Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / – Tror vi skal bli bra
Stine Austgulen leverte en av de sterkeste statistikkene de siste sesongene med sine 38 poeng, 9 steals og 9 returer mot Bærum. Her er Ulriken-kapteinen i en drive mellom Eirin Vreim Holm og Mathea Lindbråten.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Stine Austgulen leverte en av de sterkeste statistikkene de siste sesongene med sine 38 poeng, 9 steals og 9 returer mot Bærum. Her er Ulriken-kapteinen i en drive mellom Eirin Vreim Holm og Mathea Lindbråten. FOTO: ERIK B. BERGLUND

– Tror vi skal bli bra

Ulrikens tap for Ullern lørdag gjorde kvinnenes BLNO mer interessant, men med et halvt lag borte var tittelforsvarerne fornøyd med sin første seier for sesongen. Bærums nykomponerte lag viste fin fremgang, men måtte til slutt se seg slått med 32 poeng.

Bærum – Ulriken Eagles 59-91

– Det tynneste laget vi har hatt, helt klart – iallfall de fem siste sesongene, samtykket DuRell Sanford.

– Men om vi vinner eller taper kampene denne helgen, er ikke så viktig. Vi trenger litt mer tid, men blir bedre som alle andre, presiserte Ulriken-treneren.

Tittelforsvareren dro til Oslo med åtte spillere, men Helene Klett er småskadet og ble spart både mot Ullern lørdag og Bærum søndag.

Dermed ble det spilletid for alle de tre yngste i BLNO-troppen, 15-årige Siena Sanford og 16-åringene Gemima Lesole Nkanga og Maya Dahle – ved siden av den rutinerte kvartetten med Stine Austgulen, Fatima Mohammad, Kari Kyrkjebø og Synne Jacobsen.

 

– Bare dårlig timing

Det endte med overtimetap (83-90) mot et Ullern-lag som også manglet mange, men klar seier søndag over Bærum.

Ulrikens ledende pointguard Aurora Sørbye var sammen med Anna Hovig Wikstrøm og Lina Blanco på turnering i Europaligaen EGBL i Tallinn, Sunniva Sørbye var på skoletur og Celine Klett hjemme i Bergen og har ikke kommet helt i gang med sesongen ennå. Samtidig er også Nora Hisdal ute med brudd i en finger.

– Bare dårlig timing, sa coach Sanford om EGBL-forfallene og eldstesøster Sørbyes fravær.

– Vi ønsker egentlig ikke å legge så mye belastning på skuldrene til de yngste, men sånn ble det denne helgen, vi måtte bare spille med dem vi hadde. Og spesielt Gemima (Nkanga) hadde en veldig god helg, sa Sanford om det 16-årige debutanten som scoret 11 og 6 poeng de to dagene og spilte henholdsvis 28 og 17 minutter.

 

Bedre Bærum

Bærum løftet seg fra åpningskampen mot Ullern (30-60) og holdt lenge brukbart følge med Ulriken. Det sto 15-17 og 19-24 i andreperioden og 29-37 til pause, før gjestene reiste fra med 24-11 og 30-19 i de to siste periodene.

Hjemmelaget fikk spesielt store problemer med å håndtere Stine Austgulen, som viste hun er i minst like godt slag som de siste sesongene.

29-åringen endte på 38 poeng og 51 i effektivitet, høyere enn forrige sesongs bestenoteringer i ligaen der Tayler Bennett hadde 34 poeng, mens Bennett og Julie McCarthy nådde 42 i effektivitet.

 

– Veldig gøy med de unge

Nå var Stine Austgulen bare en steal og en retur unna en triple-double: 38 poeng, 9 steals og 9 returer ble det på UIriken-kapteinen. En sjeldent god stat-line.

– Jo da, jeg er fornøyd med det, men mest fornøyd med at vi klarer å vinne og veldig gøy med de unge som kommer inn og leverer.

– Når vi får med igjen EGBL-jentene og Sunniva, Celine og Nora tror jeg vi skal bli bra, fastslo toppscoreren.

 

Double-double

Emma Hergot var Bærums ledende spiller med 21 poeng og 10 returer.

– Det gikk treigt for oss i den første kampen mot Ullern, men vi har tatt veldig store steg siden da. Nå gjorde vi mer det vi har øvd på og var mer disiplinerte, forklarte 25-åringen.

Etter åpningskampene mot seriefavorittene Ullern og Ulriken, ser hun fram til å møte Ammerud og Bergen Elite i de to neste kampene.

– Bergen Elite blir spennende å møte og jeg er også spent på hvor gode Asker og Ammerud med de nye lagene de har denne sesongen. Det gleder jeg meg til, sa Bærum-forwarden.

 

Poengscorere Bærum – Ulriken Eagles (59-91):

Bærum: Emma Hergot 21, Sofia Brokhaug Koch 12, Shiba Haji Ahmadi 11, Mathea Lindbråten 6, Mina Bergh Skarestad 3, Malene Garborg Zakariassen 2, Sofie Hoelsbrekken 2, Astrid Laugen 2.

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 38, Synne Jacobsen 20, Fatima Mohammad 11, Kari Kyrkjebø 8, Siena Sanford 8, Gemima Lesole Nkanga 6.