Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Miners ikke helt friskmeldt
Xavier Green førte an for Kongsberg Miners med 26 poeng og 18 returer. Her kjemper han seg til en avslutning, presset av Oppsal-kaptein Thomas Ble, som var hjemmelagets mestscorende spiller med 22 poeng. FOTO: ERIK BERGLUND

Miners ikke helt friskmeldt

Kongsberg Miners brukte over tre perioder på å få kontroll mot Oppsal, men Åke Bärlin var godt fornøyd med hvordan serielederen avsluttet kampen og sto distansen.

Oppsal – Kongsberg Miners 76-98

Tromsø Storm – Centrum Tigers 82-67

Gimle – Nidaros Jets 102-60

– Jeg hadde ønsket meg mer, for vi er veldig bra på trening og spiller med høy intensitet. Det klarer vi ikke å gjennomføre i begynnelsen av kampen, vi har for mange merkelige valg og har fire lagfeil til pause. Vi må kunne stoppe dem bedre og gir dem for mange layups og enkle scoringer. Forsvaret vårt kunne fått Nobels Fredspris, mente den svenske treneren.

Etter tre strake tap i desember, har Kongsberg Miners nå vunnet tre kamper. Forrige helgs hjemmekamp mot Frøya (95-78) var solid, da traff Miners 62 prosent på trepoengere med 15 av 24.

Det gikk ikke like greit borte mot laget på 9.- plass på tabellen.

Ledet før pause

Oppsal begynte bra, ledet 21-13 i slutten av første periode og for siste gang på 35-34 et par minutter før pause.

Gjestene overtok, men midtveis i tredje periode ledet de med kun 2 poeng (50-48) og to minutter ut i den fjerde ikke mer enn 68-60.

Da var Oppsal kjørt, hadde foulproblemer og orket ikke følge lenger da de hvitkledde fra Kongsberg viste klassen i slutten av kampen. De dro fra til 22 poengs seier, 98-76.

Nøkkelkamper mot Fyllingen og Tromsø Storm

– Vi er bra trent og kan holde på. Vi fullfører bra, men har mer å hente. Men dette var en generalprøve foran kampene mot Fyllingen og Tromsø neste helg, og da må vi være bedre, understreket Bärlin.

– Tar vi de to, skal mye være gjort, tror han - og tenker på Kongsbergs seriemesterskap og hjemmebanefordel gjennom sluttspillet.

Xavier Green var Kongsbergs og banens ledende spiller og endte kampen med 26 poeng, 18 returer, 4 steals og 3 assist.

Forwardduoen Marin Mornar og Aly Hudgins kom også over 20 poeng, Mornar var spesielt effektiv med 20 poeng, 10 returer og glimrende forsvar.

Stoppet Tryon

Oppsals 2,11-center Jacob Tryon sto med null poeng ved pause og hadde bare skutt tre ganger, takket være gjestenes solide forsvar. Han kom opp i 13 poeng og 15 returer til slutt, men de fleste scoringene kom da Miners hadde skaffet seg det avgjørende forspranget.

Thomas Ble var Oppsals fremste angrepsvåpen og noterte seg for 22 poeng og 7 steals.

– Jeg syns vi har tre gode perioder og matcher dem helt til pause. Det ser ikke ut som topp mot bunn, påpekte Jarl Jespersen.

– Vi merker jo at rutinen ikke er der, når de tar det lille ekstra steget og greier å holde roen. Men jeg syns vi kommer tilbake etter det begredelige tapet for Ammerud i overtime, responderer bra og holder sammen som et lag. Dessverre klarer vi det ikke hele kampen ut, erkjente Oppsal-treneren.

– Liker Oppsal

Laget hans fikk skryt fra Åke Bärlin.

– Jeg liker Oppsal, de skaper et godt arrangement her, de er godt coachet og forsøker å spille god basket, de har en idé. Det kommer til å hjelpe og dem norsk basket, sa den erfarne svensken.

Oppsal har nå tre hjemmekamper før den potensielt avgjørende bortekampen mot Asker Aliens 1. februar.

De møter Tromsø Storm lørdag 21., Centrum Tigers onsdag 25. og Gimle lørdag 28. januar.

– Klarer vi å ta vekk feil og turnovers i større grad skal det se bedre ut mot Tromsø. Og Centrum er et lag vi skal ha gode muligheter mot, mener Jespersen.

Poengscorere Oppsal – Kongsberg Miners (76-98):

Oppsal: Thomas Ble 22, Nick Kervens 14, Jacob Tryon 13, Sebastian Nordstrøm Larsen 10, Jacquez Henderson 5, Christian Andersen 5, Isac Ashraf Angelsen 3, Fredrik Hårstad Trana 2, Jonathan Linnestad 2.

Kongsberg Miners: Xavier Green 26, Aly Hudgins 23, Marin Mornar 20, Juan Ferrales 11, William Lybæk 9, Simon Müller-Landsvik 4, Haakon Ullrich 3, Torgrim Sommerfeldt 2.

Tromsø Storm kontrollerte: 82-67

Centrum Tigers ledet i åpningsminuttene og holdt følge til 20-20 tidlig i andre periode før hjemmelaget begynte å feste grepet i Tromsøhallen.

Tromsø Storm var oppe i 24 poengs ledelse mot slutten av tredje periode (67-43) før gjestene pyntet litt på resultatet de siste seks-sju minuttene av kampen.

Centrum hadde en miserabel dag på langskytingen, med 3 av 27 (11 prosent!) på trepoengerne. Hjemmelaget satte 11 av 34 (32 prosent).

To 28 år gamle og 2,06 m høye serbere ved navn Petar var kampens ledende spillere:

Petar Radojicic satte 3 av 3 trepoengere for Tromsø Storm og ble toppscorer med 27 poeng, Petar Kutlesic endte med 20 poeng og 12 returer for Centrum Tigers. Johannes Dolven nådde også en ny double-double med 15 poeng og 11 returer.

Poengscorere Tromsø Storm – Centrum Tigers (82-67):

Tromsø Storm: Petar Radojicic 27, Cole Long 16, Johannes Rydningen Lange 14, William McDonald 10, Anders Isaksen Solem 10, Isak Ramirez Nilsen 3, Marcus Wynn 2.

Centrum Tigers: Petar Kutlesic 20, Johannes Dolven 15, Christoffer Heggelund 9, Ulrik Stranger-Johannessen 8, Øyvind Torsetnes 6, Sivert Wærstad Nordheim 4, Marcus Barnett 2, Giorgos Kotrotsios 2, Pat Dickert 1.

100-poengskamp for Gimle

Gimle mot Nidaros Jets kunne ikke bli spennende, men gjestene hang brukbart med til begynnelsen av andre periode (24-16) før Audun Eskelands menn viste klasseforskjellen og stakk fra.

Mikkel Kolstad var kampens mest effektive spiller med 27 poeng, 6 steals og 6 returer, Dante Thompson hadde 22 poeng og 9 returer.

Poengscorere Gimle – Nidaros Jets (102-60):

Gimle: Mikkel Kolstad 27, Dante Thompson 22, Reidar Greve 15, Morten Osland 11, Espen Fjærestad 8, Kristoffer Gjerde Sætren 6, Milovan Savic 5, Fabian Hovig Wikstrøm 4, Enzo Petroncini-Digranes 2, Nataniel Elpeleg-Kibickas 2.

Nidaros Jets: Jakob Baiden 15, Mikkel Aarnes 14, Iver Ingimundarson Krogstad 8, Erlend Vik Holm 5, Mats Bergsjordet 4, Tobias Edvardsen Øvermo 4, Ole Flock Hogstad 3, Jo Mathias Bjørnevog Ramberg 3, Arne Marius Grevskott 2, Mateusz Nilsen 2.