Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Det løsnet for Ulriken
Stine Austgulen la 5 av 11 trepoengere og var kampens ledende spiller med 31 poeng og 9 returer da Ulriken slo Asker 102-70. Her er gjestenes kaptein i en drive mellom Kristine Lindholm (til venstre) og Natalie Villaflor. Bak ser vi Andrine Bergseth (delvis skjult) og Anna Hovig Wikstrøm. FOTO: ARILD SANDVEN

Det løsnet for Ulriken

Asker Aliens ledet tidlig i andre periode, men så fikk Ulriken en 12-0-run og etter hvert en stor ledelse og masse flyt. Med 102-70 ble UIriken første lag til å score tresifret i kvinnenes BLNO denne sesongen.

Asker Aliens – Ulriken Eagles 70-102

Ullern – Bergen Elite 81-52

– Vi var ganske dårlige før pause og kastet bort ballen for mye, sa Stine Austgulen. Hun ga kred til Asker også. Hjemmelaget spilte jevnt med de regjerende mestrene, ledet 17-10 i første periode og 27-25 tidlig i den andre i Leikvollhallen.

– De spilte aggressivt og tettet igjen midten. Vi hadde dårlig flyt, og 12 turnovers ved pause er mye til å være oss, fastslo Ulriken-kapteinen.

Det snudde med en 12-0-run etter 7 strake poeng fra Stine Austgulen, en sterk angrepsretur og scoring fra Lina Blanco og en trepoenger fra Aurora Sørbye, men på stillingen 34-37 tre minutter før pause hadde Ulriken 12 turnovers, det samme som Asker.

13-0-run, mange Asker-turnovers

I begynnelsen av tredje periode sto det ikke mer enn 46-42 til gjestene, men så gikk det fort:

På under to minutter vant Ulriken-jentene 13-0 og med høyt tempo både tvang de fram mange turnovers hos Asker og løp inn enkle poeng.

De to siste periodene endte 30-18 og 26-13 og turnoverstatistikken viste til slutt 18 for Ulriken og 35 til Asker.

– Det løsnet for oss, men vi visste vel at høyt tempo i 40 minutter ville gi fordel oss. Det hjelper oss til noen enkle poeng, understreket Austgulen. Pressforsvaret har vært Ulrikens varemerke de siste sesongene, mot Asker fikk bergenserne inn 26 steals.

Solid scoringstrio

I tillegg har DuRell Sanford et lag med pålitelige scorere. Stine Austgulen er ligaens toppscorer med 28,9 poeng i snitt pr. kamp, og endte med 31 lørdag – det samme som Askers USA-import, Natalie Villaflor, som snitter på 27 i ligaen.

Austgulen traff på 5 av 11 trepoengsskudd og hadde blant annet 9 returer og 3 steals i tillegg, mens Synne Jacobsen 22 poeng etter å ha satt 3 av 6 treere.

Aurora Sørbye åpnet kampen med 6 av lagets 12 turnovers i første omgang, men storspilte i del to og endte bare en steal og to assists fra en triple-double med sine 25 poeng, 9 steals og 8 assists.

Trioen sto for 78 av lagets 102 poeng. Ulriken manglet for øvrig Fatima Mohammad i lørdagens kamp.

– Moro å spille mot

– Vi gjør mye bra og har noen runs, men Ulriken er så mye mer stabile enn oss, de har runs gjennom hele kampen. Vi er for mye opp og ned, forklarte Natalie Villaflor.

Den amerikanske guarden må ta mye ansvar i Asker Aliens og viste sin klasse med 31 poeng etter å ha satt 3 av 8 trepoengere, 8 av 15 topoengsskudd og 6 av 6 straffer. I tillegg hadde hun blant annet 6 returer og 3 assists.

– De har et virkelig godt lag, sa 24-åringen om Ulriken.

– De er konsistente hele veien, presser og står på. Det er moro å spille mot dem, det gjør oss bare bedre, fastslo Villaflor.

Ulriken vant lagenes første møte i Bergen 12. november 78-44. De møtes igjen i Landåshallen 18. februar og i Vollenhallen (NB!) 9. mars.

Poengscorere Asker Aliens – Ulriken Eagles (70-102):

Asker Aliens: Natalie Villaflor 31, Andrine Bergseth 9, Alva Julsrud 9, Kristine Lindholm 8, Teodora Borojevic 5, Siri Granheim 4, Leyla Goh 4.

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 31, Aurora Sørbye 25, Synne Jacobsen 22, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 11, Lina Hønsi Blanco 6, Sunniva Sørbye 4, Siena Sanford 3.

Ullern: 50 poeng før pause

Ullern-jentene åpnet med 9-0, ledet 32-12 etter første periode og 50-20 ved pause etter gnistrende angrepsspill. Så fikk Bergen Elite være mer på moroa i de to siste periodene, den fjerde vant gjestene 19-13.

Et Bergen-lag som fortsatt har Ane Schanke-Næss og Rikke Sjumarken på skadelista ble for tynt til å kunne holde følge med laget som pr. i dag topper BLNO-tabellen med 9 seire og 1 tap.

Geir Bangstads jenter skal opp mot Bærum i Nadderudhallen, mens Ullern spiller hjemme mot Ammerud lørdag i siste kamp før jul.

Poengscorere Ullern – Bergen Elite (81-52):

Ullern: Maren Vieth Mildestvedt 17, Micol Torresani 17, Tori Solberg Halvorsen 16, Fanny Dyngeland-Sundén 8, Sophia Priestley 8, Aurora Grieg Toyomasu 8, Hannah Tomren Kristoffersson 3, Vilde Havnes 2, Helena Eckhoff-Eliassen 2.

Bergen Elite: Ingeborg Gjengstø 11, Karoline Falch-Monsen 11, Sigrid Hardie 9, Sunniva Vik Pettersen 9, Emma Thowsen Harloff 6, Victoria Aas Minne 4, Lucia Ruiz Galvan 2.