Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Visst kunne Tromsø vinne!
Glade jenter fra Tromsø Storm Ungdom etter 64-47 over Bergen Elite. Fra venstre gjestecoach DuRell Sanford, Ingrid Johanna Sand, Nora Kristine Karlsen, Helle Sparboe Lindstrøm, Andrea Pauline Karlsen, Ingrid Elise Karlsen, Lea Sommersten Brandstadmoen, Victoria Gundersen, Ingeborg Nitter Gruber og Vilde Havnes.
FOTO: CAMILLA HOVIG
Glade jenter fra Tromsø Storm Ungdom etter 64-47 over Bergen Elite. Fra venstre gjestecoach DuRell Sanford, Ingrid Johanna Sand, Nora Kristine Karlsen, Helle Sparboe Lindstrøm, Andrea Pauline Karlsen, Ingrid Elise Karlsen, Lea Sommersten Brandstadmoen, Victoria Gundersen, Ingeborg Nitter Gruber og Vilde Havnes. FOTO: CAMILLA HOVIG

Visst kunne Tromsø vinne!

Med Ulriken-trener DuRell Sanford på benken og 57 poeng fra duoen Vilde Havnes og Ingeborg Nitter Gruber klaffet det endelig for Tromsø Storm Ungdom, som tok sin første ligaseier for sesongen.

Bergen Elite – Tromsø Storm Ungdom 47-64

– Herregud, det føles deilig! jublet lagkaptein Ingeborg Nitter Gruber etter at laget fra nord hadde sikret sesongens første seier etter 12 strake tap.

– Det er noe vi har jobbet ekstremt lenge mot, så det var veldig deilig at alt klikka i dag, sa Gruber som sammen med Vilde Havnes styrte det meste i Amalie Skram-hallen.

De to 18-åringene kombinerte for 57 av lagets 64 poeng:

Vilde Havnes hadde 30 poeng, 11 returer, 5 assists og 3 steals – og satte 6 av 10 trepoengere. Ingeborg Gruber endte på 27 poeng, 15 returer, 4 steals og 3 assists.

 

Fra seier over Tromsø til seier med Tromsø

På Tromsø-benken satt DuRell Sanford. Lørdag coachet han Ulriken Eagles til 106-28 over Tromsø Storm Ungdom, 20 timer senere var han på motstanderlagets benk og delaktig i lagets første seier.

– Jeg fikk ikke vite om det før etter vår kamp, de var i en vanskelig situasjon og trengte noen som kunne være på benken. Jeg måtte gjøre om planene mine litt, men ønsket jo å hjelpe. Jeg lurte også på om det var lovlig, men det fikk jeg bekreftet at det var, forteller Sanford.

– Han var en god støtte, ga oss konstruktive tilbakemeldinger og hjalp til med å pushe laget vårt framover, fastslår Ingeborg Gruber.

 

Lånte Stoller og Sanford

Stefan Pettersson er lagets trener, men coach bare i hjemmekampene.

Planen var at forwardveteranen Oda Marie Austheim (39) skulle være med som spillende coach, men hun var syk og måtte bli hjemme.

Løsningen ble at Baard Stoller, nå daglig leder i Frøya Basket, coachet lørdagens kamp mot Ulriken. Men Stoller som var ungdomstrener i Tromsø i tre år, var ikke tilgjengelig søndag. Derfor ble DuRell Sanford spurt.

 

Sjokkstart: 13-2 og 29-9

Kanskje var det Ulrikens vinnercoach som fikk Tromsø-jentene inn på rett spor.

Gjestene gikk ut med 9-2-ledelse i Amalie Skram Idrettshall og suste opp i 29-9 etter å ha truffet 4 av 4 trepoengere og kjørt tempo i angrep.

Bergen Elite øynet sjansen til kontakt da de reduserte til 29-34 mot slutten av andre periode, men Tromsø rykket fra igjen.

Tidlig i fjerde periode var ledelsen på 14 poeng (53-39), men så kom hjemmelaget sterkere og var bare 6 poeng bak (47-53) da Kristin Skåtun Hannestad la en 3-poenger med 4 minutter igjen å spille.

 

Trepoengerne avgjorde

Da ble Vilde Havnes en matchvinner for Tromsø Storm Ungdom, med to raske treere: 56-47 og 59-47. Bergen scoret faktisk ikke i det hele tatt de siste minuttene og slet merkbart mot gjestenes soneforsvar de to siste periodene.

– De hadde en super-aggressiv start, traff veldig bra og spesielt Vilde og Ingeborg hadde selvtillit og fikk til samspillet, forteller DuRell Sanford.

– Jeg er glad på deres vegne, og sa på forhånd at de kunne vinne – så hvorfor ikke prøve? Jeg snakket med Vilde før kampen og spurte hvor mange poeng hun hadde mot oss, og hun svarte 4. Hun hadde ikke mange skudd heller, og det er ikke akseptabelt for en så god spiller.

– Hun må bare fortsette som dette, gjerne gå tilbake til 4 poeng når hun møter oss igjen, men mot alle andre er det bare å score i vei, sier DuRell Sanford og ler.

 

Poengscorere Bergen Elite – Tromsø Storm Ungdom (47-64):

Bergen Elite: Kristin Skåtun Hannestad 15, Ane Schanke-Næss 10, Rikke Sjumarken 8, Hanna Nordtveit Sand 7, Emma Thowsen Harloff 5, Maren Eskeland Schütz 2.

Tromsø Storm Ungdom: Vilde Havnes 30, Ingeborg Nitter Gruber 27, Ingrid Elise Karlsen 4, Nora Kristine Karlsen 3.