Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Superduo sikret Asker-seier
Tayler Bennett var god under begge kurver og var - sammen med Ingrid Selvik - Askers beste mot Midtbyen. FOTO: ERIK BERGLUND
Tayler Bennett var god under begge kurver og var - sammen med Ingrid Selvik - Askers beste mot Midtbyen. FOTO: ERIK BERGLUND

Superduo sikret Asker-seier

Tayler Bennett og Ingrid Selvik herjet for Asker da de slo Midtbyen 89-77 lørdag. Duoen sto for 47 av 89 poeng og 20 av 37 returer. - Begge to spilte knallbra, sier trener Jan Nyegaarden.

Bennett scoret 24 poeng etter å ha truffet på 3 av 4 trepoengere. I tillegg hadde amerikaneren 12 returer (4 offensive) og 9 assists. Selvik noterte seg for 23 poeng, 8 returer og 3 assists.

Det var med andre ord ikke vanskelig for trener Jan Nyegaarden å finne superlativer om duoen.

- Å ha 24-12-9 i BLNO er en ganske uvanlig, men veldig sterk statline. Hun er en veldig god spiller som trenger å spille på seg selvtillit. Hun fikk seg en solid boost etter 20 poeng mot Tromsø. Det er sånne ting som gjør at man kommer seg i siget og spiller med mer selvtillit. Det er godt å se at hun spiller bra i jevne kamper, sier treneren om Bennett.

- Ingrid var også veldig god for oss, under begge kurver. De to scorer jo 47 poeng for oss, som er over halvparten. Det er veldig, veldig sterkt. Jeg må virkelig skryte av de to. Når de to spiller så bra som de gjør, er mye gjort. Begge to spilte knallbra, sier han videre. 

God Midtbyen-periode

Han fikk se sitt lag komme ut i 100 og lede 22-11 tidlig, men så scoret Midtbyen 20 av kampens 22 neste poeng. Dermed var trondheimslaget i føringen med 31-24 tre minutter ut i andre periode.

- Det var et bra run av dem. Henriette Höfermann var god for dem, vi var ikke fullt så gode. Vi gjorde en del enkle feil i forsvar. Stort sett var vi gode defensivt, men ikke i denne perioden. Vi kommuniserte dårlig og var ikke påskrudd. Det var flere ting som gjorde at det ikke var veldig bra, sier Nyegaarden. 

Så gikk Asker på en “run” med ni strake poeng til 33-31, og de opprettholdt tempoet og bevegde ballen hurtig utover i perioden. De ledet 41-33 til pause.

Vant til slutt komfortabelt

Midtbyen ga seg ikke og var bare fire poeng (53-57) bak åtte minutter ut i tredje periode da Lana Lacken la to poeng etter at Midtbyen scoret fire poeng på 10 sekunder. Så ble Julie Skorpen feilet etter å ha truffet på en trepoenger, men Midtbyen fortsatte å holde følge.

Åtte sekunder ut i fjerde periode kunne Ingeborg Gundersen redusere til 59-61 med sine to straffekast, men hun traff bare på ett av to, og på 58-61 sa Asker takk for følget. 61-58 ble til 68-58 etter sju strake Asker-poeng, og da så de seg ikke tilbake. Til slutt vant de 89-77. 

- Jeg følte egentlig at vi hadde bra kontroll på kampen. Jeg ga samtlige elleve spilletid, så jeg måtte fordele spilletiden utover. Da det begynte å bli jevnt spisset jeg litt til igjen, som gjorde at det ble en solid seier, sier Nyegaarden.

Overrasket over stillingen

Det er ikke så vanlig man ser en så høy score (89-77, 166 poeng) i en damekamp. Det overrasket også trener Jan Nyegaarden etter kampen.

- Ja, det var en relativt høy score. Det var det første som slo meg. Å score 89 poeng i en damekamp er ikke så veldig vanlig. Og Midtbyen er jo et bra lag. De slo Ullern, så det var en sterk seier, sier han.

- Vi spilte ganske bra forsvar - ikke hele tiden, men deler av kampen. Og når man har to spillere som scorer 20+ poeng, pleier man å vinne i dameserien, sier han.

For Midtbyen var nevnte Höfermann sterk med sine 22 poeng etter å ha truffet på 5 av 12 fra gulvet og satt 3 trepoengere. Hun hadde i tillegg 6 returer og 5 assists. Kaptein Ulrikke Bentsen bidro med 21 poeng etter 8 av 14 fra gulvet. 

Døtre på hvert sitt lag

Artig var det også for treneren sin del å se at han hadde hver sin datter på hvert sitt lag. Kristine scoret 5 poeng for Asker og hadde 5 assissts, mens Nina scoret poenget mer for Midtbyen. 

- Det var jo veldig gøy å ha en Nyegaard på hvert sitt lag. Det er første gang det har skjedd. Jeg har jo alltid hatt de på samme lag før. Det var morsomt, sier pappa Jan.

Asker har åpnet med to seirer og ett tap. De åpnet med 42-62-tap for Ulriken, før det har blitt seirer over Tromsø (71-57) og nå Midtbyen (89-77). 

- Det har vært en brukbar seriestart, ganske som jeg hadde trodd. Vi har en del nye spillere, så det tar litt tid å spille de inn. Å tape mot Ulriken var litt som forventet. Men det er ikke umulig å slå dem. På et tidspunkt skal jeg slå Ulriken. Men det er usikkert når det blir, sier han og ler. 

- Men det er mange jevnere kamper denne sesongen. Det er ingen kamper vi kan cruise gjennom og ingen åpenbart letter kamper i år, og det er bra for nivået.

Nå venter et lokaloppgjør mot Bærum neste lørdag.

- Da må forsvaret sitte i lengre perioder av kampen. Da er mye gjort. Det blir en ny utfordring med Julie McCarthy, som er høy og må stoppes. Bærum er tittelutfordrere, så de er alltid tøffe. 

Poengscorere Asker-Midtbyen (54-82):

Asker: Tayler Bennett 24, Ingrid Selvik 23, Siri Granheim 11, Julie Skorpen 9, Hannah Reynolds 6, Kristine Nyegaarden 5, Kristine Lindholm 5, Mia Præsttun 2, Karianne Sørbye 2, Andrine Bergseth 2. 

Midtbyen: Henriette Höfermann 22, Ulrikke Bentsen 21, Emma Tallaksen 11, Pernille Mellem 10, Nina Nyegaarden 6, Ingeborg Gundersen 5, Lana Lacken 2.

Storseier for Ullern

Ullern åpnet med å score kampens første 30 (!) poeng før Tromsø klarte å score i Ullernhallen lørdag. Allerede da var kampen avgjort, men Tromsø tok seg sammen og tapte de siste 27 minuttene “bare” 29-39. Oppgjøret endte 69-29 til Ullern

Etter å ha stått over sist kamp mot Bærum var Tori Solberg Halvorsen tilbake i godt, gammeldags slag lørdag. Kapteinen noterte seg for 19 poeng og 9 returer. Micol Torresani hadde 15 poeng etter å ha truffet på 3 av 5 trepoengere. Malin Schneidt styrte mye av spillet med 7 assists, mens Laura Basora gjorde litt av alt med 9 poeng, 7 returer og 3 assists. 

Poengscorere Ullern-Tromsø (69-29)

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 19, Micol Torresani 15, Laura Basora 9, Malin Schneidt 7, Ariam Germeskel 5, Sophia Priestly 5, Hannah Ledsten-Ullersmo 3, Lily Izadi 2, Elin Kjølseth 2, Camilla Wægger 2.

Tromsø: Vilde Sjåvik 9, Vilde Havnes 7, Ingeborg Gruber 5, Ingrid Karlsen 5, Andrea Karlsen 2, Oda Austheim 1.