periode og holdt følge til 15-15 før Norge dro fra. Andreperioden endte 17-5 i norsk favør, den tredje 21-15. På det meste var ledelsen på 22 poeng (43-21), likevel ble det spenning i sluttminuttene.

Med 2:20 igjen å spille var avstanden plutselig bare 8 poeng (51-59), men da tok Karyn Sanford ansvar og la inn scoringen som ga Norge 10-poengsledelse og stoppet Bulgarias momentum.

– Vi hadde en bunnsolid andreperiode der vi holdt dem til 5 poeng og hadde god flyt offensivt også. Så fikk vi en god start på tredje periode og gikk opp i 20 poeng, men litt som senior menn hjemme mot Bulgaria (ledet med 21 og vant med 6) spilte vi for å beholde ledelsen, ble litt passive og mistet noe av rytmen, forteller Gunnar Nesbø.

 

– God jobb med scouting

– Det var utvilsomt forsvaret som ble avgjørende for oss i dag. Vi har gjort en god jobb med scouting og jentene var gode til å identifisere spillerne de møtte og hva de forskjellige gjør. Bulgaria slet virkelig med å få gode skudd i de tre første periodene. Den fjerde var en litt annen historie, men alt i alt var vi veldig solide, mente treneren.

Norge vant returstatistikken med solide 48-32 etter 10 hver fra Maria Thoresen Myklebust og Karyn Sanford.

Lagledelsen roterte med kun åtte spillere som var på banen i 15 minutter eller mer, Myklebust og Sanford klart lengst med 37 og 34.

17-årige Aurora Sørbye løftet seg stort fra første kamp, la 2 av 2 trepoengere og hadde 15 poeng og 5 steals.

 

To hviledager - så Island

Det norske laget har nå to fridager, den første fordi det er laget som «står over» i femlagspuljen, den andre er generell hviledag for alle lagene i mesterskapet i Craiova i Romania.

Så kommer en ny utfordring tirsdag når Island er motstandere. Norge tapte etter overtime for islendingene i nordisk (74-84), men har siden den gang forsterket laget med fem spillere, blant dem lørdagens toppscorere Maria Myklebust og Aurora Sørbye.

Men 2+2 er slett ikke alltid 4 i basket, og Island har hatt en fin start på mesterskapet med 72-40 over Østerrike i første kamp og 57-54 over Slovakia lørdag.

 

Poengscorere Norge: Maria Thoresen Myklebust 15, Aurora Sørbye 15, Karyn Sanford 14, Fatima Mohammad 8, Vilde Havnes 6, Synne Jacobsen 4, Felicia Dyngeland-Sundén 3.

Toppscorere Bulgaria: Ivana Boneva 11, Deana Stoyanovska 11, Iliyana Georgieva 7, Joana Valycheva 7.

 

B-EM U20 KVINNER LØRDAG

Gruppe D: Norge – Bulgaria 65-53, Island – Slovakia 57-54.

Stillingen (seire-tap): Island 2-0, Norge 2-0, Bulgaria 0-1, Østerrike 0-1, Slovakia 0-2.

Gjenstående kamper: Søndag 30/7 Slovakia – Østerrike og Bulgaria – Island, tirsdag 1/8 Norge – Island (14.30) og Bulgaria – Østerrike, onsdag 2/8 Bulgaria – Slovakia og Norge – Østerrike (19.30).