Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Centrum lekset opp Oppsal i osloderbyet

Centrum lekset opp Oppsal i osloderbyet

To oslolag med mye felles møttes onsdag kveld for å gjøre opp om foreløpig best i hovedstaden-beltet. Hjemmelaget scoret kampens første fire poeng, men etter det handlet alt om gjestende Centrum.

Vertene åpnet med 4-0, men Centrum svarte med åtte raske og tok over ledelsen.tilig lagfeil for Oppsal gjorde at Centrum fikk muligheten til å skyte straffer allerede midtveis i første quarter. Ingen av lagene skjøt seg veldig godt inn i kampen innledningsvis, og scoren var lenge ganske lav. Men ledet av Johan Flaa tok Centrum et nytt jafs og var plutselig opp med 8-17, og tvang Oppsal til en timeout. Nathaniel Nikolic fikk endelig en and-one da Centrum hadde rykket fra til 8-20, så ikke gjestene fikk rykke fra med en gang. Igjen og igjen ble Centrum sendt til straffelinja, og fikk strekke ledelsen inn mot den første hvilen. Centrum begynte tidlig å bruke flere av sine yngre spillere, og gikk inn i pause 12 poeng opp.

Oppsal tok initiativet umiddelbart i andre periode og krøp fort opp i ryggen på gjestene på 24-29. Imidlertid ble det grunn til bekymring da forwardene til Oppsal begynte å komme i foulproblemer tidlig i kampen. Men Centrum svarte med sitt eget lille run, strakk ledelsen til 11 poeng igjen, og Jarl Jespersen så seg nødt til å ta sin andre timeout. Centrum dominerte nå både returtakningen og det offensive tempoet. Et frustrert Oppsal gjorde enkle feil, gav bort ballen, og Centrum straffet dem med en 18-0-run som gav dem en ledelse på over 20 poeng. Med 30-poengsledelse til gjestene like før pause lot Inge Kristiansen Dante Olsen få sin BLNO-debut.

Spilletid for de yngste spillerne
Noe helt spesielt måtte til for at Oppsal skulle kunne komme inn i kampen igjen i andre halvdel. Men hjemmelagets forsvar klarte ikke å henge med når Centrum startet perioden med god bevegelse på både spillere og ball. Med fire fouls tidlig i tredje quarter, levde Oppsals Jonathan Linnestad farlig, og måtte ta en pause. Et urytmisk Oppsal gikk seg stadig fast i Centrums forsvar, endte opp med skudd fra distanse, og med svak effektivitet plukket gjestene ned returer og angrep raskt. Med 40 poengs margin mellom lagene valgte begge trenerne å bruke flere av sine yngre spillere. Det ebbet ut med 43-89 til gjestene før det avsluttende quarteret.

Selv med litt uvant mannskap på banen for begge lag endret ikke kampbildet seg nevneverdig i siste periode. Centrum fortsatte å flytte ballen raskere enn vertene, og selv om Oppsal pyntet på resultatet noe, var uttellingen på skudd ikke god. Mot slutten senket debutanten Dante Olsen en treer og satte fyr på Centrum-benken.

Ferguson-føner i hvilen
Jarl Jespersen var forståelig nok frustrert etter nedsablingen i derbyet. – Etter første quarter er vi ikke til stede, slår han kontant fast. - Det blir masse turnovers, og Centrum får os ut av systemene våre og klarer å forutsi hva vi gør. Det blir tvungede angrep. Jespersen erkjenner at han prøvde seg med «Ferguson-føner» i garderoben i halvtid, og de første minuttene etter hvilen var positive. _ Men er ikke godt nok trent eller organisert, innrømmer Jarl.  – Da blir det tøft mot Centrum som flytter ballen veldig godt i dag, og får oss til å se ut som juniorlag.