Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Bare nesten for Ammerud
Eric Gilchrese var banens ledende spiller med 17 poeng og 11 returer og glimrende i fjerdeperioden da Ammerud hentet inn nesten hele Centrums forsprang. Her skyter 36-åringen over Nikola Antanasijevic. Til venstre i bildet er Johan Flaa og Mustapha Dibba.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Eric Gilchrese var banens ledende spiller med 17 poeng og 11 returer og glimrende i fjerdeperioden da Ammerud hentet inn nesten hele Centrums forsprang. Her skyter 36-åringen over Nikola Antanasijevic. Til venstre i bildet er Johan Flaa og Mustapha Dibba. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Bare nesten for Ammerud

Ammerud er eneste lag uten seier i BLNO, men var nær ved å snu Oslo-oppgjøret mot Centrum Tigers og vinne i Vulkanhallen. – Jeg kan ikke være fornøyd når vi taper, men vi kan leve med denne typen tap fordi vi ikke lot oss overkjøre, men kjempet og viste fremgang, sa banens bestemann, Eric Gilchrese.

Centrum Tigers – Ammerud 76-68

Etter at Centrum hadde dratt fra og ledet med 15 poeng (58-43) tidlig i fjerde periode, førte Gilchrese an i Ammeruds opphenting.

Med 2:58 igjen å spille reduserte amerikaneren til 65-63 med et 4-poengsspill:

Traff en trepoenger, ble feilet av Johan Flaa og satte «and one»-straffen.

Så prikket Gilchrese inn en ny treer til 67-66 og etter en scoring fra Johan Dolven reduserte Jacob Røysland til 69-68 med en drive og 2:10 igjen på tavla.

Da tok Johan Flaa ansvar og avgjorde den intense Oslo-duellen med de siste 7 poengene. To straffer, en trepoenger med Eric Gilchrese så tett på seg som mulig – og til slutt to straffer i sluttminuttet.

 

– Kom aldri opp i turtall

– Jeg syns det er samme følelsen inn mot denne kampen som mot Nidaros og Asker, jeg er redd for at spillerne skal undervurdere motstanderne og ikke ha den rette energien, sa Inge-Aleksander Kristiansen etter at hjemmelaget hadde sluppet med skrekken i sluttminuttene.

– Mot Nidaros var det bekmørkt hele kampen, mot Asker klarte vi å skjerpe oss i andre «half» og klarte å dra i land seieren.

– Jeg var fornøyd med progresjonen vår før denne kampen, men nå kom vi aldri opp i turtall og gjorde ikke det vi var blitt enige om, understreket Centrum-treneren.

 

Kutlesic tilbake

Det var spesielt i angrep Centrum Tigers sviktet, mens Kristiansen var godt fornøyd med forsvarsspillet mot Mustapha Dibba. Ammerud-forwarden hadde 41 poeng mot Fyllingen søndag og måtte nøye seg med 16 poeng nå.

– Vi har Petar (Kutlesic) og Giorgos (Kotrotsios) som dekker ham opp med hjelp fra laget, de gjør en veldig god jobb, fastslo coachen.

Petar Kutlesic sesongdebuterte, og den 2,06 m lange serberen viste at han blir en viktig mann også denne sesongen. 7 poeng og 8 returer ble det på 29-åringen.

Ammerud vant likevel returstatistikken 32-28, etter 11 returer fra Gilchrese og 10 fra Dibba.

 

Sterkt av Davidsen

Samtidig var Henrik Male Davidsen tilbake og leverte en solid kamp med 14 poeng og mye bra forsvar. 29-åringen har vært ute i de siste med en ankelskade.

– Det hjelper oss enormt å få med Henrik igjen, presiserte Eric Gilchrese.

– Han har ikke fått trent så mye, har måttet gå gjennom de nye tingene i spillet vårt, men er en veldig viktig brikke for oss, sa pointguarden.

Gilchrese var banens beste spiller og endte med 17 poeng og 11 returer – som både toppscorer og beste rebounder – pluss 3 assists og 2 steals.

Mustapha Dibba hadde 16 poeng, 10 returer, 4 assists og 3 blokker.

 

Nordheim førte an

Hos Centrum ble Johan Flaa mest effektiv etter sluttminuttene der han scoret 7 av sine 16 poeng. I tillegg hadde pointguarden 7 returer og 3 steals – og 3 av 5 på trepoengere, den siste til 74-68 særdeles viktig.

17-årige Sivert Wærstad Nordheim fortsetter også å imponere i ligaen, var lagets beste spiller i startfasen og endte med 15 poeng, 4 returer og 2 steals.

Giorgos Kotrotsios noterte seg for 9 poeng og 5 returer, Johannes Dolven satte 14 poeng og Stian Emil Berg 8 poeng pluss 4 assists.

 

Borte mot Kongsberg Miners

Centrum Tigers har tre seire på fire kamper og klatret til tredjeplass på tabellen bak Frøya og Tromsø Storm, som begge har 4-1. Nå venter en vanskelig bortekamp mot Kongsberg Miners søndag for Oslo-guttene.

– Det er lenge siden vi har vunnet på Kongsberg, og hvis teorien min om at vi ikke klarer å motivere oss mot antatt svakere lag stemmer, slipper vi iallfall det mot Kongsberg, fastslo Inge-Aleksander Kristiansen.

– Men vi må noen knepp opp for å kunne vinne og få ut potensialet vårt.

 

Poengscorere Centrum Tigers – Ammerud (76-68):

Centrum Tigers: Johan Flaa 16, Sivert Wærstad Nordheim 15, Johannes Dolven 14, Giorgos Kotrotsios 9, Stian Emil Berg 8, Petar Kutlesic 7, Elias Demoniere 2, Gard Beinnes 2, Laurence des Bouvrie 2, Anders Nymo 1.

Ammerud: Eric Gilchrese 17, Mustapha Dibba 16, Henrik Male Davidsen 14, Jacob Røysland 8, Julian Haneborg 4, Jonatan Hjelseth Mæhlum 3, Ouzhan Farzaneh 3, Ruben Driesprong Langerød 2, Matthew Bernarte Garcia 1.