Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Enveiskjøring i toppoppgjøret
Isaac Likekele noterte seg for en triple-double og hjalp Fyllingen med å befeste sin posisjon på toppen av tabellen. Her forsøker han å skyte over Frøyas Marcus Larsson. Til høyre i bildet ser vi Frøyas Christopher Dalland og Fyllingens Peter Bullock. Til venstre er Mathias Jacobsen.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Isaac Likekele noterte seg for en triple-double og hjalp Fyllingen med å befeste sin posisjon på toppen av tabellen. Her forsøker han å skyte over Frøyas Marcus Larsson. Til høyre i bildet ser vi Frøyas Christopher Dalland og Fyllingens Peter Bullock. Til venstre er Mathias Jacobsen. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Enveiskjøring i toppoppgjøret

Frøya kunne kneppet innpå byrivalen med seier, men det var bortelaget anført av en dominerende Isaac Likekele som kunne juble for utklassingssifre, sesongens 15. seier og økt forsprang på toppen av tabellen.

Frøya – Fyllingen 72-104

Centrum Tigers - Ammerud 115-69

Etter et 23-poengstap i Fyllingsdalen idrettshall i midten av november ønsket Frøya å revansjere seg mot tabellnaboen Fyllingen som på sin side sto med 14 strake seiere før onsdagens oppgjør i Frøya Arena.

Hjemmelaget måtte klare seg uten Ognjen Nisavic for andre kamp på rad, men bydde opp til dans og spilte jevnt med serielederen i første periode. Fyllingen, uten Eric Fongué, skrudde opp dampen i 2. periode og så seg aldri tilbake.

Lagene fulgte hverandre tett frem til 30-30, men derfra og ut skulle det meste handle om gjestene som viste sin klasse og vant de to midtre periodene med henholdsvis 26-12 og 26-13.

Ved kampslutt viste resultattavlen 104 poeng for Fyllingen mot Frøyas 72.

 

Brennhet Likekele best i sterk laginnsats

Fyllingens Isaac Likekele var tidvis ustoppelig og endte opp som kampens mest effektive spiller med en triple-double: 15 poeng, 12 returer og 11 assist. I tillegg bidro han med 5 steals.

Sammen med rekkekamerat Terrell Brown (kampens toppscorer med 29 poeng) viste de utover kampen hvorfor Calix Black Ndiayes menn kun har 2 tap etter at 17 av 30 serieomganger er spilt.  

– En bra lagseier, må jeg vel få si. Veldig mange som bidro, Peter Bullock (41!) for eksempel gjorde sin desidert beste kamp for sesongen, fastslo Calix Black Ndiaye.

 

Borte mot Kongsberg søndag

Fyllingen (15-2) har igjen bare Kongsberg Miners (9-5) før jul, og kan legge enda en utfordrer ytterligere ett tap bak. Men Ndiaye venter seg en tøff kamp i Kongsberghallen søndag.

– De er helt sikkert revansjsugne etter at vi slo dem i Bergen (95-72) og kommer til å gi oss mye sterkere motstand nå. Men vi er forberedt på å bli jaktet av alle, det er konsekvensen av å toppe tabellen, sier Fyllingen-treneren.

– Vi er jo fremdeles bare så vidt over halvspilt, det er veldig mange kamper igjen. For hver seier er vi én seier nærmere et potensielt første gull til Fyllingen. Men kjenner de andre klubbene rett, kommer det flere forsterkninger nå før andre halvdel. Da blir også ligaen mye mer «competitive», så vi er nødt til å tenke at vi må bli bedre enn vi er nå, understreker Calix Black Ndiaye.

 

Tøff kveld for vertene

For Frøyas del ble det en tung kveld på hjemmebane. Lagkaptein Jørgen Lamo havnet i feiltrøbbel tidlig i 3. periode og laget endte med totalt 20 turnovers.

Valen Tejada var skuddvillig hele kampen og senket 6 av 18 trepoengsforsøk og endte på 21 poeng. I likhet med Tejada scoret JD Muila også 21 poeng og var sterk under egen kurv med 11 defensive returer.  

Siste oppgjør mellom lagene går av stabelen om under én måned, den 10. januar i Fyllingsdalen idrettshall.

 

Bortekamper neste

Mens Fyllingen skal til Kongsberg søndag, skal Frøya ut i et nytt lokaloppgjør tirsdag, denne gangen borte mot Audun Eskelands Gimle.

 

Poengscorere Frøya – Fyllingen (72-104):

Frøya: JD Muila 21, Valen Tejada 21, Marcus Larsson 10, Christopher Dalland 8, Etienne Nasser Aspevik 7, Halfdan Bjørn-Dønnem 3, Mathias Jacobsen 2.

Fyllingen: Terrell Brown 29, Nikolas Skouen 17, Isaac Likekele 15, Haji Jawara 12, Peter Bullock 11, Ivars Zvigurs 9, Adam Shakil Khan 5, Nicolas Gundersen Ballone 4, Edvard Aamodt Kristiansen 2.

 

Centrum utklasset Ammerud: 115-69

Ammerud hang bare med i åpningsminuttene og ble etter hvert fullstendig overkjørt av Centrum Tigers i Vulkanhallen.

Centrum vant den tredje perioden med utklassingssifrene 31-10 og cruiset inn til 115-69.

Samtidig som det var Ammeruds åttende kamp der motstanderen kom opp i tresifret score, stoppet Centrum sin tapsrekke på tre kamper.

– Vi har sett Ammeruds progresjon i de siste kampene og mot Tromsø nå sist, slo dem bare med noen få poeng sist (76-68 i oktober), så vi undervurderte dem ikke på noen måte, forklarte Johannes Dolven.

– Vi var også klare på at denne kampen var en «must win» for oss siden det var den siste før jul og vi hadde tapt tre på rad, la Centrum-kapteinen til.

Dolven var kampens ledende spiller med 22 poeng og 15 returer, mens forwardkollega Petar Kutlesic ikke var langt unna en triple-double med sine 12 poeng, 10 returer og 7 assists.

Hjemmelaget imponerte med 50 prosent treff på 3-poengerne (13 av 26), etter at Ulrik Stranger-Johannessen hadde lagt 4 av 7, Øyvind Torsetnes 3 av 4 og Stian Emil Berg 2 av 3.

Elias Demoniere leverte også en solid kamp med 19 poeng etter 5 av 5 i field goals pluss 7 assists.

Ammerud møter Oppsal hjemme på Apalløkka lørdag i sin siste kamp før jul, mens Centrums neste kamp er borte mot Gimle 6. januar.

 

Poengscorere Centrum Tigers – Ammerud (115-69):

Centrum Tigers: Johannes Dolven 22, Sivert Wærstad Nordheim 21, Elias Demoniere 19, Ulrik Stranger-Johannessen 15, Petar Kutlesic 12, Øyvind Lied Torsetnes 9, Nikola Antanasijevic 9, Stian Emil Berg 6, Johannes Wangensteen 2.

Ammerud: Mustapha Dibba 22, Jacob Røysland 12, Eric Gilchrese 10, Skage Spernes Eidholm 10, Matthew Garcia 6, Ilarion Bonhomme 5, Ouzhan Farzaneh 4.