Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Asker snudde og vant
Sebastian Sjöberg og Asker Aliens måtte kjempe for seieren etter Oppsal Panthers’ gode start på kampen. Her har han tatt seg forbi Isaiah Alonzo og Nataniel Nikolic. FOTO: SIMEON BACOLOD

Asker snudde og vant

I jakten på å hevne et forsmedelig 3-poengstap i Leikvollhallen (87-90) for drøyt 3 uker siden, måtte Jarl Jespersen klare seg uten Isac Ashraf Angelsen og Thomas Ble mot Asker Aliens i torsdagens kamp. En forrykende start ga håp for Oppsal, men bortelagets 12-0-run i 3.periode ble avgjørende for at de gulkledde kunne juble for sesongens syvende seier.

Oppsal Panthers – Asker Aliens 90-98

Niclas Telle Ellingsen la kampens to første poeng og kickstartet en solid førsteperiode for de blåkledde som endte 23-12 i favør Oppsal, der 5 av deres første 6 trepoengsforsøk ga uttelling.

Isaiah Alonzo kjempet godt under begge kurvene og gjorde livet surt for Basil Shiltaghs menn innledningsvis. Amerikaneren endte kampen med 20 poeng, 14 returer og 4 assist.

Oppsals nyervervelse Mitchell Kirsch ble observert på hjemmelagets benk, men i påvente av klarering fra UDI måtte amerikaneren ta til takke som tilskuer i kveldens kamp.

Asker-dominans i 3.periode

Etter den første perioden spilte Asker seg mer og mer inn i kampen. Ringreven Joshua Hart skaffet seg gode arbeidsvilkår med sin styrke og kløkt og endte opp som kampens toppscorer med 33 poeng, 7 returer og 2 assist.

Ved halvtid var hjemmelagets ledelse kappet ned til 3 poeng (43-40).

Etter at Oppsals Christian Andersen utliknet til 45-45 tidlig i den tredje perioden takket Asker for følget med et 12-0-run der nevnte Hart og den svenske duoen Max Andersson og Sebastian Sjöberg til tider så ustoppelige ut. 3.perioden endte 32-12 og hadde gitt Asker en 16-poengsledelse (56-72).

Treffsikre unggutter

18-årige Nataniel Nikolic fikk tillit i Oppsals forsøk på å hente opp Askers ledelse i 4.periode. På drøye 9 minutters spilletid fikk han vist frem sitt skuddrepertoar og satte 16 poeng, blant annet når han reduserte Askers ledelse til 5 poeng (84-89) med en trepoenger med 2 minutter igjen på klokka.

Men en annen 18-åring, Jacob Vogt Aabel, ga Asker pusterommet de trengte med et avgjørende trepoengstreff og spikeren i kista til 84-92.

Andersson og Sjöberg satte 2 straffer hver i sluttminuttet og Asker vant til slutt 98-90.

Asker tar imot Bærum i Leikvollhallen lørdag 16.desember. Oppsal vil jakte sesongens andre seier borte mot Ammerud samme dag.

Poengscorere Oppsal Panthers – Asker Aliens (90-98):

Oppsal Panthers: Isaiah Alonzo 20, Nataniel Nikolic 16, Jonathan Siggaard Linnestad 16, Christian Andersen 15, Gudmund Leachman Røthing 9, Niclas Telle Ellingsen 8, Thomas Johansen 4, Kevin Austria 2.

Asker Aliens: Joshua Hart 33, Sebastian Sjöberg 26, Max Andersson 14, Jacob Vogt Aabel 10, Anders Lislevatn Landenget 9, Filip Rypdal Øverås 4, Filip Kaasa 2.