Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Valget var enkelt: Stewart MVP
Wayne Stewart har ledet Frøya til seriemesterskap etter 21 seire på 27 kamper, er ligaens mest effektive spiller, beste 3-poengsskytter og nummer 2 i scoringer. Her er den allsidige forwarden på vei gjennom Centrum Tigers-forsvaret og trioen Giorgos Kotrotsios (nr 52), Moritz Anglero og Simon Midtvedt. Bak i bildet ser vi Edvard Aamodt Kristiansen (til venstre) og Johannes Dolven.
FOTO: ERIK BERGLUND
Wayne Stewart har ledet Frøya til seriemesterskap etter 21 seire på 27 kamper, er ligaens mest effektive spiller, beste 3-poengsskytter og nummer 2 i scoringer. Her er den allsidige forwarden på vei gjennom Centrum Tigers-forsvaret og trioen Giorgos Kotrotsios (nr 52), Moritz Anglero og Simon Midtvedt. Bak i bildet ser vi Edvard Aamodt Kristiansen (til venstre) og Johannes Dolven. FOTO: ERIK BERGLUND

Valget var enkelt: Stewart MVP

Firi-ligaens coacher var ikke tvil: Wayne Stewart er sesongens MVP. Frøyas allsidige amerikaner ble så godt som enstemmig valgt, og fikk med seg Stian Mjøs, Marin Mornar, Milovan Savic og sin tidligere lagkamerat AJ Harris i Allstar-laget.

Ligaens 10 coacher kåret også Lars Fredrik Espe som årets forsvarsspiller, Hallvard Venstad Staff som årets talent, Baard Stoller som årets trener og Nidaros Jets som årets arrangør.

Stewart har hatt stor betydning for Frøyas sterke sesong med seriemesterskap og seier i 21 av 27 kamper.

25-åringen fra Philadelphia har scoret 23,8 poeng i gjennomsnitt pr. kamp og treffer 50 prosent på 3-poengere, 63 prosent på 2-poengsskudd og 86 prosent på straffer.

Han er nummer 1 i effektivitet og i 3-poengstreff, 2 i scoringer, 4 i straffeskyting, 8 på returer og 9 i 2-poengstreff i ligaen.

– Jeg liker meg godt i Norge, folk er hyggelige og Frøya er et lag med ambisiøse spillere og gode gutter, fastslår Stewart.

– Vi har hatt en kjempesesong, arbeidet hardt på trening og klart å overføre det til kampene. Så har vi vært gode til å ta kamp for kamp, sier den 1,98 m høye guarden.

 

– Ballen stopper ikke hos Wayne

– Wayne er en veldig allsidig spiller. Han kan score på alt mulig – skyte fra distanse, drive ballen og poste up – og er også en solid defensiv spiller og returtager, understreker Frøya-trener Baard Stoller.

– Han er også god til å være en del av laget. Ballen stopper ikke hos Wayne. Og skuddprosenten hans er jo veldig høy over hele linja, legger Stoller til.

 

På lag med Harris

Kuriøst nok spilte Wayne Stewart sammen med Ammeruds pointguard AJ Harris i New Mexico State i 2017/18-sesongen. Nå er de sammen på Allstar-laget i den norske Firi-ligaen, og samtidig kåringens to mest overlegne vinnere. Harris ble valgt enstemmig, Stewart manglet bare én stemme fra å være det.

– En veldig bra spiller og en flott person både på og utenfor banen. Jeg gleder meg til å møte ham igjen i kvartfinalene, sier Wayne Stewart om Harris.

 

To på rad for Frøya - og Stoller

Frøya får ligaens MVP for andre år på rad, etter at Devin Gilligan ble tildelt prisen i fjor i den siste BLNO-sesongen.

Baard Stoller er den eneste gjengangeren fra kåringen for et år siden. Da var Bouna Black Ndiaye (Fyllingen), Yannick Anzuluni (Bærum), Eivind Lamo (Gimle) og Ljubomir Campara (Frøya) de øvrige i Allstar-laget, mens Chavares Flanigan (Gimle) ble kåret til beste forsvarsspiller, Johan Flaa (Centrum Tigers) til beste talent og Bærum til beste arrangør.

Coachene har ikke anledning til å stemme på sine egne spillere.

Tre statistiske vinnere får også priser, og denne gang går alle til Bærum: Stian Mjøs er sesongens toppscorer, Sjur Dyb Berg beste returtager og Eric Gilchrese har flest assists.

 

FIRI-LIGA AWARDS, MENN

Vinnerne er stemt fram av Firi-liga-klubbenes coacher.

 

Sesongens MVP: Wayne Stewart, Frøya

Sesongens Allstar-lag:

AJ Harris, Ammerud

Stian Mjøs, Bærum

Wayne Stewart, Frøya

Marin Mornar, Kongsberg Miners

Milovan Savic, Gimle

 

Sesongens forsvarsspiller: Lars Fredrik Espe, Gimle

Sesongens talent: Hallvard Venstad Staff, Tromsø Storm

Sesongens coach: Baard Stoller, Frøya

Sesongens arrangør: Nidaros Jets

 

Statistiske vinnere:

Toppscorer: Stian Mjøs, Bærum – 24,8 poeng pr. kamp.

Beste returtager: Sjur Dyb Berg, Bærum – 13,7 returer pr. kamp.

Flest assists: Eric Gilchrese, Bærum – 8,0 pr. kamp.