Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / – Tror hun kan være den beste
Natalie Villaflor brukte en drøy periode på å komme ordentlig i gang i Leikvollhallen, men styrte etter hvert kampen mot Bergen Elite og ble kampens mestscorende spiller med 21 poeng. Her dekkes hun av Victoria Minne.
FOTO: ERIK BERGLUND
Natalie Villaflor brukte en drøy periode på å komme ordentlig i gang i Leikvollhallen, men styrte etter hvert kampen mot Bergen Elite og ble kampens mestscorende spiller med 21 poeng. Her dekkes hun av Victoria Minne. FOTO: ERIK BERGLUND

– Tror hun kan være den beste

– Det er selvfølgelig én spiller utpå her som dominerer kampen og som ikke er norsk, fastslo Bergen Elite-trener Geir Bangstad. Jentene hans viste at de kan konkurrere i ligaen og ledet til slutten av andre periode, men kunne aldri stoppe Askers nye og briljante USA-import, Natalie Villaflor - som var den store forskjellen på lagene.

Asker Aliens – Bergen Elite 62-40

– Hun kommer til å være et monster denne sesongen, sa Asker-trener Basil Shiltagh etter at 23-årige Villaflor fra Virginia hadde levert 21 poeng, 8 returer, 6 assists, 5 steals og 2 blokker som sin første statistikk-linje i BLNO.

– Natalie kan score og play-make, men er bra på alt. Hun har et høyere nivå enn alle her, og jeg tror hun kan være den beste spilleren i ligaen.

– Det er hun som er angrepet vårt, hun skaper også veldig mye for de andre. Og selv i slutten av kampen slenger hun seg etter baller og konkurrerer akkurat like hardt, presiserte den svenske treneren etter at laget hans hadde vunnet åpningskampen mot Bergen Elite.

 

– Slow start

– Jeg var nervøs da det begynte, og vi hadde en litt uvanlig start med forsinkelsene rett før kampen, fortalte Villaflor etterpå.

Spillerne fra begge lag kom på banen og spilte 5 sekunder før de måtte av igjen fordi ikke alt var klart i kampskjemaet.

– Vi hadde en slow start, men kom gjennom det og jeg er glad for hvordan vi avsluttet kampen. Det var hard jobbing fra alle jentene, sa 23-åringen, som kom rett fra NCAA og en sterk sesong for Mount St. Mary’s i Maryland.

Etter å ha misset sine fire første 3-poengere, satte Askers nye pointguard tre av sine fire siste og imponerte med både driver, knallharde pasninger og frispilling av lagvenninnene.

 

– Bra kvalitet, men tynne

Dermed vant hjemmelaget de tre siste periodene 18-9, 22-11 og 12-5 mot et Bergen Elite-lag hadde overrasket stort fra start i kampen og som ledet 22-20 tre minutter før pause.

– Det var litt som forventet – vi har bra kvalitet, men er tynne og går totalt tomme for krefter, sa trener Geir Bangstad.

– Vi holdt litt lenger enn jeg hadde trodd.

 

Jordomseiling, Hawaii og Lofoten

Bergen Elite viste at de ikke vil bli noen kasteball i ligaen, til tross for frafallene og skadene.

De mørkeblå hadde fått med seg Sigrid Hardie igjen, og guarden som avgjorde NM-finalen i 2019 for Gimle viste at hun fortsatt har kvalitet – til tross for nærmere tre års pause fra basketen.

– Først var jeg på jordomseiling i fem måneder, fra Las Palmas til Grenada, videre sørover til Colombia og til Panama. Så en liten tur til Hawaii. Etter det bodde jeg litt i Lofoten og litt i Oslo, men nå er jeg tilbake i Bergen og jobber som lærer, forteller 29-åringen.

Hun spilte en og en halv sesong for Bergen Elite og hadde ikke vært i aksjon på banen siden desember 2020 da hun gjorde sitt comeback lørdag, etter å ha blitt spurt av Geir Bangstad om hun kunne komme inn og bidra.

 

Kapteinen ute

Viktige spillere som Tuva Andersen og Kristin Skåtun Hannestad er ute, mens Bergen Elite også har trioen Hanna Nordtveit Sand, Maren Schütz og Lotte Horn i militæret og Rikke Sjumarken på skadelista med betennelser i begge bein. Kapteinen og forwarden sto i oppstillingen i Leikvollhallen, hadde på drakt og var med i presentasjonen, men fungerte som assistant coach for Bangstad.

Likevel så laget sterkt ut i starten i Leikvollhallen, der Ane Schanke-Næss styrte godt fra pointguard og Emma Thowsen Harloff stadig var en trussel med skudd og driver.

Så kom Hardie inn og leverte sterkt selv om hun etter hvert hadde Natalie Villaflor på seg. 9 poeng, 7 returer, 4 steals og 2 assists lar seg uansett høre etter tre års basketpause.

 

Må matches forsiktig

– Om noen måneder blir vi mer balanserte, vi har en gjeng som vil spille for oss, jentene i militæret vil spille og Rikke kommer med, sier Geir Bangstad.

Ane Schanke-Næss må også matches forsiktig og spilte ikke mer enn 23 minutter i Leikvollhallen.

– Hun har en overbelastning i ryggen som vi må jobbe med, og spiller de minuttene hun skal. Men når vi får Ane og Rikke friske etter jul, skal det se annerledes ut, forsikrer Bergen Elite-treneren.

 

– Kult å se 

Basil Shiltagh var ikke fornøyd med Askers åpning av kampen.

– Jeg syns vi kom inn veldig forsiktig, men vi får fire spillere med over 10 poeng og det er kult å se at vi spiller med selvtillit utover i kampen, sa Asker-treneren.

Lagkaptein Siri Granheim endte med 14 poeng, 9 returer, 5 assists og 4 steals, Andrine Bergseth hadde 12 poeng og 8 returer, Kristine Lindholm 12 poeng etter 6 av 10 i field goals – pluss 5 steals.

Emma Thowsen Harloff endte med 17 poeng og 11 returer, mens Sunniva Vik Pettersen som var alene om å spille 40 minutter noterte seg for 8 poeng og 7 returer.

Bergen Elite skal ut i ny kamp søndag, mot Ammerud som er tilbake i ligaen etter åtte år.

 

Poengscorere Asker Aliens – Bergen Elite (62-40):

Asker Aliens: Natalie Villaflor 21, Siri Granheim 14, Andrine Bergseth 12, Kristine Lindholm 12, Teodora Borojevic 3.

Bergen Elite: Emma Thowsen Harloff 17, Sigrid Hardie 9, Sunniva Vik Pettersen 8, Ane Schanke-Næss 4, Victoria Aas Minne 2.