Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Avgjorde i andre periode
En kjent situasjon fra Bærums hjemmekamper i Nadderudhallen: Stian Mjøs har fintet seg fri og legger to poeng. Rundt ham ser vi alle de fem Centrum-spillerne på banen, fra venstre Stian Emil Berg, Anders Nymo, Giorgos Kotrotsios (bak), Johannes Dolven og Elias Demoniere. Bak til høyre er Bærums Oscar Hellebust. Mjøs var mestscorende for Bærum med 17 poeng og hadde i tillegg 12 assists og 5 steals.
FOTO: SIMEON BACOLOD
En kjent situasjon fra Bærums hjemmekamper i Nadderudhallen: Stian Mjøs har fintet seg fri og legger to poeng. Rundt ham ser vi alle de fem Centrum-spillerne på banen, fra venstre Stian Emil Berg, Anders Nymo, Giorgos Kotrotsios (bak), Johannes Dolven og Elias Demoniere. Bak til høyre er Bærums Oscar Hellebust. Mjøs var mestscorende for Bærum med 17 poeng og hadde i tillegg 12 assists og 5 steals. FOTO: SIMEON BACOLOD

Avgjorde i andre periode

Bærum slapp seg løs og storspilte i andreperioden (31-14) mot et Centrum Tigers-lag som aldri kom opp mot vanlig nivå og som ikke var i nærheten av å skape spenning i de to siste periodene.

Bærum – Centrum Tigers 87-71

– Fremdeles handler det om å få bort alle svingningene. Vi er for ujevne offensivt, men får bedre og bedre eierskap til det vi gjør, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff etter at tabelltreer Centrum Tigers var satt grundig på plass i Nadderudhallen.

Dermed står Bærum med 7 seire og 7 tap, mens Centrum Tigers fikk sitt fjerde tap for sesongen (10-4).

– Jeg hadde tenkt vi skulle hatt litt bedre resultater tidligere i sesongen, men dette lignet på en karakterseier, fastslo han.

Søndag spilte Bærum uten lagkaptein Stian Mjøs og holdt likevel følge med Kongsberg Miners til sluttsekundene (65-72) i en bortekamp der Sjur Dyb Berg (27) var eneste spiller over 20 år.

– Det virket som flere skjønte litt mer etter det. De unge gutta er blitt friskere, Ludvik (Bergseng) var til tider kjempegod i dag og alle disse spillerne vil vokse. Jeg er veldig fornøyd med at vi så tidlig som 3:30 før slutt kunne gå inn med fire 17-åringer og en 15-åring på banen, sa Eckhoff.

 

Jakten på julepynten

Mjøs måtte stå over søndagens kamp i Kongsberghallen etter en sjelden «julepyntskade», da han fredag falt fra en stige på jakt etter julepynt i loftet over garasjen hjemme.

– At jeg ikke brakk noe, er nesten helt utrolig. Men det ble en lårhøne pluss albuen og trøkker og skrubbsår, forteller Bærum-kapteinen.

– Jeg klarte ikke å løpe søndag, så det var sjanseløst å skulle spille. Men fra søndag til mandag og med fysiobehandling ble det bra igjen, sa Mjøs, som ledet Bærum med 17 poeng, 12 assists og 5 steals – og traff 3 av 6 trepoengere.

 

Traff 9 av 15 trepoengere før pause

12 assists er tangering av egen bestenotering denne sesongen (mot Asker Aliens) og kun Milovan Savic har mer, med 13 for Gimle mot Ammerud.

– Andreperioden vår er veldig bra. Ballen flyter, vi spiller solid forsvar og får stops. Vi gjør det trangt for Centrum og får løpt. Og når vi har balltempo og setter skudd, blir alt mye lettere, påpekte Bærum-kapteinen.

Bærum skjøt Centrum i senk før pause med 9 av 15 på trepoengere etter at Oscar Hellebust hadde lagt 3 av 5 og Ludvik Bergseng 2 av 2.

Med 31-14 i en spektakulær andreperiode hadde hjemmelaget 49-32 ved pause og selv om Centrum Tigers hevet seg i andre del av kampen, kom de aldri nærmere enn 12 poeng (53-41), mens Bærum var oppe i 22 poengs ledelse flere ganger.

 

– Åpenbart mer sultne

– Vi må jo møte opp og ha lyst til å vinne og være klare til å legge inn litt innsats, konkluderte Inge-Aleksander Kristiansen.

– Men vi har vunnet mange jevne kamper og de to siste med 1 og 3 poeng, mens Bærum har vært på den andre siden av scoren i sine kamper. De var åpenbart mer sultne enn oss i denne kampen, og da vi havnet bakpå, klarte vi aldri å komme inn i det igjen. Når det er så energiløst, kan vi ikke vinne, understreket Centrum-treneren.

Toppscorer og playmaker Johan Flaa er ute med skade og ikke med igjen før på nyåret, men Centrum Tigers har vunnet sine tre foregående kamper uten Flaa – mot Nidaros Jets, Tromsø Storm og Kongsberg Miners.

Nå venter to tøffe kamper i Bergen mot topplagene Fyllingen og Frøya og hjemmekamp mot Ammerud neste onsdag i det som blir Centrums femte kamp på 14 dager.

 

Solide 17-åringer

Ved siden av Mjøs leverte Sjur Dyb Berg solid med 7 poeng, 12 returer og en megadunk, mens også unggutta bidro sterkt til seieren. Ludvik Bergseng endte med 16 poeng og 8 returer, et par dunker underveis ble det også. Oscar Hellebust kom tidlig i gang, styrte godt som pointguard og endte med 12 poeng, mens en heltent Gabriel Ögluson i løpet av bare 12 minutter noterte seg for 12 poeng (5 av 8 field goals, 2 av 3 treere), 5 returer og 3 steals.

Bærum spilte de siste 3:30 av kampen med 17-åringene Bergseng, Hellebust, Ögluson og Samuel Barmen samt 15-årige Christoffer Vråle Rønning.

Johannes Dolven var en klar ener hos Centrum Tigers: Lagkapteinen satte 10 av 13 field goals og hadde 21 poeng, 7 returer og 3 assists.

17-åringene Elias Demoniere og Sivert Nordheim var også skapende og gode og burde kanskje spilt mer enn henholdsvis 25 og 18 minutter? Men igjen, Centrum er midt inne i en tøff kampperiode og tirsdagens kamp var i praksis tidlig tapt.

 

41 prosent på trepoengere - 47 på straffer

Bærum som lag endte på 41 prosent på trepoengerne (12 av 29), Centrum var under pari her også med 31 prosent (7 av 22), til tross for 2 av 3 fra Ulrik Stranger-Johannessen og 2 av 4 fra Øyvind Torsetnes.

Men begge lags straffeskyting ble en snakkis i Nadderudhallen, selv om det tok seg litt opp i sluttminuttene.

Bærum endte på 47 prosent (9 av 19), mens Centrum karret seg over 50 prosent (8 av 15) med Sivert Nordheims to treff det siste halvminuttet av kampen.

 

Poengscorere Bærum – Centrum Tigers (87-71):

Bærum: Stian Mjøs 17, Ludvik Mürer Bergseng 16, Oscar Hellebust 12, Gabriel Ingi Ögluson 12, Sjur Dyb Berg 7, Fredrik Kleivdal 7, Aksel Hvalgård Borg 6, Jonas Øye Hansen 6, Scott Priestley 2, Samuel Themba Barmen 2.

Centrum Tigers: Johannes Dolven 21, Sivert Wærstad Nordheim 10, Elias Demoniere 9, Ulrik Stranger-Johannessen 8, Stian Emil Berg 6, Øyvind Lied Torsetnes 6, Petar Kutlesic 3, Anders Nymo 3, Nikola Antanasijevic 3, Giorgos Kotrotsios 2.