Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Bakken valgt inn i FIBA-styret
MicrosoftTeams-image (3).png

Bakken valgt inn i FIBA-styret

For første gang i historien får FIBA World et norsk styremedlem i sentralstyret. NBBFs visepresident Tor Christian Bakken ble i dag valgt inn i FIBA Worlds styre som første nordmann noensinne. Dette skjedde under FIBA-kongressen i Manila i dag, der NBBF deltar med president Jan Hendrik Parmann og nettopp det nyvalgte styremedlemmet Tor Christian Bakken.

Tor Christian har i flere tiår vært en respektert aktør i det internasjonale miljøet i FIBA, og har tidligere hatt en rekke verv der, som blant annet styremedlem i FIBA Europe og FIBA-dommer i en årrekke. Han er i dag visepresident i NBBF, med særlig fokus på internasjonale temaer.

- Dette er ikke bare en fjær i hatten for Tor Christian og den anerkjennelsen han så fortjent faktisk har opparbeidet seg internasjonalt, men også for utviklingen i norsk basket når nordmenn blir tatt med i slike betraktninger, sier en storfornøyd basketpresident Jan Hendrik Parmann, som også forteller at det har ligget en lang og god prosess i kulissene frem mot dette valget for å sikre denne styreplassen. Parmann fremhever spesielt det nordiske samarbeidet, som stilte seg bak og aktivt støttet Tor Christians kandidatur.

Videre forteller Parmann at dette ikke bare er viktig for norsk basket, men for hele norsk idrett – Det å få en person som ser på idrettspolitikk og ikke minst idrettens verdier med «norske briller» rundt styrebordet i verdens nest største, og likeså innflytelsesrike, internasjonale særforbund er særdeles viktig, ikke bare for norsk basket, men for hele norsk idrett. Dette spesielt med tanke på de utfordringene som idretten for tiden står i, sier basketpresidenten.

- Dette føles nesten litt uvirkelig og jeg er veldig stolt. Jeg kommer til å være en forsvarer for nordiske verdier, av typen åpenhet, mangfold, inkludering og deltakelse. Det må ikke være noen barrierer for dem som vil spille basketball, jeg tenker da i hovedsak på økonomi. Jeg ser veldig frem til å prøve meg på dette nivået, uttaler Tor Christian Bakken.

TCB og JHP FIBA World 2023.png

Det var to storfornøyde norske delegater etter dagens FIBA Congress i Manila, der den ene ble valgt inn i sentralstyret til verdens nest største internasjonale særforbund, FIBA. F.v. NBBFs visepresident og sentralstyremedlem i FIBA, Tor Christian Bakken og basketpresident Jan Hendrik Parmann. (Foto: Norges Basketballforbund)

 

Idrettspresident Zaineb Al-Samarai var veldig fornøyd da vi tok kontakt for en uttalelse: -Først og fremst gratulerer til Tor Christian Bakken og norsk basketball, men også til hele norsk idrett. Det er stort at en nordmann får plass rundt styrebordet i en av verdens største idretter.

Norsk idrett har store ambisjoner om økt påvirkning internasjonalt, og med vår internasjonale strategi jobber vi for at enda flere skal ha internasjonale verv. Dette er jo bare helt fantastisk!

Zaineb heier.jpg

Idrettspresidenten på landskamp i sommer med president Jan Hendrik Parmann ved sin side. Ytterst til venstre kan man se nå styremedlem i FIBA World, Tor Christian Bakken.

 

Følgende kandidater ble i dag valgt inn i det nye styret i FIBA Central Board:

President: Sheikh Saud Ali Al Thani

Treasurer: Mr. Ingo Weiss from Germany

Ms. Carol Callan from USA
Mr. Yamil Alejandro Bukele Perez of El Salvador
Mr. Usie Richards of Virgin Islands
Ms. Yuko Mitsuya of Japan
Mr. Yao Ming of China
Ms. Carmen Tocala of Romania
Mr. Matej Erjavec of Slovenia
Mr. Asterios Zois of Greece
Mr. Tor Christian Bakken of Norway
Ms. Jubilee Kuartei of Palau
Mr. Burton Ross Shipley of New Zealand
Ms. Pascale Mugwaneza of Rwanda
Mr. Jean-Michel Ramaroson of Madagascar