Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Ullerns perfekte finish
Tina Stenerud Moen endte med 22 poeng, 10 returer og 5 assists da Ullern sikret bronsemedaljer med 76-69 over Asker Aliens. Her er hun i en drive mot Ina Marie Ekholt.
FOTO: ERIK BERGLUND
Tina Stenerud Moen endte med 22 poeng, 10 returer og 5 assists da Ullern sikret bronsemedaljer med 76-69 over Asker Aliens. Her er hun i en drive mot Ina Marie Ekholt. FOTO: ERIK BERGLUND

Ullerns perfekte finish

– Ting begynte å klikke litt forrige helg og når vi kan avslutte på denne måten er det bare fantastisk, sa Ståle Frey etter at Ullern vippet en jevnspilt og forrykende bronsefinale i sin favør.

Bronsefinale Ullern – Asker Aliens 76-69

5./6.- plass Midtbyen – Tromsø Storm Ungdom 76-66

7./8.- plass Bergen Elite – Høybråten 69-41

Med bare litt over to minutter igjen å spille sto det 69-69 i Frøya Arena, men Asker-forward Ingrid Selvik hadde nettopp fått sin femte feil og Ullern hadde momentum.

Tori Solberg Halvorsen satte inn 71-69, Asker misbrukte sitt neste angrep og Malin Schneidt la to straffer til 73-69 etter å ha blitt feilet på en sterk drive inn i feltet.

Asker misset igjen, Micol Torresani ble sendt til straffelinja og satte to nye straffer og Schneidt én til før det var slutt:

76-69 til Ullern, som kunne juble for bronsemedaljer.

 

22 trepoengere

Det ble en forrykende bronsefinale der lagene fulgte hverandre gjennom det meste av kampen og traff til sammen 22 trepoengere – Ullern klart sterkest med 12 treff på 26 forsøk, 42 prosent.

Og Asker kan iallfall trøste seg med at de bidro til en spennende og god kamp og reiste seg etter semifinale-nedturen mot Bærum lørdag.

– Ja, definitivt, vi går ut av kampen med heder og fikk heldigvis bevist at det bor mer enn oss enn det vi viste i kampen i går, sa Ingrid Selvik.

– Vi spiller så sterkt i første og andre periode, men det virker som vi senker oss litt når vi leder. Og så kommer Ullern tilbake i kjent stil, så det blir litt sårt for oss, erkjente forwarden som hadde en kjempekamp med 21 poeng og 12 returer.

 

Asker ledet med 10

Asker øynet seier med 10-poengsledelse (51-41) midtveis i tredje periode, men Ullern tok timeout og coach Ståle Frey satte inn 17-årige Camilla Wold Wægger – som umiddelbart la trepoengeren som startet opphentingen.

Ullern var ajour på 57-57 før fjerdeperioden, og så fulgte lagene hverandre nesten til slutt. Julie Skorpen utlignet med en treer til 69-69, men så var det slutt for Asker.

Radarparet Tina Stenerud Moen (35) og Tori Solberg Halvorsen (33) dominerte igjen for Ullern, sto for 22 av lagets 27 første poeng og endte med henholdsvis 22 og 21. Moen med 10 returer, 5 assists og 2 blokker i tillegg, Halvorsen med 7 returer, 6 assists og 3 blokker.

 

– Den beste og morsomste basketen

– Å ha med de to jentene er bare så kult, fastslo Ståle Frey.

– De er coacher i laget også, de lærer bort en kultur, de kan basketball. De er gode spillere og har all rutinen som skal til, men de sprer også glede og er oppbackende hele tiden.

– Det handler også om hvordan vi fremstår som lag denne helgen. Vi spiller den beste og morsomste basketen i alle tre kampene våre, vi rir på en medgangsbølge. Jeg mener suksess ikke er avhengig av bare resultater, men nå er dette også en resultatmessig suksess. Ting begynte å klikke litt forrige helg og når vi kan avslutte på denne måten er det bare fantastisk, sa Ullern-coachen.

Micol Torresani må også nevnes. Den italienske pointguarden satte tempoet i Ullern-angrepene og endte med 9 assists, 9 returer og 9 poeng.

– En kul person å ha i laget, men også kreativ og én som gjør «amazing» ting innimellom, sa Frey.

 

Poengscorere:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 22, Tina Stenerud Moen 21, Felicia Dyngeland-Sundén 9, Micol Torresani 9, Malin Schneidt 5, Cathelijn Wendel 4, Camilla Wold Wægger 3, Hannah Ledsten-Ullersmo 3.

Asker Aliens: Ingrid Adele Selvik 21, Siri Granheim 18, Tayler Bennett 14, Julie Skorpen 9, Kristine Nyegaarden 5, Ina Marie Ekholt 2.  

 

Femteplass til Midtbyen

Tromsø Storm Ungdom kom tilbake flere ganger, men Midtbyen kunne kontrollere inn til seier 76-66 i en underholdende og velspilt kamp om 5.- plassen.

Midtbyen kjørte ut i høyt tempo og ledet 27-13 tidlig i andre periode, men Tromsø hentet inn alt og gikk i føring med 39-38 på en scoring av Alexandra Polishchuk tidlig i tredjeperioden.

Bergensfemmeren i Midtbyen-laget tok tilbake momentum og ledet resten av kampen, men Tromsø var nede i 4 poeng (55-51) og ga aldri opp.

Ulrikke Bentsen har avsluttet sesongen sterkt og var Midtbyens store spiller med 22 poeng og 11 returer.

Kari Kyrkjebø endte på 13 poeng og 13 returer, Emma Tallaksen scoret 19 og lagkaptein Fredrikke Hylen hadde 9 poeng og 10 returer.

Dermed avsluttet ligadebutantene sesongen med to seire og en femteplass – klart godkjent!

 

«80-20» for Polishchuk

Alexandra Polishchuk er den store lederskikkelsen i Tromsø-laget og endte med 30 poeng, 9 returer og 7 steals i sesongens siste kamp.

Mye tyder på at den rutinerte pointguarden tar en ny sesong for Tromsø Storm Ungdom.

– Jeg vurderer å ta et år til, sier «Sasja», som studerer internasjonal politikk på universitetet i Tromsø. 

– Akkurat nå er det nok 80-20 i prosent for at jeg blir, det ser bra ut med satsingen for neste sesong og jeg tror vi kan få et godt lag.

Polishchuk er i en spesiell situasjon: Hun har russisk mor og ukrainsk far, og levde sine første år i Ukraina. Hun spilte på landets U20-landslag i EM og hadde collegekarrieren i Gonzaga i NCAA Division 1.

«Sasja» og familien flyttet til Canada i 1997 da hun var 10 år gammel, og er derfor både kanadisk og ukrainsk statsborger. – Moren min snakker russisk med meg hjemme, så det er en interessant sesong for oss nå, sier 34-åringen, som er skeptisk til at sanksjoner mot Russland er riktig vei å gå.

– Sanksjonene rammer vanlige folk og ikke toppene og deres familier. Mange russere har ikke begrep om situasjonen, understreker spilleren som tar mastergrad i internasjonal politikk.

 

Poengscorere:

Midtbyen: Ulrikke Bentsen 22, Emma Tallaksen 19, Kari Kyrkjebø 13, Ingeborg Nævdal Gundersen 9, Fredrikke Hylen 9, Karoline Skobba Grøtterud 2, Frida Høgh 2.

Tromsø Storm Ungdom: Alexandra Polishchuk 30, Ingrid Elise Karlsen 15, Ingeborg Gruber 13, Vilde Robertsen Sjåvik 7, Ingrid Johanna Sand 1.

 

Bergen Elite tok sjuendeplassen

Bergen Elite åpnet med 10-0 og tok tidlig kontroll mot Høybråten i kampen om sjuendeplassen.

Rikke Sjumarken var bra igjen etter overtråkket i kampen mot Tromsø Storm Ungdom lørdag og var kampens ledende spiller. Bergen-kapteinen endte med 13 poeng og 10 returer.

Høybråten måtte greie seg uten 1,88 m lange Frida Liholm Strøm, som pådro seg en skulderskade i lørdagens kamp mot Midtbyen.

– Vi må se an bilder til uka, men vurderer operasjon siden det er andre gang jeg har trøbbel med skulderen, sa 19-åringen som også mistet flere kamper tidligere i sesongen på grunn av en ryggskade.

 

Poengscorere:

Bergen Elite: Rikke Sjumarken 13, Tuva Andersen 12, Hanna Nordtveit Sand 11, Frida Drivenes 10, Ane Schanke-Næss 7, Lotte Horn 6, Sunniva Vik Pettersen 6, Maren Eskeland Schutz 4.

Høybråten: Ingrid Jansen Gjersvik 8, Ariam Germeskel 7, Adrianna Live Berg 5, Tina Emilie Nordve 5, Henon Ogbazion 4, Jofrid Jansen Gjersvik 3, Suzanne Rochette 3, Ralitsa Topalova 3, Flaka Kelmendi 2, Milena Kodzhailiva 1.